cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Uz ZEMEŅU SVĒTKIEM Mālpilī! Ciemos pie FAZĀNIEM Gold Wings! Skulmju mājas un Mālpils muiža! ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
29. июнь
1 день | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Skaisto Skatu Aģentūra
от 38 € Забронировать
Pamatcena 38 €

Программа путешествия

Kas var būt gardāks ?
Gardi un krāšņi!
2024. gada 29. jūnijā, sestdien 

Zemeņu svētki Mālpilī un Gold Wings Fazāni Pēterdienā!
Tiekamies pl. 8:20 Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, izbraucam pl. 8:30.
Kafijas, labsajūtas pauze Siguldā.
Mālpils – sena un kultūrvēsturiskiem notikumiem bagāta vieta Vidzemē, Siguldas novadā, kur arī šodien aktīvi darbojas iedzīvotāji, uzņēmēji, pašdarbnieki un tiek rīkoti skaisti svētki!
Mālpils Skulmju mājās tēlnieces Martas Skulmes un gleznotāja un scenogrāfa Otto Skulmes piemiņas istaba atklāta 1982. gada 8. augustā, bet vēlāk izveidota piemiņas istaba aktierim Valentīnam Skulmem. Skulmju māju apkārtne aprakstīta Ivandes Kaijas romānā Iedzimtais grēks. Šobrīd apskatei atvērtas 3 telpas – Martas un Otto Skulmju istaba, Valentīna Skulmes istaba un veranda. No verandas un mājas pagalma paveras gleznains skats uz Mergupi. Ekskursija  gida pavadībā 2 €/pers.
Gold Wings / Zelta spārni – vienīgā saimniecība Latvijā un pat Eiropā!, kas specializējas medību fazānu un citu jaunputnu (pīles, zosis, pērļu vistiņas) audzēšanā. Fazānus pasaulē audzē galvenokārt medībām vai krāšņumam - to burvīgo spalvu dēļ, bet Mālpils saimniecība balstās uz fazāna cāļa gaļas ieguvi, jo tā ir bagāta ar minerālvielām, praktiski nesatur holesterīnu, ir lielisks B grupas vitamīnu un dzelzs avots, ar augstu olbaltumvielu saturu, kas ir svarīgi muskuļu audu veidošanai un atjaunošanai. Izaudzēt veselīgu putnu un nodrošināt tam dzīvesvietu, kas maksimāli atbilst viņa dabiskajai videi - mežam - ir saimniecības specifika: putni visu cauru gadu dzīvo svaigā gaisā, voljēru - pastaigu laukumu izveidē tiek izmantoti tikai ekoloģiski materiāli, putni ēd tikai dabīgu pārtiku - graudaugus, dārzeņus, ogas.
Čaklie saimnieki Paula un Arnis saka - Esam radījuši bioloģisku saimniecību, kas dara lepnus mūs pašus un vēlamies ar to dalīties arī ar Jums! Viesošanās saimniecībā un iepazīšanās ar daudzgalvaino saimi, zupas baudīšana pusdienās, fazānu gaļas produktu uzkodas par 15 €/1 pers. 

Būs iespēja iegādāties saimniecībā ražoto unikālo produkciju.
Pēterdienā, 29. jūnijā, šogad jau ceturto reizi norisināsies

Mālpils Zemeņu svētki, kuri vienos ne tikai pagasta zemeņu audzētājus (lielākās saimniecības Augusta Zemenes un Mālpils Zemenes), bet pulcēs kopā amatniekus un mājražotājus, vietējos uzņēmumus, Siguldas novada amatierkolektīvus, kā arī daudzus citus zemeņu cienītājus, tajā skaitā profesionāļus, lai visas dienas garumā baudītu ne tikai zemenes, bet arī plašu kultūras un aktivitāšu programmu! 
Būs laiks tirdziņiem, lauku labumu iegādei, koncertu un izklaides pasākumu baudīšanai, radošām aktivitātēm. Pasākuma svinīgā atklāšana pl. 14:00 laukumā pie Mālpils kultūras centra.
Vēlāk no centra pa Zemeņu taku cauri parkam dosimies skaistā pastaigā uz muižu!
Mālpils muižas ansamblis veidots 18 gs.
No 36 ēkām 20 saglabājušās un ir aplūkojamas, bet greznākā no tām - Kungu nams, jeb – Mālpils pils ir pilnībā atjaunota. Aizrautīgā ekskursijā ar muižas gidu uzzināsim interesantus faktus par pils vēsturi un īpašnieku likteņiem, par daudzveidīgo  piedāvājumu šodien viesnīcā, aplūkosim skaisti atjaunotās pils telpas, kurās filmēti seriāli. Šī ir vieta izsmalcinātas gaumes un augstas kvalitātes cienītājiem, kuri vēlas baudīt nesteidzīgu atpūtu, vienlaicīgi gūstot prieku no apkārt esošajām mākslas un vēstures vērtībām. Ekskursija ar muižas gidu no 4 €/pers.
Mājupceļš. Rīgā atgriezīsimies ap pl. 20:00.
Cena: 38 € 
Cenā iekļauts: transporta izmaksas (grupas lielumam atbilstoša) tūristu klases autobusa nomas maksa un pavadošā gida pakalpojums.
Cenā nav iekļauts: apmeklējumu maksas, ēdināšanas un degustācijas izmaksas.
Priecīgus Zemeņu svētkus!
 
Pamatcena 38 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *