cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Iespaidiem bagātā Taizeme

CeļojumuBode.lv ceļo! Stāsti no mūsu ceļojumiem.

Izvēloties atvaļinājumu parasti par galamērķi tika izvēlēta kāda no Eiropas valstīm, bet tā, kā šoreiz atvaļinājums iekrita vēlā rudenī, radās doma par vasaras pagarināšanu. Dzirdot daudzas pozitīvas atsauksmes un sajūsmas pilnus stāstus, izvēle par labu krita Taizemei, jo tas likās interesants un vilinošs piedzīvojums. Lai nokļūtu šajā eksotiskajā galamērķī lidojums aizņēma “nieka” 11 stundas, tā kā laika starpība ar Latviju ir 7 stundas, tad lidojot uz turieni ir iespēja nokļūt nākotnē, bet atgriežoties pagātnē. :)

Taizemes piedzīvojums sākās ar galvaspilsētas Bangkokas atklāšanu un iepazīšanu. Aplūkoju lielāko guļošo Budas statuju, peldošo tirgu un redzēju kā dzīvo vietējie iedzīvotāji, kuri nemitinās augstajos Bangkokas debesskrāpjos. Taizemē satiksme ir haotiska, populārākais pārvietošanās līdzeklis ir rolleris un rodas sajūta, ka satiksmes noteikumi nav domāti viņiem. Tālāk mūsu ceļš ar iekšzemes pārlidojumu veda uz Puketu, precīzāk uz Krabi provinci, kas manuprāt, viennozīmīgi, ir īstā Taizeme, tā atrodas Adamandas jūras krastā. Peldējāmies kristāldzidrajos pludmales ūdeņos, paviesojāmies tuvumā esošajās paradīzes salās, piemēram brīnišķīgajā Koraļļu salā, kura ir pilna ar koraļļiem, tā vien gribās paņemt līdzi uz mājām, kā suvenīru, bet diemžēl to nedrīkst darīt, jo tā var tikt pie milzu soda lidostā. Slavenajā salu parkā Phi Phi, kur varēja aplūkot alas, skaistākās pludmales un, protams, slaveno Maya Bay Phi Phi Ley pludmali, kuru visi pazīst no Leonardo Di Kaprio filmas The Beach. Par īpašu piedzīvojumu kļuva safari brauciens ar ziloņiem uz džungļiem, kas pilnībā apgāza priekšstatu par šo dabas skaistumu – džungļiem. Tā kā no mūs grupas es biju vienīgā, kas vēlējās atklāt eksotiskos džungļus, tad apmēram 40 minūšu garajā brauciena ar tuk tuku (triciklu ar četrām pasažieru vietām) uz galamērķi, devos kopā ar trīs malaizietēm, kas ļāva tuvāk iepazīties ar malaiziešu kultūru. Šī brauciena laikā bija iespēja peldēties upē kopā ar ziloņiem, kā arī to nomazgāt, kas bija patiešām jauks process un iepazīt eksotisko džungļu valstību, šajos mežos Jūs varat ieraudzīt ķirzakas, salamandras un daudzus citus dzīvniekus, uz brītiņu liekot sajusties kā pirmatklājējam. Vēl paviesojāmies lateksa fabrikā, jo Taizeme ir līdere dabīga lateksa ražošanā, apmeklējam dažādus šovus, tai skaitā kobru šovu.

Vēl viena parādība, kuru ne katram ir iespējams redzēt, bet šeit Taizemē tā ir salīdzinoši bieža parādība, tas ir paisums un bēgums. Taizeme tā ir vieta, kura aizrauj ar savu neskarto dabu un tieši pēc saulrieta, sākās īstā kukaiņu un eksotisko dzīvnieku dzīve – čab krūmi un var dzirdēt dažādas eksotiskas skaņas.

Daudz laika pavadījām skaistajās smalko un balto smilšu pludmalēs, kuras apskaloja kristālzilā jūra. Peldējāmies, sauļojamies un laiskojamies palmu ēnā dzerot spirdzinošo kokosriekstu sulu, šeit pludmales ir apbrīnojami tīras, nu gluži kā no Bounty reklāmas. Sajūtot saldo ziedu smaržu un klausoties eksotisko putnu dziesmās, sajūt tāda, ka atrodies paradīzes stūrītī, kur šķiet, ka laiks ir apstājies un pārņem neaprakstāms miers, ne velti Taizemes pludmales ir vienas no skaistākajām pasaulē. Īpaši eksotiska šķita pludmale, pa kur brīvi pārvietojās savvaļas pērtiķi, ne velti to dēvē par Monkey beach.

Ko noteikti nobaudīt viesojoties šajā eksotiskajā valstī, viennozīmīgi tie ir augļi – daudz un dažādi, šeit Jūs sajutīsiet to īsto garšu. Piemēram, mango, pie mums tas garšo mazliet pēc skujām, bet tur tas kūst uz mēles un to garšu nav iespējams salīdzināt ar pie mums lielveikalā nopērkamo mango, jo tā ir pilnīgi cita garša. Tas ir fantastiski gards! Slavenais auglis durians, kurš ir pazīstams ar savu smaku, nemaz tik smirdīgs nelikās, ja nu vienīgi pēc tāda, mazliet pūdēta latviešu siera oda, bet garšoja kā vārīti sīpoli Un protams nevar aizmirst par jūras veltēm, tās šeit ir svaigas un ļoti garšīgas – garneles, krabji, kalmāri, haizivs spuras zupa un dažādas eksotiskas zivis. Ļoti garšīgs ir uz ielas gatavotais saldējums – izvēlies, kādus augļus vēlies savā saldējumā, tad saldējuma pārdevējs tos sagriež kubiņos, aplej ar saldo krējumu un uz aukstuma pannas to pagatavo Jūsu acu priekšā.

Iesaku paviesoties vietējā lielveikalā 7eleven un noteikti apmeklēt aptieku, kur var nopirkt visādus labus līdzekļus, kā skaistumam tā veselībai, tie ir gatavoti no dažādām dabīgajām zālītēm, piemēram līdzekļi no slavenās čūsku indes un populārais tīģerbalzāms.

Vietējie iedzīvotāji ir ļoti laipni un izpalīdzīgi, attīstoties tūrismam daudz jau ir apguvuši angļu un krievu valodu, ne velti Taizemi dēvē par 1000 smaidu zemi. Taizeme tas ir krāšņs piedzīvojums, kas ilgi paliks atmiņā. Tās emocijas un iespaidus, ko guvu ceļojuma laikā nav iespējams ne aprakstīt, ne izstāstīt, tas ir noteikti jāredz. Labprāt došos vēlreiz un aizvedīšu ģimeni.