cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Viļņas botāniskajā dārzā zied peoniju kolekcija un citi dārgumi!

trip-pic
15. июнь
1 день | Литва
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 40 € Забронировать
Pamatcena 40 €

Программа путешествия




Ekskursijas programmā:

7:30 izbraukšana no Rīgas, pietruvietas pie Zinātņu akadēmijas.

 

Rīta pauze ceļā.

 

Viļnas universitātes botāniskais dārzs  ir ne tikai lielākais botāniskais dārzs Lietuvā platības ziņā, bet arī augu kolekcijām bagātākais. Tas izvietojies kādreizējās Kairenai muižas teritorijā, kur vēl no muižas laikiem saglabājies senais parks un muižas dīķi. Maija beigās un jūnija sākumā te zied iespaidīgā ceriņu un rododendru kolekcija, savukārt jūnijā viesus priecē vairāk kā 250 peoniju šķirnes. Zināms, ka senākā šķirne Viļņas botāniskā dārza kolekcijā nonākusi jau 1840. gadā, tomēr nopietna kolekcijas veidošana notiek kopš 1992. gada. Te īpaša uzmanība pievērsta Lietuvas selekcionāru veidotām sķirnēm. Gluži tāpat botāniskā dārza viesus priecē japāņu dārzs, kas valdzina ar savu šarmu.

(Ieejas maksa botāniskajā dārzā  EUR 5, pensionāriem, studentiem, skolēniem EUR 3)

 

Pusdienās baudīsim tradicionālos lietuviešu cepelīnus.

(Piedāvājums un cena tiks precizēti, ~10eur porcija)

 

Ekskursija Viļņas vecpilsētā. Viļņu 14. gadsimta sākumā dibināja valdnieks Ģedimins, un drīz tā kļuva par ziemeļaustrumu Eiropas kultūras centru. 1994. gadā Viļņas vecpilsēta, ar savu unikālo arhitektūru, kurā sajaukušies gotikas, renesanses, baroka un klasiskie stili, iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Viļņa ir lielākā vecpilsēta Austrumeiropā, kurā atrodas vairāk nekā 20 Austrumu baroka stila baznīcas. Gida vadībā dosimies klejojumos pa šaurajām ieliņām, lai apskatītu tās vērtības, kuras glabā Viļņas vecpilsēta.

 

Nedaudz brīva laika vecpilsētā.

 

Tiem, kas vēlas, iespēja uzkāpt pakalnā, kur uzstādīti Viļņas slavenie Trīs Krusti. Pirmo reizi tie uzslieti jau 17. gadsimtā, kalnā, kur kādreiz atradusies pils, bet ko 1390. gadā krustneši nopostīja. Leģenda vēsta, ka pirmos trīs krustus kalnā uzbūvēja par piemiņu franciskāņiem. Savukārt 1916. gadā tur uzbūvēti trīs masīvi krusti no betona, ko piecdesmitajos gados padomju vara iznīcināja, bet ļaudis šo vietu vienmēr uzskatīja par svētu. Taču šie krusti, kas gozējas kalnā virsotnē šodien, ir atjaunoti 1989. gadā, simbolizējot tautas centienus atgūt brīvību. No kalna pavaras lielisks panorāmas skats uz Viļnu!

 

Atgriešanās Rīgā ap 22:00

 

 

Ekskursijas cena: EUR 40

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā nav iekļauts: ieejas maksas, ziedojumi, ēšanas maksas

 

Uzmanību! Ceļojumā ņemam līdzi pasi vai ID karti!

Pamatcena 40 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *