cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Piektdien! Angļu rozes Frenkeļa villas dārzā, "Rūtas" šokolāde un viens no Baltijas valstīs lielākajiem privātajiem zooloģiskajiem dārziem GARANTĒTS

trip-pic
28. jūnijs
1 diena | Lietuva
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 38 € Rezervēt
Pamatcena 38 €

Ceļojuma programma



Ekskursijas programmā:

Plkst. 8:00 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pretī Zinātņu akadēmijai

 

Rīta pauze pa ceļam

 

Šauļi - Žemaitijas galvaspilsēta, kuras simbols - saule! Lietuvas ceturtā lielākā pilsēta pēc iedzīvotāju skaita. Tuvojoties Šauļiem jau no attāluma redzams graciozais Sv.Pētera un Sv.Pāvila katedrāles 70 metrus augstais baznīcas tornis. Neliela pastaiga, kuras laikā apskatīsim skulptūru "Dzelzs lapsa", kas ierakstīta Lietuvas rekordu grāmatā kā lielākā dzīvnieka skulptūra: tās svars gandrīz 7 tonnas, garums ap 6,6 m, augstums 25 m un apciemosim Strēlnieku Saules pulksteņa laukumā.

 

Konfekšu fabrika „Rūta”, kas jau vairāk nekā simts gadus kārdina garāmgājējus ar saldām šokolādes, karameles, grauzdētu riekstu un vārāmu ogu smaržām, 2012. g. atvēra savas vecās ēkas durvis apmeklētājiem. Tieši šeit, vecajā fabrikas ēkā, ierīkots „Rūtas” šokolādes muzejs. 

Muzeja ekspozīcija gan iepazīstina ar interesanto fabrikas vēsturi, gan atklāj četras tūkstošgades ilgās šokolādes lietošanas noslēpumus un specifiku. Muzejā var uzzināt, kur aug „šokolādes koki”, kā šokolādi ražoja maiji un acteki un kā tās lietošanas tradīcijas mainījās laika gaitā. Šeit tiek stāstīts par pirmajām Lietuvas šokolādes fabrikām un par visilgāk valstī strādājošo konfekšu fabriku „Rūta”.

(Ekskursija muzejā vietējā gida vadībā krievu valodā 6.50 EUR, pensionāriem 4.50 EUR)

 

Pusdienas

(piedāvājums un cena tiks precizēti brauciena dienā)

 

Izsmaršo rozes Haima Frenkeļa villas rožu dārzā!  

Frenkeļa villa- ādu fabrikanta Haima Frenkeļa greznā villa būvēta 1908.gadā.  Villas interjers restaurēts un te iekārtotas trīs zāles - Dzeltenā un Zilā viesistaba, bibliotēka. Frenkeļa villā apskatāmas vairākas interesantas izstādes.

Ap villu izveidots moderna stila parks, kurā, 2018.gadā - Lietuvas valsts Neatkarības atjaunošanas simtgadē, iestādīts 1000 rožu rozārijs, lielākoties angļu rozes. Lietuvas mērogā šis rožu dārzs ir unikāls - tas tiek veidots ne tikai saskaņā ar ainavu arhitektūras principiem, bet saskaņotas tiek pat rožu krāsas atbilstoši 20.gadsimta modes tendencēm. Te atrodami arī dažādi retumi, piemēram, vīteņrožu šķine "Alba Maxima", kas ir vienas no senākajām Lietuvā audzētajām rozēm. Šobrīd Frenkeļa villas dārzā rožu skaits sasniedz gandrīz 2000 rozes!

(Ekskursija villā vietējā gida vadībā krievu valodā EUR 6.50, pensionāriem, skolēniem 3.50 EUR. Personām virs 80 g.v., 1.gr.invalīdiem un bērniem līdz 7 g.v - bez maksas)

 

Dargaiču zooloģiskais dārzs ir viens no Ziemeļlietuvā un pat Baltijas valstīs lielākajiem zooloģiskajiem dārziem. Dargaiču zooloģiskajā dārzā-zemnieku sētā dzīvo 50 dažādu sugu dzīvnieki: alpakas, lamas, kamielis, šinšilas, “Rex” šķirnes truši, ēzelīši, Kveslanda salu aitiņas, Holandes pundurkaziņas, pasaulē mazākās šķirnes Falabella zirdziņš, Āfrikas strausi, Jēkaba aitas, Koburgas lapsu aitas, Hailandes šķirnes govs, arābu šķirnes zirgs, melndeguna aitas un citi. Zemnieku sētā visvairāk ir alpaku, tāpēc tā tiek uzskatīta par vienu no lielākajām alpaku saimniecībām. Darbojas kafejnīca un veikaliņš, kurā var iegādāties izstrādājumus, kas tapuši no alpaku vilnas.

(Zoodārza apmeklējums pieaugušiem 9 EUR, pensionāriem un bērniem līdz 3 g.v. - 6 EUR, bērniem līdz 3 g.v. - bez maksas) 

 

Atgriešanās Rīgā ap 20:30

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

Cenā nav iekļauts: ieejas maksas, ēšanas maksas u.c. izmaksas

 

Ceļojumā ņemam līdzi ceļošanai derīgu pasi vai ID karti!

Pamatcena 38 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *