cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Ziedu prieks Mātes dienā! Krāšņās Rundāles pils tulpju dobes, kāds neparasts akmeņu dārzs Lietuvā, krāšņie Pakrojas muižas ziedēšanas svētki! ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
12. май
1 день | Литва
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 38 € Забронировать
Pamatcena 38 €

Программа путешествия




Ekskursijas programmā:

9:00 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

 

 Rundāles pils dārzā tulpju ziedēšanas laiks! Fantastiska krāsu un formu dažādība, kura noteikti ir jāredz! Tulpju sīpoli vesti pamatā no Holandes, taču skaistā dārza pamatā - Rundāles prasmīgo dārznieku darbs! Starp citu, te apskatāma arī kāda īpašā tulpju šķirne - "Latvija", ko 2015. gadā, sākoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, Latvijai svinīgā pasākumā uzdāvināja Nīderlande. 

Brīvs laiks dārza burvības baudīšanai un kafijas iemalkošanai kādā no Rundāles pils vai blakus esošajām kafejnīcām.

(Dārza apmeklējums - EUR 6, skolēniem -3 EUR)

 

Netālu no Latvijas robežas viesosimies kādā neparastā dārzā, kur vienkārši laukakmeņi pārtop maģiskos akmeņos. Te nepilnu 4 hektāru plašā teritorijā atrodami unikāli akmensdārzi, skulptūru kompozīcijas, dīķi un krāšņumdobes. Visdažādāko nokrāsu un izmēru laukakmeņi, dabas veidoti, ar mākslinieku pieskārieniem, ir vissvarīgākie šajā skaistajā saimniecībā. Katrs akmens šeit ir īpašs, katram ir savs stāsts! Tāds ir arī senajām saimniecības ēkām, kā arī nelielai kolekcijai ar seniem lauksaimniecības rīkiem un pat vēsturiskai tehnikai!

Iepazīsim dārzu saimnieka vadībā!

(Apmeklējums par ziedojumu)

 

Pusdienu pauze. (Piedāvājums un cena tiks precizēti brauciena dienā).

 

Lieliskais Pakrojas muižas komplekss - lielākais Lietuvā! Muižas teritorija aizņem 48 ha, un tā ir lielākā Lietuvā. Šeit saglabājušās vairāk kā 40 muižas kompleksa ēkas ar lielisku klasicisma stila pili centrā. To visu ieskauj muižas parks, kur vienā no daļām var atrast muižas un Lietuvas lepnumu – piecu akru akmens tiltu, kas celts 19.gs. sākumā pēc romiešu tiltu celtniecības parauga.  

Pēdējos gados muiža ieguvusi īpašu popularitāti pateicoties Ķīnas laternu un Vasaras ziedu festivāliem, nu pievienojies arī Pavasara ziedu festivāls, kad visā parkā saplaukst tūkstošiem pavasara sīpolpuķu - no pavasara pirmajiem sniegpulksteņiem un krokusiem līdz sevišķi vēlām tulpēm, kuras ziedēšanu noslēdz vien jūnija vidū... Parka apstādījumos šajā pavasarī uzziedēs vairāk kā 250 sķirņu tulpes, narcises un hiacintes, un citi ziedi, kopskaitā variāk kā 5 miljoni iestādītu sīpoliņu!  

Bez tam šogad ziedēšanas prieku papildinās vairāk kā 500 krāsainu putnu būru, kurus apgleznojuši gan bērni, gan dažādas Lietuvas slavenības!

(Ieejas biļete - 15 EUR pieaugušajiem, 12 EUR skolēniem no 12 gadu vecuma,  studentiem, pensionāriem, personām ar invaliditāti, 10 EUR bērniem 7-12 gadu vecumā, bērniem līdz 7 gadiem, senioriem, kas jau sasnieguši 80 gadu vecumu - bez maksas)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Brauciena cena: 38 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojums

Cenā neietilpst: ieejas biļetes, ziedojums, ēdināšanas izmaksas un citi personīgie tēriņi

 

Dodoties uz Lietuvu ikvienam, neatkarīgi no vecuma, līdzi nepieciešama ceļošanai derīga pase vai ID karte!

Pamatcena 38 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *