cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Igaunijas pavasara stādu tirgus Tiri pilsētiņā, tulpju jūra Kirnas muižas parkā un Olustveres muiža

trip-pic
18. maijs
1 diena | Igaunija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 39 € Rezervēt
Pamatcena 39 €

Ceļojuma programma




Ekskursijas programmā:

Plkst. 7:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pretī Zinātņu akadēmijai

 

Rīta pauze Iklā

 

    Laipni lūgti Igaunijas pavasara galvaspilsētā TIRI! Tā ir maza, skaista pilsētiņa ar daudziem parkiem, dārziem un alejām. Šogad, jau 45.reizi te norisinās slavenais ziedu gadatirgus!

      Jau desmitiem gadu aktīvākais pavasara darbu laiks Igaunijas dārzos sākas ar Tiri ziedu gadatirgu, kas notiek Tiri pilsētā, Kalevi ielas laukumos. Gadatirgū pārstāvēto dārzniecību, kokaudzētavu un privāto dārzu plašajā piedāvājumā katrs dārzkopības interesents atradīs papildinājumu savam mājas dārzam.

      Tiri ziedu gadatirgū sabrauc tirgotāji no  visām Baltijas valstīm. Te iespējams iegādāties visdažādākās sēklas un stādus vai vienkārši priecēt acis par ziedošajiem brīnumiem! Tirgū plaši pārstāvēti arī amatnieki, kuru izstrādājumues, protams, varam aizvest uz mājām! Amatnieki savas prasmes rāda turpat apmeklētāju acu priekšā. Par omulīgo gaisotni puķu tirgū rūpējas deju kolektīvi un dziedātāji ar priekšnesumiem. Brivs laiks (~2.5 h) tirgus apmeklējumam.

      (Ieejas maksa 5 EUR)

       

      18. gadsimta otrajā pusē klajā vietā tika uzcelta Kirnas muiža. Tiek uzskatīts, ka kaļkakmens gabalus no lauztuvēm apmēram kilometra attālumā uz celtniecības vietu padeva cilvēku ķēde no rokām nākamajās rokās. Tomēr lielāku ievērību, kā pati muiža, pelna tās parks, kas tiek dēvēts pat par magnētiski anomālu zonu – te, pateicoties ģeoloģiskiem lūzumiem, izveidojušās dažādas zonas, no kurām katrai piemīt kāds īpašs, dziedējošs efekts.

      Kopš 2020. gada ik maiju muižas parks pārvēršas ziedošu tulpju jūrā - te zied vairāk kā 60 šķirņu tulpes visās varavīksnes krāsās. Starp puķudobēm ir izveidotas īpašas vietas fotografēšanai un atpūtai. Savdabīgs ir arī stāsts, kā citādi askētiskais parks ticis pie tik plašām sīpolpuķu dobēm.

      (Parka apmeklējums Tulpju ziedēšanas laikā ~ 8 EUR)

       

      Olustveres muiža ir viens no Igaunijas vislabāk saglabātajiem muižu kompleksiem. Te uzmanību piesaista ne vien izteiksmīga kungu māja, bet arī pārvaldnieka māja, govju kūts, vārti, spirta brūzis un šķūnis, kā arī angļu tipa ainavu parks ar alejām. Parkā sākas kļavu, liepu, ozolu un apšu alejas, kuras no parka aizstiepjas dažādos virzienos un kopā veido ap 10km garumu. Bet parka slavenākais koks noteikti ir divu galotņu ozols, dēvēts arī par Mīlestības ozolu. Ēkās izvietotas putnu izbāžņu, koka zirdziņu, antīku mēbeļu kolekcijas, kā arī radošās darbnīcas. 

      (Vietējā gida vadīta ekskursija muižā krievu valodā ~ 6 EUR)

       

      Atgriešanās Rīgā ap 22:00

       

      Ekskursijas cena: 39 EUR

      Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

      Cena nav iekļauts: ieejas maksas, ēšanas maksas u.c. izmaksas

       

      Uzmanību! Ceļojumā ņemam līdzi pasi vai ID karti!

      Pamatcena 39 €
      trip-pic

      Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

      Tālrunis *