cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Horvātija - Burvīgā Dalmācija

trip-pic
12. - 19. maijs
8 dienas | Horvātija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Travel RSP Plus
no 239 €
359 €
Rezervēt
Pasteidzies! -120€
239 €
Vecā cena 359 €
Jaunā cena 239 €

Ceļojuma programma

HORVĀTIJA - BURVĪGĀ DALMĀCIJA

8 DIENU CEĻOJUMS UZ HORVĀTIJU – TROGIRAS RIVJĒRU - AR VISĀM NAKTĪM NAKSTMĪTNĒS!
CEĻOJUMA LAIKĀ BŪS IESPĒJA ATPŪTIES PIE ADRIJAS JŪRAS, BAUDĪT DABAS KRĀŠŅUMU KALNOS, PIEDALĪTIES AIZRAUJOŠĀ RAFTINGĀ, DOTIES PASTAIGĀ PA DALMĀCIJAS PĒRLĒM: SPLITU, TROGIRU, OMIŠU, KRKAS NACIONĀLO PARKU UN APMEKLĒT BOSNIJU UN HERCEGOVINU.

12.05.2024. – 19.05.2024.

8 dienas

Ceļojuma cena: € 239.00

AKCIJAS NOTEIKUMI 1. diena

Agri no rīta izbraucam no Rīgas. Brauciens caur Lietuvu, Poliju un Čehiju. Naktsmītne viesnīcā Čehijas/Polijas pierobežā.

2. diena

Izbraucam uz Horvātiju - Adrijas jūras piekrasti Dalmācijā. Brauciens caur Austriju un Slovēniju. Vakarā iekārtojamies naktsmītnēs - apartamentos Trogiras rivjērā.

3. - 6. diena

Brīvas dienas atpūtai pie jūras. Katru dienu piedāvāsim doties vienā no minētajiem papildus braucieniem:*

1) Brauciens uz Trogiru un Krkas Nacionālo parku. No rīta aizbrauksim līdz Trogiras vēsturiskajam centram. Trogiras vecpilsēta iekļauta UNESCO arhitektūras mantojuma sarakstā,  pastaigāsimies pa “akmens skaistules” ieliņām.  Krkas parkā var aplūkot tā raksturīgos kanjonus un ūdenskritumus.
Savukārt vakarā piedāvājam doties izbaudīt mielastu horvātu ciemā** ar gardiem horvātu ēdieniem un vietējo vīnu neierobežotā daudzumā.

2) Brauciens uz Bosniju un Hercegovinu – Mostaru. Mostara ir slavena ar savu vēsturisko arkveida tiltu un romantisko vecpilsētu. Kravices ūdenskritums ir viens no dabas retumiem Bosnijā un Hercegovinā. Parasti ir iespēja to ne tikai aplūkot, bet arī izpeldēties tā atsvaidzinošajā ūdenī.

3) Brauciens uz Splitu un Omišu. Splitā apskatīsim Romas imperatora Diokletiāna slaveno pili (UNESCO). Tie, kuri vēlēsies, varēs doties aizraujošā raftingā** (pasākuma ilgums ~ 4 h, tā dalībiekiem) pa Cetinas upi pie Omišas. Tie, kas nevēlēsies doties raftingā, varēs baudīt atpūtu brīnišķīgajās Omišas pludmalēs un pastaigāties pa vecpilsētu. Omiša – pirātu pilsēta Adrijas jūras piekrastē.

4) Brauciens uz Klis cietoksni, Vranjača alu, etnisko ciematu Stella Croatica. Augstu klintīs pāri Splitai un Kaštelanas rivjērai paceļas iespaidīgais Klis cietoksnis. Viduslaikos tā bija hercogu pils un Venēcijas robežas postenis, kas savienoja austrumus ar rietumiem, bet mūsdienās populārā seriāla "Troņu spēles" filmēšanas vieta. Vranjačas ala ir viena no skaistākajām dabas pērlēm reģionā un ir aizsargājams ģeomorfoloģiskais dabas piemineklis ar pārsteidzošo stalaktītu un stalagmītu pazemes pasauli. Paņemiet līdzi siltu apģērbu, jo temperatūra alā visu gadu ir ap +15°C!
Etniskajā ciematā Stella Croatica var uzzināt vairāk par Dalmacijas dzīvi un tradīcijām, apskatīt Dalmācijas dārzus miniatūrā, uzzināt par olīveļļas spiešanas procesu, iegādāties kvalitatīvus dabas produktus - olīveļļu, ievārījumu, kosmētiku.

*  Braucieni par papildmaksu/ ** pasākums par papildsamaksu.

Naktsmītne – apartamenti Trogiras rivjērā.

!!! Tie, kuri Horvātijā neplāno doties papildus braucienos, kādā no brīvajām dienām varēs doties izbraucienā ar kuģīti pa Adrijas jūru un baudīt zivju pikniku.

7. diena

Agri no rīta uzsākam mājupceļu. Naktsmītne – viesnīca Čehijas/Polijas pierobežā.

8. diena

Vēlu vakarā atgriešanās Rīgā. 

 

Nepieciešamie ceļojuma dokumenti:
  • Latvijas pilsoņi un nepilsoņi uz Horvātiju var doties bez vīzas.

  • Latvijas pilsoņi uz Horvātiju var ceļot gan ar pasi, gan ID karti. Abiem dokumentiem ir jābūt derīgiem visa ceļojuma laiku. Latvijas nepilsoņi uz Horvātiju var ceļot tikai ar derīgu pasi.

  • Ja nepilngadīgs bērns nav ierakstīts mātes vai tēva pasē, tad ceļojumā līdzi ir jāpaņem bērna dzimšanas apliecība vai notariāli apliecināta tā kopija.

  • Ja bērns izceļo no valsts kādas citas personas pavadībā, tad bērnam ceļojumā līdzi ir jāņem notariāli apliecināta pilnvara par bērna patstāvīgu izceļošanu no valsts.

  • Ceļojuma apdrošināšana nav obligāta, bet ir ieteicama.

 

VIETU APRAKSTI:

Horvātija

Valsts Eiropā, Balkānu reģionā, galvaspilsēta – Zagreba. Horvātija ir bagāta ar sešiem Pasaules kultūras mantojuma objektiem un astoņiem nacionālajiem parkiem. Lielākā Horvātijas dabas bagātība ir tās 1778 km garā Adrijas jūras piekraste un 1185 salas. Tādas salas kā Korčula, Hvara un Brača kļūst par ikviena paradīzi.

Trogira

Dalmācijas pērle, kurā līdzīgi kā Šibenikā, saglabājušās Venēcijas republikas laika celtnes. Trogiras vecpilsēta iekļauta UNESCO arhitektūras mantojuma sarakstā, galvenokārt, pateicoties Trogiras katedrālei. Ceļvežos Trogiru dēvē par pilsētu-muzeju.

Bosnija un Hercegovina

Galvaspilsēta - Sarajeva, naudas vienība - Bosnijas konvertējamā marka, platība - 51197 km2. Bosnija un Hercegovina ir valsts Balkānu rietumos, kas nosaukumu ir aizguvusi no diviem tās reģioniem. Bosnija aizņem valsts ziemeļu apgabalus, kas veido 4/5 kopējas teritorijas, savukārt Hercegovinai paliek pārēja dienvidu daļa. Galvenās valsts pilsētas ir galvaspilsēta Sarajeva, Banja Luka ziemeļrietumu reģionā, Bosanska un Hercegovinas galvaspilsēta Mostara.

Mostara

Zinātāji saka, ka pirms Hercegovina krita turku rokās, Mostarā atradās vien 19 mājas un neliels tiltiņš, kas slējās pāri Neretvas upei. Vīri, kas sargāja šo tiltu, to dēvēja par mostari, no kā tad arī ir cēlies pilsētas nosaukums. Šodien pilsēta ir Hercegovinas kultūras, politiskais un finanšu centrs.

Splita

Splita ir otra lielākā Horvātijas pilsēta, kā arī nozīmīgākais biznesa, administratīvais un kultūras centrs Dalmācijā. Viens no galvenajiem pilsētas apskates objektiem ir 4. gs. būvētā Romas imperatora Diokletiāna pils, kurā viņš uzturējās līdz pat savai pēdējai stundai un kurā viņš tika apglabāts (iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā). Viduslaikos ap pili sāka veidoties mūsdienu Splitas aprises, kuras šodien raksturo Horvātijai tipiskā pilsētainava - sarkanie dakstiņu jumti un balsinātās sienas.

Omiša

Omiša – pilsēta ar kontrastiem - gan dabas, gan vēstures. Ziemeļrietumos Omišu ieskauj Cetinas upe ar smaragdzaļo ūdeni, bet dienvidos - Adrijas jūra. Pilsēta pazīstama kā pirātu pilsēta ar bagātīgiem vēstures notikumiem.

Raftings

Brauciens ar gumijas laivām pa Cetinas upes kanjonu, kurā jūs pavada pieredzējuši instruktori. Raftinga laikā var izbaudīt Horvātijas dabas varenību – neskarto floru un faunu, varenās klintis, ūdenskritumus, krāces, alas, cikāžu dziesmas, sauli, peldi kalnu upē, svaigu gaisu un lielisku atmosfēru.

 

Cenā ietilpst:
  • autotransporta pakalpojumi (autobuss ar tualeti akūtiem gadījumiem un kondicionieri);

  • grupas vadītāja pakalpojumi;

  • 2 naktis 2*-3* viesnīcā Čehijas/Polijas pierobežā, 2-vietīgi numuri ar brokastīm;

  • 5 naktis 2*-3* ekonomiskās klases  apartamentos Horvātijā, kūrortpilsētā Okrug Gornji Trogiras rivjērā (4-vietīgi un 6-vietīgi apartamenti ar virtuvi/virtuves zonu, dušu, tualeti un 2-vietīgām guļamistabām). 

Cenā neietilpst:
  • vietējais tūrisma nodoklis: 1.5 EUR personai par nakti (jāmaksā uz vietas);

  • ieejas maksa apskates vietās un izklaides pasākumos;

  • pārtikai nepieciešamā nauda;
  • veselības apdrošināšana (piedāvājam BTA apdrošināšanu);

  • papildus pakalpojumi un personiskie izdevumi.

Iespējamās piemaksas:
  • piemaksa par iespēju izvēlēties sēdvietu autobusā EUR 20;

  • piemaksa par 1-vietīgu izvietošanu kopējā apartamentā Trogiras rivjērā EUR 80;

  • piemaksa par 2-vietīgu studio apartamentu Trogiras rivjērā EUR 100 (Cena par apartamentu. Studio apartamentu skaits ir ierobežots!);

  • piemaksa par papildvietu autobusā EUR 120;

  • piemaksa par 1-vietīgu izmitināšanu tranzītviesnīcās EUR 40.

Ja vēlaties 3-vietīgu izmitināšanu Trogiras rivjērā, lūdzu, sazinieties ar mums!

 Iespējamo papildus braucienu cenas:*

Brauciens

Brauciena cena ceļojuma laikā (EUR)

Brauciena cena, iegādājoties to pirms ceļojuma (EUR)

Braucienu paketes cena, iegādājoties to pirms ceļojuma (EUR)

Pieaugu-šie

Līdz 12 g.

Pieaugu-šie

Līdz 12 g.

Pieaugu-šie

Līdz 12 g.

Trogira un Krkas NP

40

30

35

25

 

 

130

 

 

90

Bosnija un Hercogovina - Mostara un Kravices ūdenskritums

50

40

45

35

Splita un Omiša

40

30

35

25

Klis cietoksnis, Vranjača ala, Stella Croatica

40

30

35

25

!!! Ieejas biļetes ir par papildmaksu un braucienu cenā neietilpst!!!
* Braucieni notiek, ja grupā ir vismaz 20 cilvēki!

Iespējamās papildizmaksas:

VALSTS

OBJEKTS VAI PASĀKUMS

PIEAUGUŠIE

BĒRNI

Bosnija un Hercegovina

Kravices ūdenskritums

10 EUR

Horvātija

Nacionālais vakars**

40 EUR

30 EUR (līdz 16 g.)

 

Krkas NP

30 EUR

15 EUR (7-18 g.)

 

Vranjača ala

8 EUR

4 EUR

 

Raftings pa Cetinas upi

40 EUR

30 EUR (līdz 12 g.)

 

Ieejas biļete Klis cietoksnī un etniskajā ciematā Stella Croatica, kompleksā biļete

10 EUR

3 EUR

 

Brauciens ar kuģīti pa Adrijas jūru un pikniks

40 EUR

30 EUR (līdz 16 g.)

Iespējamo papildizmaksu cenas norādītas orientējoši un var mainīties!
** Pasākums notiek, ja dalībnieku skaits ir vismaz 20 cilvēki!

Ceļojuma pamatvaloda - latviešu.

Personai ar ierobežotām pārvietošanās spējām lūgums sazināties ar tūroperatoru individuālo vajadzību precizēšanai.

Standarta informācijas veidlapa kompleksā tūrisma pakalpojuma līgumiem saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 26.06.2018. noteikumiem Nr. 380

Vietās, kur brauciena programmā minēta informācija par personu vecumu līdz noteiktam gadu skaitam, tā attiecas uz personām, kurām ceļojuma laikā vēl nav pilni attiecīgā skaita gadi.

Pasteidzies! -120€
239 €
Vecā cena 359 €
Jaunā cena 239 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *