cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Tiguļkalnā atkal skan Ārpasaules mūzika! Pūres šokolādes gardumi un alpinārijs, ar plostiņu Abavas upē, Nogales pils atdzimšanas priekšā un, protams, Raimonda Tigula koncerts Tiguļkalnā

trip-pic
1. - 2. jūnijs
2 dienas | Latvija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 35 € Rezervēt
Pamatcena 35 €

Ceļojuma programma




Ekskursijas programmā:

10:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas

Rīta pauze Pūrē.

 

Pūres alpinārijs ir ainavā dabiski ieplūdināts akmeņdārzs ar bagātīgiem skujeņu, lapkoku, košumkrūmu, ziemciešu, sīpolpuķu un vasaras puķu stādījumiem.

Alpinārijs atrodas Abavas upes krastā, Pūres muižas parkā, kur to 20. gadsimta 60. gados iekopa tolaik muižas ēkā ierīkotās Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacijas dārznieki, iestādot vairāk nekā 160 dažādu alpīnajām pļavām raksturīgu augu, kas bija pieejami tepat, Baltijas reģionā,– efejas un īves no Dundagas Zilajiem kalniem, kāpu kviešus no Kuršu kāpām, atvašu saulrieteņu zvaigznītes no Igaunijas, savvaļas lilijas un neļķes, anemones, hiacintes un citas sīpolpuķes. Ilgus gadus novārtā atstātais alpinārijs tagad atkal tiek kopts un atjaunots.

 

    Iegriezīsimies Pūres Šokolādes veikaliņā, lai par ražotāja cenām iegādātos svaigus našķus uz kārā zoba!

     

    Abavas upes gleznainie krasti! 

    Apmēram stundu garš brauciens ar motorizētu plostu no Sabiles pa rāmo Abavu! Baudiet nesteidzīgo upes plūdumu, gleznainās ainavas un vasaru! Plosts aprīkots ar jumtu, tādēļ brauciens notiek arī lietus laikā!

    (Cena: ~ 2-4  EUR/personai, atkarībā no grupas lieluma)

     

    Vēlas pusdienas Talsos, bistro tipa kafejnīcā.

     

     

    JAUNUMS! Pēc ilgiem miega gadiem šopavasar mostas Nogales pils - sākotnēji tā piederējusi fon Firksu dzimtai, vēlāk Tranzē un Nolkenu dzimtām, vairākas desmitgades te atradusies skola, līdz to slēdza 1980. gadā līdz ar jaunās, vien 8km attālumā esošās Valdemārpils vidusskolas atvēršanu. Tūlīt pēc skolas aiziešanas muižā sākās vērienīgi atjaunošanas darbi, ar ieceri to uzturēt kā svarīgu kultūras norišu centru ar svinību zāli pirmajā, bet pansijas tipa viesnīcu otrajā stāvā. 10 gadu laikā tika restaurētas 11 zāles un ziemas dārzs. Zālēs bija atjaunots parkets, sapostas podiņu krāsnies, iedegtas lustras, atjaunoti griestu gleznojumi un piemeklētas stilistiski atbilstošas tapetes. Diemžēl 1990. gadi nāca ar privatizāciju un teju trīs desmitgades pils nebija pieejama plašākai publikai.

    (Apmeklējums bez maksas)

     

    Neliela pastaiga Talsu pakalnos, pa ezera promenādi un citām interesantām Talsu vietām.

     

    Pēc pastaigas baudīsim Raimonda Tigula  Ārpasaules mūziku Tiguļkalnā! Pats komponists šo maģisko vietu Talsos mēdz saukt par brīvdabas katedrāli! Baudīsim šo maģisko vietu, mūziku un vakaru Talsos!

    Uzmanību! Koncerts notiek brīvā dabā, vēlams paņemt līdzi saliekamo krēslu, pledu vai sedziņu sēdēšanai. 

    Koncerta programma un dalībnieki vēl tiks precizēti.

    (Bezmaksas pasākums)

     

    Pēc koncerta mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 00:30 (atgriešanās laiks var mainīties atkarībā no koncerta sākuma laika un garuma!!)

     

    Brauciena cena: 35 EUR

    Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

    Cenā neietilpst: ieejas biļetes un vietējo gidu pakalpojumi, ēdināšanas izmaksas, brauciens ar plostu, citi personīgie tēriņi.

    Pamatcena 35 €
    trip-pic

    Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

    Tālrunis *