cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Tā ir Kazahstāna! viss iekļauts

trip-pic
12. - 20. август
9 дней | Казахстан
Последняя возможность!
Осталить 2 мест!
Язык - латышский
Uno travel
от 1 490 € Забронировать
pamatcena 1 490 €

Программа путешествия

Kad mulsumā sagriežas galva, jo pēkšņi nezini, kur atrodies - Amerikā, Islandē, Peru…? Tā ir Kazahstāna! Iegrimsim kalnu virsotnēs virs zili zaļiem ezeriem, klausīsimies smilšu kāpas un bezgalīgās stepes skaņās, baudīsim kanjonu varenību un sveicināsim krāsainos krīta kalnus, apbrīnosim varenās upes un gremdēsimies karstajos avotos. Mirāžas, Prežavaļska savvaļas zirgi, laipnība un lepnums par savu zemi… Svaigumam nedaudz piejauksim Almati – parku, kultūras, strūklaku un ābolu pilsētu.

 

1.diena. 12.08., pirmdiena.
Lidojums Rīga – Stambula  plkst. 20:10 – 23:23, ar ēdināšanu.

2.diena 13.08. otrdiena
Lidojums Stambula – Almati plkst, 01:05-08:35, ar ēdināšanu.

PUSDIENAS, VAKARIŅAS
Pirms 9 ierašanās Almati, transfērs uz viesnīcu. Neliela atpūta pēc lidojumiem, pusdienas un dosimies pilsētas apskates ekskursijā. Apmeklēsim Panfilova parku, Astanas laukumu, Abaja laukumu, Republikas laukumu, apskatīsim Operas teātri. Ar trošu vagoniņu pacelsimies uz Kok Tobe kalnu, no kurienes paveras skaista pilsētas panorāma, nobildēsimies ar Bītliem un varbūt kafiju vai suvenīrus?Vakarpusē atgriešanās viesnīcā, vakariņas. Pēc vakariņām brīvais laiks atpūtaiNakts viesnīcā Almati.

3.diena 14.08. trešdiena
BROKASTIS, PUSDIENAS, VAKARIŅAS
Brokastojam un dodamies ceļojumā ārpus pilsētas.
Sāksim ar Charyn kanjonu (Чарынский каньон), unikālo dabas objektu veido akmeņu nogruvumi piļu formās – saukta par Piļu ielejā. Kanjona dziļums ir 200 m, stāvo kalnu augstums sasniedz 150–300 m. Dosimies cauri kanjonam līdz pat upei, kura ir ledaina un traka pat karstā vasaras dienā.
Tālāk dodamies uz Melnā kanjona (Черный Каньон) panorāmas skata vietu. Tas ir viens no Šarinas kanjonam pieguļošajiem kanjoniem – unikāli tumšā krāsā. Tālāk dodamies uz Sati ciemata viesu namu pusdienās. Pēc nelielas atpūtas pauzes dosimies uz Kolsai ezeru gleznainā aizā Kungey Alatau kalnu grēdas austrumu daļā, iespējams,  redzēsim saulrietu, Tā ir viena no skaistākajām vietām Kazahstānā.  Ir trīs Kolsai ezeri, mēs tiksimies  ar Lejas Kolsai. Vakarā atgriežamies viesu namā, vakariņas un brīvais laiks atpūtai.
Nakts viesu namā Sati.

4.diena 15.08. ceturtdiena
BROKASTIS, PUSDIENAS, VAKARIŅAS
Pēc brokastīm pa bezceļu dodamies interesantā braucienā uz Kaindi ezeru. Kaindi ezers radies zemestrīces rezultātā pirms vairāk kā simts gadiem, ūdenim pārpludinot mežiem klāto ieleju. Koku audzes daļēji applūda, bet to virsotnes joprojām braši slejas virs ūdens radot īpatnēju dabas ainavu. Atgriežamies uz pusdienām un dodamies tālāk uz Bestjubinskas ūdens krātuvi, tā izveidojusies Kegenas upes hidroelektrostacijas būvniecības rezultātā. Šī ir skaista un gleznaina vieta starp Kungey Alatau un Kulyktau nogāzēm, ceļs uz kuru ved starp viļņainiem pauguriem un asām kalnu virsotēm, netālu no Kirgizstānas, 1700 m.v.j.l.  Tālāk dosimies uz karsto avotu ciematu Šonža (Чунджа), kur nodosimies relaksācijai karstajos minerālūdens avotu baseinos. Vakariņas un atpūta.
Nakts viesu namā Sonža.

5.diena 16.08. piektdiena
BROKASTIS, PUSDIENAS, VAKARIŅAS
Pēc brokastīm mūsu ceļš turpinās uz gandrīz pasaules malu, brīnišķo Žarkentu nekurienē, pilsētu, caur kuru vijās arī Lielais Zīda ceļš. Šeit jāredz arhitekta Hona Paika (Hon Pike) unikālo ķīniešu stila mošeju, pravieša lljas baznīcu. Ilja bija pērkona, debesu uguns, lietus, ražas un auglības aizbildnis. Pēc pusdienām dodamies tālāk virzienā uz Tīgeru kalniem, kurus tā sauc dēļ strīpām. Patiesībā kalnu ģeogrāfiskais nosaukums ir Dolantau kalni, tie nav pārāk auksti un ir noslēpušies.   Tālāk dosimies uz Basši ciematiņu. Vakariņas, pēc tām brīvais laiksNakts viesu namā Basši.

6.diena 17.08. sestdiena
BROKASTIS, PUSDIENAS, VAKARIŅAS
Pēc brokastīm ar džipiem dodamies uz Dziedošo kāpu. Tā ir milzīga smilšu kāpa apmēram 150 m augstumā un 3 km garumā. Kāpas nosaukums radies, jo vējainā laikā tā dzied. Dziedāšana, jeb čīkstoņa rodas smilšu graudu berzes rezultātā: vēja pūsmas rada viegli uztveramu čīkstēšanu un spēcīgās vēja brāzmas piedod intensitāti un izteiksmīgumu. Skaņa ir tik intensīva, ka to dzird pat bezvējā. Kāpsim augšā un šļūksim lejā! Pēc pusdienām atkal kāpjam džipos un dodamies uz Aktau un Katutau kalniem. Neticami skaistie krīta kalni Aktau radās pirms 400 miljoniem gadu un tiek uzskatīti par senas jūras, kas reiz aizpildīja Iļjaskas ieleju, dibenu. Balti, sarkani, zili zaļi, līdz 1000 m augsti tie ir īsts ģeoloģiskais muzejs zem klajas debess.  Katutau kalni radušies vulkānu darbības rezultātā – lavai sacietējot izveidojās daudzas fantastiska izskata figūras, akmeņi un alas tumši sarkanā krāsā. Šeit var atrast arī dažādu reljefu un krāsu iežu atsegumus un raibus mālus, kas piešķir kalnu ainavai unikālu izskatu.  Vakariņas, brīvais laiks.
Nakts viesu namā Basši.

7.diena 18.08. svētdiena
BROKASTIS, PUSDIENAS, VAKARIŅAS
Pēc brokastīm brauciens uz vareno Iles upi un iepazīt klinšu zīmējumus Tamgali-Tass. Cilvēkus vienmēr ir vilinājusi māksla. Par to liecina daudzie alu gleznojumi visā planētas teritorijā, ko mūsu senči radījuši pirms desmitiem tūkstošu gadu Pastaiga un atpūta pie varenās Il upes. Par šo gleznojumu izcelsmi ir daudz stāstu, iespējams tie ir saistīti ar Lielo Zīda ceļu. Ieturēsim pusdienas pie upes. Pēc pusdienām dodamies uz Almati. Iekārtošanās viesnīcā, vakariņas un brīvais laiks atpūtai.
Tālāk dodamies ceļā atpakaļ uz Almati!
Ierodamies viesnīcā, vakariņas un brīvais laiks atpūtai.
Nakts viesnīcā Almati.

8.diena 19.08. pirmdiena
BROKASTIS, VAKARIŅAS
Pēc brokastīm apmeklēsim pasaules lielāko kalnu sporta kompleksu "Medeo", kurš tika uzcelts 1972. gadā un atrodas 1690 m augstumā v.j.l. Šeit ir uzstādīti vairāk kā 120 dažādi sporta pasaules rekordi. Tie, kuri vēlēsies, ar funikulieri varēs uzbraukt uz kalnu slēpošanas kūrortu Šimbulak un Talgāras pāreju. Turpinājumā apmeklēsim Zaļo tirgu, konditorejas veikalu Rahat. Pēc tam brīvais laiks līdz vakariņām šopingam, pastaigai pa Arbatu, metro staciju izpētei vai pēc saviem ieskatiem.
Kopīgas vakariņas restorānā.
Nakts viesnīcā Almati.

9.diena 20.08. otrdiena

Plkst. 6.00 transfērs uz lidostu
Lidojums Almati – Stambula 9:35 – 13:55
Lidojums Stambula – Rīga 16:05 – 19:15

Cenā iekļauts
Grupas vadītāja pakalpojumi latviešu valodā;
Vietējā gida pakalpojumi Kazahstānā krievu valodā,
Lidmašīnas biļetes ar nododamo bagāžu līdz 30 kg un ēdināšana, saskaņā ar Turkish Airlines biļešu noteikumiem;
Ekskursiju programma un braucieni uz visiem minētajiem punktiem;
Visi programmā minētie pārbraucieni,
Šofera pakalpojumi autobusā, džipā un bezceļa braucienā uz Kaindi ezeru;
Relaksācija karstajos avots Sonžā;
Ekoloģijas nodoklis Kazahstānā;
Programmā minētās 6 brokastis, 6 pusdienas un 7 vakariņas;
1l dzeramais ūdens pārbraucienu laikos katru dienu;
Ieejas maksas programmā minētājos objektos;
Biļetes uz visiem pacēlājiem (otrā un pēdējā diena);
7 naktis, 3 naktis viesnīcā Almati, 4 naktis viesu namos Sati, Sonža un Basši ciematos.

Papildus izdevumi
Ceļojuma un medicīniskā apdrošināšana;
Dāvanas, suvenīri, citi personīgie tēriņi un izdevumi;
Tējas nauda un dāvanas vietējiem, ja vēlaties tādas pasniegt;
Vīzas izgatavošana nepilsoņiem;
Ieejas maksas apskates objektos pēc saviem ieskatiem;
Pastaiga ar zirgu pie Kaindi ezera ~10000 KZT
Eko taxi Charyn kanjonā ~500 KZT (1 persona)

Nepieciešamie dokumenti
LR pilsoņa pase, izdota pēc 2007.g. Un derīga vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās
Nepilsoņiem papildus pasei nepieciešams saņem vīzu.
Nepilngadīgajiem, kuri ceļo bez vecākiem – notariāli apstiprināta atļauja izbraukšanai no valsts, pase, dzimšanas apliecība.

Svarīgi izlasīt
Izmaiņas ceļojuma programmā, sk. tās cenā, ir iespējamas LR vai Kazahstānas nodokļu, nodevu, tiesību aktu izmaiņu gadījumā un citu, no ceļojuma organizatora neatkarīgu apstākļu dēļ;
Ceļojuma pamatvaloda – latviešu un krievu;
Minimālais ceļotāju skaits – 8 personas, maksimālais 10 personas;
Nav iespējama vienvietīga izmitināšana;
Ceļojumā paredzēta ēdināšana atbilstoši Kazahstānas tradīcijām. Pielāgot ēdienkarti kādai specifiskai diētai nebūs iespējams;
Viesnīcu, viesu māju, ēdienreižu standarti un apjomi var atšķirties no ES standartiem;
Sliktu vai nepiemērotu laika, vai citu apstākļu dēļ, objekti var tik mainīti vietām vai aizvietoti;
Ceļojumā būs gari pārbraucieni, kopā tiks nobraukts aplis ~1400km, būs kāpieni augšup un braucieni pa līkumotiem un sliktiem ceļiem, katram ceļotājam pašam ir jāizvērtē savas spējas piedalīties ceļojumā;
Pārbraucienu laikā autobusā nav atļauts lietot alkoholiskos dzērienus un citas apreibinošas vielas;
Jāņem vērā, ka norēķini ārpus pilsētas pārsvarā notiek skaidrā naudā, vietējā valūtā;
Šis ceļojums nav piemērots un var radīt problēmas personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām un/vai personām, kuru stāvoklim nepieciešama papildus palīdzība un uzmanība;
Ceļojums notiks saskaņā ar sanitāri-epidemioliģiskajām instrukcijām, kuras būs spēkā uz ceļojuma sākuma dienu, ja tādas būs;
Ceļotāja vārda maiņa ir iespējama ne vēlāk kā nedēļu pirms ceļojuma, par papildus samaksu;
Valūtas kurss 100 eur = ~ 49000 KZT (Kazahstānas tenge), valūtu iesakām mainīt Kazahstānā;
Aptuvenās cenas – kafijas krūzīte no 800 KZT, saldējums 150-2000 KZT, pusdienas kafejnīcā ~3000 KZT.

Titulattēlam ir ilustratīva nozīme, tas ir MI (AI) radīts un dabā tieši šāda vieta neeksistē.

 

 

 

pamatcena 1 490 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *