cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Vietas pasaulē, kuras popularitāti iemantojušas pateicoties pasaulslaveniem seriāliem un filmām

Izvēlieties galamērķi no savas iecienītās filmas vai tv seriāla.

Gandrīz katram ir kāda filma vai seriāls, kurš ir palicis atmiņā ar kādu skaistu un aizraujošu vietu kur tas ticis uzņemts. Kādam tās ir kristāldzidras pludmales, meži un džungļi, citam noslēpumaini tempļi vai kalni un to ielejas. Ir vairākas vietas, dažādās pasaules valstīs, kuras savu popularitāti tūristu acīs iemantojušas pateicoties tieši populārām filmām.

Horvātija un Ziemeļīrija

“Troņu spēles”("Game of Thrones") ir viens no pēdējā laika populārākajiem seriāliem. Šī seriāla aina ir filmētas dažādās Eiropas valstīs. Šim seriālam ir ļoti daudz fanu, līdz ar to, vietās, kur tika uzņemtas filmas ainas tūrisms ir ievērojami pieaudzis. Spilgts piemērs ir Dubrovnika, Horvātijā, kas seriālā tiek saukta par King's Landing, kas ir seriāla mītiskās Westeros zeme galvaspilsēta. Otra vieta, kas savu popularitāti iemantoja pateicoties seriālam ir “Tumšo koku aleja” Ziemeļīrijā, kuru seriāla fani pazīst kā Karaļa ceļu.

Matamata, Jaunzelānde

Kurš gan neatceras slaveno triloģiju “Gredzenu pavēlnieks” un “Hobits”, tieši šīs filmas padarīja tūristu vidū populāru pilsētu Matamata. Filmās šo pilsētu sauca Shire, vieta, kur mazajās mājiņās dzīvoja hobiti. Šī lauku pilsētiņa atrodas Waikato reģionā, un to ieskauj idilliska lauku ainava – zaļas pļavas ar ziediem, strauti, mazas mājas un aitiņas. Viesojoties un nakšņojot šajā pilsētiņā būs iespēja sajusties kā hobita varonim no populārajām filmām.

Kambodža

Šo valsti populāru padarīja filma Tomb Rider (Lara Krofta), kas ir radīta iedvesmojoties no datorspēlēm. Kambodža ir pilna ar mītiskiem tempļiem un klintīm. Īpaši populārs ir tempļu komplekss – Angkora Thom, ar kur izpēti nodarbojās filmas galvenā varone Lara. Šo kompleksu gadā apmeklē vairāki miljoni tūristu.

Taizeme

Pēc Leonardo di Kaprio filmas “Pludmale” (“The Beach”) populāra kļuva Taizemes sala Ko Phi Phi Leh. Pēc filmas izrādīšanas salā ieradās tūristu pūļi, lai redzētu dzīvē šo paradīzes stūrīti zemes virsū – balto smilšu pludmale ar caurspīdīgo ūdeni.

Jordānija

Petras pilsēta jau sen ir bijusi populārs tūristu galamērķis, pateicoties tās vēsturei un iespaidīgajiem akmens griezumiem. Īpašu tūristu pieaugumu šī vēsturiskā pilsēta izjuta pēc tam, kad pasaulei tika izrādīta Indiana Džonsa trešā filma “Indians Džonss un pēdējais krusta karš”. Visi vēlējās redzēt savām acīm šo iespaidīgo rozā pilsētu, kurā norisinājās filmas kulminācija.

Bali, Indonēzija

Indonēzijas sala Bali, īsti nekad nav varējusi sūdzēties par tūrist trūkumu, jo tā ir starp populārākajiem eksotiskajiem galamērķiem. Tā piesaista ceļotājus no visām pasaules malām ar savām skaistajām pludmalēm, tropu mežiem, ūdenskritumiem, rīsu laukiem, kultūru un mierīgo dzīvesveidu. Vēl vairāk starp ceļotājiem šo salu popularizēja romantiskā drāma “Ēd, Lūdzies, Mīli” (“Eat, Pray, Love”), kur galveno lomu spēlē aktrise Džūlija Robertsa.

Stambula, Turcija

Stambula ar savām pārpildītajām ielām, milzīgajiem un rosīgajiem tirgiem, ka, piemēram, Lielais tirgus, bija lieliska vieta oskarotās filmas “Argo”, kur galveno lomu atveido Bens Afleks, uzņemšanai. Filma stāsta par sešiem amerikāņiem, kuri izbēg no vēstniecības Teherānā, Irānā. Tā kā filmēšana nevarēja notikt Irānā, kā alternatīva tika izvēlēta Stambula.

Savoka, Itālija

Lielākā daļa kaut ko dzirdējuši vai redzējuši slaveno ‎Frānsisa Forda Kopolas filmu “Krusttēvs” (“The Godfather”). Pēc filmas scenārija gangstera Corleone ģimene dzīvo Corleone pilsētā Sicīlijā, bet tā kā pilsēta bija pārāk attīstīta priekš filmas, tāpēc kā alternatīva tika izvēlēts Itālijas skaistais un gleznainais ciems Savoka, tā padarot šo ciemu populāru tūristu vidū.



Ieplānojiet savu ceļojuma galamērķi no savas iecienītās filmas vai tv seriāla!