cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Lavandu un kliņģerīšu lauki Lietuvā, iespaidīgā Govs ala, neparastie Kirkiļu ezeri. Garākais koka tilts Lietuvā

trip-pic
7. jūlijs
1 diena | Lietuva
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 38 € Rezervēt
Pamatcena 38 €

Ceļojuma programma



Ekskursijas programmā:

Plkst. 7:45 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas

 

Rīta kafijas pauze

 

Lavandu lauki Biržu pievārtē. Šeit saimniecībā ar Provansas noskaņu no vairāk kā 1000 lavandu krūmiņiem ne tikai gaisā virmo neatvairāms aromāts, bet arī gatavo aromātiskus spilventiņus un ziedu pušķus, ēteriskās eļļas un hidrolātus, kā arī cienā ar lavandas tēju. Viesosimies, uzzināsim stāstus par lavandu audzēšanu un īpašībām, baudīsim tasi nomierinošas ziedu tējas.

(Saimniecības apmeklējums,  stāstījums, limonādes, saldējuma, lavandas tējas degustācija – 10 EUR,)

 

Garākais koka tilts Lietuvā (525 metri) pāri ezeram! 1928.gadā, kad Biržos, Astravas muižas ēkās tika izveidota linu fabrika, pāri Širvēnas ezeram tika uzbūvēts 525 metrus garš un 2,45 metrus plats gājēju tilts, kas savieno Astravu un Biržu pilsētu.

 

Astravas pils atrodas Širvenas ezera otrā krastā. To uzbūvēja Jons Tiškēvics 19. gadsimtā sešdesmitajos gados. Viņa dzimtai piederēja arī Palangas pils, kurā tagad atrodas slavenais Dzintara muzejs, kā arī īpašumi daudzās Lietuvas pilsētās un novados, un šīs ļoti bagātās, veiksmīgās, mākslinieciski un progresīvi noskaņoto intelektuāļu dzimtas pārstāvji daudzviet uzbūvēja apbrīnojami skaistas pilis un arī deva ieguldījumu apkārtnes ekonomiskajā attīstībā. Šobrīd Astravas pilī atrodas linu pārstrādes uzņēmuma administrācija. PILS APSKATE NO ĀRPUSES!

 

Pusdienas Biržos

(Piedāvājums un cena tiks precizēti brauciena dienā)

 

Biržu apkaime ir ievērojama ar karsta kritenēm – to šeit ir ap 9000, bet skaits ik gadu palielinās. Apmeklēsim dažas no ievērojamākajām – Kirkiļu ezerus ar skatu torni, Govs alu, Lapsas un Ģeologu alas. Karsta kritenes veidojas pazemes ūdeņiem izskalojot šķīstošos kaļķakmens, ģipša, dolomīta un krīta slāņus, līdz zeme iegrūst. Dažkārt jaunizveidotās bedres paliek sausas, dažkārt piepildās ar ūdeni – skatīsim vienu no Baltijā ievērojamākajām kritenēm – 12m dziļo Govs alu, kurā iespējams nokāpt un tai blakus esošās Lapsas un Ģeologu kritenes, kā arī Kirkiļu ezeru, kas ir ar ūdeni pildīta vairāk kā 30 kriteņu sistēma, veidojot savdabīgu līču, salu un pussalu ornamentu. Ainavu lūkosim no ezera krastā esoša 32 metrus augsta skatu torņa pusmēness formā, un izstaigāsim nesen izveidoto taku caur ezeru labirintu.

 

Netālu no Kirkiļu ezera skatu torņa atrodas saimniecība, kurā audzē ārstniecības augus. Jūlijā šeit bagātīgi oranžiem ziediem zied kliņģerītes. Saimniece laipni piedāvā izstaigāt laukus, apbrīnot kliņģerītes, fotografēties un salasīt savu pušķi līdzi vešanai. Pēc pastaigas pa kliņģerīšu laukiem saimnieces vadībā gatavosim ārstniecisko kliņģerīšu ziedi, kuru  ņemsim līdzi kā suvenīru.

(Ekskursija saimnieces vadībā un kliņģerīšu ziedes gatavošana - 3 EUR)

 

Atgriešanās Rīgā ap 19:30

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

Cenā nav iekļauts: ieejas maksas, ēšanas maksas, ziedojumi

 

Ceļojumā ņemam līdzi ID karti vai ceļošanai derīgu pasi!

Pamatcena 38 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *