cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Kas jāņem vērā izvēloties ceļojumu apdrošināšanu

Ceļo droši!

Kad runa ir par ceļojumu apdrošināšanas izvēli, svarīgi ir izvēlēties īsto apdrošināšanu, lai no tās iegūtu maksimālo labumu un nebūtu jāsaskaras ar nepatīkamiem pārsteigumiem. Ir jābūt ļoti uzmanīgam izvēloties savu īsto ceļojuma apdrošināšanu. Šeit būs padomi, kas palīdzēs Jums noteikt, kas jāņem vērā noformējot ceļojuma apdrošināšanas polisi.

1. Vai tā attiecās un nosedz visus Jūsu ceļojuma galamērķus?

Ja jūs plānojat doties brīvdienās uz vienu galamērķi, tad noskaidrot polises darbību ir salīdzinoši viegli. Tomēr, ja plānojat doties uz vairākiem galamērķiem, pārliecinieties, ka polise ietver visus izvēlētos galamērķus un vietas, kuras apmeklēsiet visa sava ceļojuma periodā.

2. Cik lielā mērā un vai ir apdrošinātas personīgās mantas un bagāža?

Parasti lielākajā daļā ceļojuma apdrošināšanu ir iekļauta arī bagāža, tāpēc ir nepieciešams noskaidrot cik liela ir sedzama summa. Ja gadījumā uzskatāt, ka bagāžas apdrošināšana nav nepieciešama, ir vērt pārskatīt izvēlēto polisi, jo cena tad var atšķirties.

3. Vai apdrošināšana sedz ari ceļojuma atcelšanu?

Negaidīti notikumi var izraisīt ceļojuma atcelšanu un šajā brīdī ir svarīgs jautājums vai Jūs saņemsiet atpakaļ naudu. Tāpēc ir jānoskaidro vai izvēlētā ceļojuma apdrošināšana ietver brauciena atcelšanu un kādi ir tie iemesli dēļ kuriem drīkst atcelt braucienu. Kā arī svarīgi par ko tiks atgriezta nauda – par visu ceļojumu, vai tikai par avio biļetēm, viesnīcu, auto nomu utt.

4. Kādas aktivitātes un sporta pasākumus ietver?

Svarīgi saprast vai piedalīsieties kādās aktivitātēs vai tas būs tikai atpūtas brauciens. Jo piemēram braukšana ar ūdens motociklu, kvadraciklu, kāpšana kalnos, dažādas sporta spēles un aktivitātes uz ūdens utt. skaitās paaugstināta riska aktivitātes un līdz ar to apdrošināšana var nesegt izdevumus, ja trauma tiks gūta kādās no šīm aktivitātēm.

 

5. Vai apdrošināšanas polise nodrošina atbilstošu medicīnisko segumu?

Ļoti svarīgi ir saprast kādus izdevumus un kādā apjomā sedz izvēlētā polise un vai kas būs jāsedz pašiem no savas kabatas.

Tas nav pilnīgs kontrolsaraksts ceļojuma apdrošināšanas izvēlei, bet tomēr sniedz ieskatu galvenajos punktus kam jāpievērš uzmanība iegādājoties ceļojuma apdrošināšanu.