cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Vidusjūras eliksīrs Ziemeļkiprā

trip-pic
Meklēju izdevīgākos piedāvājumus.
Lūdzu uzgaidiet līdz 30 sekundēm!
⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃
⁃⁃⁃  Rezervēt

Ceļojuma programma

Viesnīca 4* ar brokastīm un vakariņām pie Vidusjūras, 4 brīvas dienas atpūtai vai papildu ekskursijām, veselības Apdrošināšana.
Lidojums Rīga – Larnaka – Rīga.
Kirēnija – kalnu ieskauta pilsētiņa ar seniem namiem, masīvu cietoksni un gleznainu ostu, kur noenkurojušās jahtas, zvejnieku laivas un seni burinieki. St Hilarion Castle – slavenākā no Ziemeļkipras cietokšņpilīm, kas agrāk pildīja aizsardzības funkciju, brīdinot iedzīvotājus par uzbrukumu no jūras. Panorāmas skati uz jūras horizontu, Kirēnijas kalnu masīvu un salas vidieni. Gleznainā Bellapais abatija. Galvaspilsēta Nikozija, kurā līdzās sadzīvo krustnešu un Osmaņu impērijas laika celtnes. Barnabasa klosteris – ikonu kolekcija un Sv. Barnabasa kapavieta, kurš kopā ar Apustuli Paulu pirmie sāka sludināt kristietību Kipras salā. Kipras iespaidīgākās antīkās romiešu pilsētas drupas Salamis. Famagusta – savulaik viena no bagātākajām pasaules pilsētām, kuras krāšņā vēsture skatāma skaistajā vecpilsētā, varenajos viduslaiku nocietinājumos un iespaidīgajos dievnamos. Sv. Nikolasa katedrāle – gotikas mākslas darbs, kur vairāk nekā divus gadsimtus pēc Jeruzalemes krišanas krustnešu pēcteči tika kronēti par Apsolītās zemes valdniekiem.
Nozīmīgā grieķu pareizticīgās baznīcas svētceļojumu vieta, ko bieži mēdz dēvēt par Kipras LurduApustuļa Andreja klosteris. Skaistākā salas pludmale, kas rotā neskaitāmas pastkartītes un tūristu brošūras – Zelta pludmale Karpazas pussalā.
Papildus iespēja doties ekskursijās ar džipiem kalnos un uz Karpazas pussalu.




piektdiena, 01.11.
Rīga – Larnaka – Kirēnija
05:20 pulcēšanās Rīgas lidostā (iepretim airBaltic birojam)
07:20 – 11:20 lidojums Rīga – Larnaka (Kipras Republika - Dienvidkipra)
 brauciens uz Kirēnijas kūrortpilsētiņu Ziemeļkiprā (85 km). Ziemeļkipras un Dienvidkipras robežas – t.s. Zaļās līnijas šķērsošana (līdzi jābūt pasei!)
 pēcpusdienā iekārtošanās ****viesnīcā OSCAR RESORT HOTEL un atpūta
OSCAR RESORT KYRENIA ****

sestdiena, 02.11.
Kirēnija (Girne)
 brīva diena atpūtai Kipras salā. Kipras sala – sengrieķu leģenda vēsta, ka Kipras salas krastos no jūras putām dzimusi mīlas un skaistuma dieviete Afrodīte. Tāpēc Kipru dēvē par Afrodītes salu, kur atpūtnieki ierodas meklēt skaistumu un izdziedēt salauztas sirdis. Pateicoties salas brīnišķīgajam klimatam un 320 saulainām dienām gadā, Kipru dēvē par Vidusjūras pērli. Sala gadsimtiem ir bijusi kā tilts starp kristīgo Eiropu un islāma pasauli Tuvajos Austrumos, un piedāvā daudz interesantu apskates vietu un dažādu laikposmu arhitektūras pieminekļu, īpaši daudz to ir noslēpumainajā salas Ziemeļu daļā. Viesnīcai Oscar Resort 4* pieder sauļošanās terase pludmalē, slēgtais baseins, divi āra baseini, restorāns, bārs, spa, bērnu klubs, valūtas maiņas punkts, auto īre; par maksu – tenisa korti, izklaides uz/pie ūdens.
OSCAR RESORT KYRENIA ****

svētdiena, 03.11.
Kirēnija – St.Hillarion - Bellapais – Kirēnija
 Kirēnija – kalnu ieskauta, simpātiska pilsētiņa ar seniem namiem, masīvu cietoksni un gleznainu ostu, kur noenkurojušās jahtas, zvejnieku laivas un seni burinieki. Ne velti Kirēnija tiek saukta par simpātiskāko piekrastes pilsētiņu Vidusjūras baseina austrumdaļā un kļuvusi par salas ziemeļu daļas simbolu, izdaiļojot tūristu pastkartītes
 Svētā Hilariona cietoksnis, kas slejas elpu aizraujošu klinšu virsotnēs augstu virs Kirēnijas – viena no trim Ziemeļkiprā esošajām cietokšņpilīm, kas agrāk pildīja aizsardzības funkciju, brīdinot iedzīvotājus par uzbrukumu no jūras. Tieši šo pasaku pili Volts Disnejs izmantoja kā modeli multenītē Sniegbaltīte un septiņi rūķīši. Panorāmas skati uz jūras horizontu, Kirēnijas kalnu masīvu un salas vidieni
 pusdienas (ieļautas cenā!)
 romantiskās Augustīniešu klostera drupas – gleznainā Bellapais abatija
OSCAR RESORT KYRENIA ****

pirmdiena, 04.11.
Kirēnija – Salamis – Famagusta - Nicosia - Kirēnija
 Kipras iespaidīgākās antīkās romiešu pilsētas drupas Salamis, kas reiz bijusi lielākā un bagātākā pilsēta antīkajā pasaulē
 Sv. Barnabas klosteris ar ikonu kolekciju un kapelu, kas uzcelta virs sv. Barnabas kapa
 Famagusta – savulaik viena no bagātākajām pasaules pilsētām ar sv. Nikolasa katedrāli – gotikas mākslas darbu, kur vairāk nekā divus gadsimtus pēc Jeruzalemes krišanas krustnešu pēcteči tika kronēti par Svētās Zemes valdniekiem
 pusdienas (ieļautas cenā!)
 Kipras salas galvaspilsēta Nikozija, kurā līdzās sadzīvo krustnešu un Osmāņu impērijas laika celtnes. Kopš Berlīnes mūra krišanas tā ir pēdējā galvaspilsēta Eiropā, kuru atdala mūris jeb Zaļā līnija. Brīvais laiks suvenīriem
OSCAR RESORT KYRENIA ****

otrdiena, 05.11.
Kirēnija
 brīva diena atpūtai Kipras salā vai ekskursija uz Kipras salas dienviddaļu (par papildus maksu – EUR ~100, atkarīga no grupas lieluma, līdzi jābūt pasei!)). Kipras Vatikāns – slavenais 11. gs. celtais Kikkosa klosteris; Trodosa kalni un tradicionālais Kakopetria ciemats)
OSCAR RESORT ****

trešdiena, 06.11.
Kirēnija
 brīva diena atpūtai Kipras salā vai ekskursija uz Karpazas pussalu (par papildus maksu – EUR 55). Karpazas pussala piedāvā daudzveidīgus izbaudījumus: olīvu fabrikas apmeklējums un kipriešu maizes cepšanas meistarklase kipriešu meistaru pavadībā 3000 gadu senā alā; Kipras Lurda jeb Sv. Andreja klosteris un Karpazas pludmale – t.s. Zelta pludmale jeb Golden Beach – ir skaistākā pludmale salas ziemeļdaļā, kas rotā neskaitāmas pastkartītes. Brīvais laiks un iespēja nopeldēties (jāņem līdzi peldlietas!). Pusdienas iekļautas cenā! Nepieciešamais dalībnieku skaits - 15. Ekskursija jāpiesaka un jāapmaksā līdz 01.10.!
OSCAR RESORT KYRENIA ****

ceturtdiena, 07.11.
Kirēnija
 brīva diena atpūtai Kipras salā vai ekskursija ar džipiem uz Kipras laukiem! (par papildus maksu – EUR 55). Dosimies piedzīvojumā ar retro džipiem pa Kipras pustuksneša ainavu uz laukiem, apmeklējot unikālos Kipras ciematiņus: Kormakiti, Akdeniz, Camlibel, Tepebasi u.c. Apmeklēsim hobitu mājoklim līdzīgo maronītu baznīcu; apskatīsim Kipras terakotas armiju un viesosimies pludmalē, kur jūras bruņurupuči dēj olas. Brīvais laiks peldēm (līdzi – peldlietas). Fotopauzes iespaidīgu kalnu un ieleju ainavu vietās. Pusdienas, vīns un fish meze iekļautas cenā! Nepieciešamais dalībnieku skaits - 15. Ekskursija jāpiesaka un jāapmaksā līdz 01.10.!
OSCAR RESORT KYRENIA ****

piektdiena, 08.11.
Kipras sala – Rīga
 agrā rītā transfērs uz Larnakas lidostu (ar Zaļās līnijas robežas šķērsošanu)
 12:05 – 16:15 lidojums Larnaka – Rīga

Piemaksa par komfortu un atlaides
Piemaksa par vienvietīgu istabu viesnīcā - EUR 195
Piemaksa par skatu uz jūru (Sea View) - EUR 75
Ceļazīmes cena bērniem līdz 16 g.v. (ieskaitot) - EUR 875

Ceļazīmes cenā ietilpst
 lidojums Rīga – Larnaka – Rīga, (ekonom. klase; nododamā bagāža 23 kg, rokas bagāža 8 kg)
 nakšņošana (kopā 7 naktis): ****viesnīcā Oskar Resort Kyrenia https://oscar-resort.com/ ar privāto smilšu, daļēji klinšu pludmali, divvietīgos numuros ar WC/dušu; brokastis un vakariņas
 transporta pakalpojumi (tūristu autobuss) ceļojuma laikā
 pusdienas saskaņā ar aprakstu 03.11., 04.11.
 aprakstā minētās 2 ekskursijas (03.11., 04.11.)
 veselības apdrošināšana ar Covid-19 riska segumu
 IMPRO grupas vadītāja un vietējā gida (krievu valodā) pakalpojumi

Ceļazīmes cenā neietilpst
 papildus ekskursijas, ieejas maksa objektos, kas nav minēti programmā
 pusdienas (izņemot 03.11., 04.11.), dzērieni ēdienreizēs
 dzeramnauda vietējam gidam, šoferim, personālam ~ 30 EUR

Pieteikšanās ceļojumam
Avanss - EUR 250
Otrā iemaksa līdz 01.08. - EUR 350
Pilna summa līdz 01.10. 
 ja minētās iemaksas nav izdarītas laikus, IMPRO patur tiesības jūsu rezervāciju anulēt, iepriekš par to nebrīdinot

Atteikšanās no ceļojuma
Atteikšanās datums līdz 01.08. zaudētā summa EUR 125, pēc 01.08. EUR 350, pēc 01.10. visa summa.
 iemaksāto summu līdz 18.10. iespējams pāradresēt citai personai, kura vēlas doties minētajā ceļojumā

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti
LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas ir derīga vismaz 6 mēnešus pēc ceļojuma beigām. LR pilsoņiem, apmeklējot Ziemeļkipras un Kipras Republikas teritorijas, vīza nav nepieciešama. LR nepilsoņiem 4 nedēļas pirms izlidošanas IMPRO jāiesniedz pases kopija! Papildus dokumenti nepilngadīgajiem: ja pavadošā vecāka pasē nav ieraksta par radniecību ar bērnu – dzimšanas apliecība vai notariāli apstiprināta tās kopija; ja neviens no vecākiem nebrauc līdzi – notariāli apstiprināta viena vecāka atļauja vai notariāli apstiprināta tās kopija.
BĀZES CENA 945 €
Bērns līdz 16 g (ieskaitot) 875 €
Ekskursija Džipi, 07.11. 55 €
Ekskursija Karpazas p-sala, 06.11. 55 €
SGL piemaksa 195 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *