cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Ziedošais Dobeles ceriņu dārzs, Ceriņdārza svētki Vadakstes muižā un mazā paradīze Cieceres ezera krastā ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
26. май
1 день | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 38 € Забронировать
Pamatcena 38 €

Программа путешествия



Ekskursijas programmā:

Plkst. 8:00 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pretī Zinātņu akadēmijai

 

Rīta kafijas pauze Lāčos

 

Dobelē atkal zied ceriņi! Dārzkopības institūta ceriņu dārzs ir nozīmīgākā ceriņu apskates kolekcija Eiropā. Tagad 5 ha platībā aug vairāk nekā 300 ceriņu šķirnes un hibrīdi. Stādījumu veido Latvijas selekcionāru Pētera Upīša (1896-1976), Laimoņa Kārkliņa (1923-2005) un Sarmītes Strautiņas radītās šķirnes, kā arī bagātina izcilas ārzemju selekcionāru (Lemuāna, Koļesnikova, Mārses, Prestones u.c.) šķirnes.

(Ceriņu dārza apmeklējums 10 EUR pieaugušiem, 7 EUR senioriem, studentiem, skolēniem, 3.grupas invalīdiem. Bezmaksas ieeja - 1.un 2.grupas invalīdiem un to pavadošajām personām)

 

Pusdienas Aucē

(piedāvājums un cena tiks precizēti brauciena dienā)

 

 

Vadakste. Vadakstes muižas pils. Vadakstes muiža atrodas Vadakstes upes labajā krastā. Muiža kopš 16. gs. piederējusi baronu Bistramu dzimtai. 18. gs. otrajā pusē celta vecā kungu māja (vēlākā kalpu māja). Ēkā saglabājušās greznas, klasicisma stila durvis un logu apkalumi. Esošās saimniecības ēkas, stallis un klēts būvētas 19. gs. sākumā. Muižas kungu māja būvēta 1911. – 1914. g. neoklasicisma stilā pēc arhitekta L. Reinīra projekta. Saglabājusies halle ar jūgendstila kamīnu un plašas koka kāpnes uz otro stāvu. Ovālās zāles nišās redzamas podiņu krāsnis ar kolonnām.

Parka teritorijā atrodas Ceriņu dārzs ar vairāk kā 60 ceriņu stādiem un 37 šķirnēm.  Ekskursija pilī un parkā vietējā gida vadībā.

(Ziedojums)

 

Šodien Vadakstes muižas parkā - Ceriņdārza svētki! Būs tirdziņš, dažādas aktivitātes, bet, plkst. 15:00 koncertu sniegs dziedātāja Katrīna Gupalo. Brīvs laiks svētku baudīšanai!

(Pasākums bez maksas)

 

Ezeres ūdensdzirnavu slūžas. Dzirnavu dīķa slūžas atrodas tiešā Lietuvas - Latvijas robežas tuvumā un slūžas ekspluatācijā tika nodotas 1982. gadā. Kļavas lapas formā veidotā slūžu konstrukcija ir retums Latvijā.
19. gs. beigās uz Ezeres upes izveidotais Ezeres dzirnavezers ir pagasta lielākā ūdenstilpe – vairāk kā 13 ha. Turpat blakus ir aplūkojamas 1910.gadā celtās Ezeres ūdensdzirnavas.

 

Ekskursijas noslēgumā pabūsim mazajā paradīzē pašā Cieceres ezera krastā, kur saimnieko Solveiga Dzene - daiļdārza "Cieceres ūdensrozes" saimniece. Ielūkosimies zaļajā pasaulē, kur ziedēšanas trakums ir gandrīz visu gadu! Saimniece Solveiga ir dārzniece - ainavu arhitekte, ilgus gadus bijusi arī stādaudzētavas "Blīdene" līdzīpašniece, bet Covid laikā iekārtojusi savu mazo paradīzi Cieceres ezera krastā. Saimnieces vadībā apskatīsim dārzu un ekskursijas noslēgumā baudīsim kūku ar kafiju.

(Daiļdārza apskate 5 EUR, kafijas un kūkas izmaksas tiks precizētas)

 

Atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

Cenā nav iekļauts: ieejas maksas, ēšanas maksas u.c izmaksas

Pamatcena 38 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *