cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

BALKĀNU NOSLĒPUMS- ALBĀNIJA! ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
2. - 9. июнь
8 дней | Албания
Доступны свободные места
Язык - латышский
Star tours
от 889 € Забронировать
Pamatcena 889 €

Программа путешествия

Albānija tulkojumā no albāņu valodas nozīmē „Ērgļu zeme”.
Albānija ar savu raibo pagātni, ar neskarto dabu-klinšainajām nogāzēm, kas citviet sniedzas pat līdz pludmalei, tirkīza zilo jūru, ezeriem, upēm un mežiem, Jūs aizraus neaizmirstamā piedzīvojumā. Vietējo iedzīvotāju viesmīlība, sirsnība veido šīs valsts dienvidniecisko šarmu.

Ceļojums tiem, kuri vēlas atklāt ko jaunu, pārsteidzošu, kurus vilina Balkānu noslēpumainība un skaista atpūta pie zilās Adrijas jūras.
1. Diena
Pulcēšanās Rīgas lidostā 9:40 ar grupas vadītāju.
Lidojums 11:40 Rīga- Tirāna (Albānija), ar aviokompāniju Airbaltic

Ielidosim Albānijas galvaspilsētā Tirānā. Transfērs mūs nogādās pilsētas centrā, iekārtosimies 3* viesnīcā un dosimies atklāt dinamisko valsts galvaspilsētu.Tā ir krāsaina pilsēta, pārsteigumiem pilna un daudzveidīga. Izpētīsim rosīgo Skanderbega laukumu, apmeklēsim vēsturisko Etemu Bey Mosque, nesen rekonstruētu  piramīdu.

Tirāna-
 ir lielākā pilsēta Albānijā un par valsts galvaspilsētu kļuva 1920. gadā. Galvenās kultūras un mākslas institūcijas Tirānā ir Nacionālais teātris, operas un baleta teātris, valsts mākslas galerija Galeria Kombëtare e Arteve.
Skanderbeg laukums.
Šajā plašajā Tirānas skvērā ir jūtamas 20. gadsimta Albānijas  vēstures iezīmes, kā nekur citur valstī. Vienā skvēra pusē atrodas diktatora Musolīnī celtā nacistu valdības ēka, bet aiz tās – bijušās komunistiskās Albānijas slepenpolicijas ēka. Par godu slavenajam karavadonim un Albānijas simbolam Skanderbegam ēku priekšā uzbūvēta statuja. Tālākajā laukuma nostūrī atrodas neliela mošeja - viena no nedaudzajām reliģiskajām ēkām, kas saglabājusies no revolūcijas laikiem. Tirānā nav vecpilsētas, taču īpašu to padara interesanto formu un košajās krāsās - dzeltenā, oranžā un salātzaļā, krāsotās ēkas.

Vakaru pavadīsim krodziņā ar nacionālajiem ēdieniem, dzērieniem, jo lielu daļu katras valsts atklāj tās kulinārija.

Nakts 3* viesnīcā pilsētas centrā.


2. Diena
Brokastis  viesnīcā.

Šodien mūsu ceļš vīsies pa  Balkānu kalniem, arī uz Kruje pilsētu.


Kruje -
vēsturiska pilsētiņa kalna galā Albānijā, apbur apmeklētājus ar tās ikonisko Krujes pili, piedāvājot panorāmas skatus uz brīnišķīgo ainavu.
Gleznainā un mierīgā pilsēta Kruje piesaista apmeklētājus ar savām vēsturiskajām vietām un skaisto dabas varenību. Arī apkārtējā teritorija ir tikpat apburoša, sākot ar ezeriem, kanjoniem, visbeidzot – kalniem.
Vecais tirgus
pilsētas centrā ir pietiekami aizraujošs, lai izbaudītu pastaigu pa to, pat neko nepērkot. Starp bohēmiskajām ieliņām iespējams atrast dažādas jaukas kafejnīcas un restorānus, kā arī universālus veikalus, kuros tirgo visu, kas sirdij tīk, sākot ar suvenīriem un amatnieku precēm un beidzot ar senlietām un ādas izstrādājumiem.
Izpētīsim rosīgo Veco tirgu, gremdēsimies Albānijas mantojumā, iepazīstot  nacionālo varoni Skanderbeg. Izbaudīsim vietējās delikateses. Kruja ir ideāls vēstures, kultūras sajaukums, un elpu aizraujoši skati, padarot to par obligātu apmeklējumu ceļotājiem, kas meklē autentisku Albānijas pieredzi.


Lauku saimniecībā Fishte ciematā
pusdienosim pie vietējās ģimenes. Lokālie produkti, "slow food" koncepts, viesmīlība, ekskursija vīna pagrabos, saimniecības iepazīšana.

Garšīgi paēduši dosimies iepazīt citu vietējo ģimeni, kuri nodarbojas ar keramiku, viss tiek darināts ar rokām un lielu mīlestību.

Vakarā atgriešanās Tirānā.
Nakts 3* viesnīcā pilsētas centrā.

3. Diena
Brokastis  viesnīcā.

Šodien būs ļoti aizraujoša ekskursijas diena, dosimies uz 1000 logu pilsētu Berat un tās pili.

Beratt
uzskatīta par vienu no skaistākajām pilsētām visos Balkānos, un tā ir pazīstama kā "tūkstoš logu pilsēta", jo no pakalnu mājām, kas ir ārkārtīgi cieši saspietas kopā, pretī kā mazas actiņas paveras daudzi logi.
Pakalnā atrodas vairākas vēsturiski varenas mošejas un baznīcas, kas izkaisītas pa visu pilsētu. Viena no labākajām Berat ainavām vērojama no Osumi upes krastiem, kas vijas cauri pilsētai.
Berat pilsētu rotā vienādā stilā celtās Osmaņu impērijas ēkas. Tumsā paveras brīnišķīgs skats uz baltajām, apgaismotajām ēkām un šaurajām, bruģētajām ieliņām. Pateicoties savai neatkārtojamajai arhitektūrai, pilsēta ir iekļauta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Lielākā un skaistākā šī centra ēka ir Svētās Marijas bazilika, kura par godu, talantīgajam ikonu gleznotājam Onufri, tagad ir pārvērsta par muzeju.

Pusdienu pauzē apciemosim vietējo ģimeni, kas ražo ievārījumus, raki, būs arī degustācijas kopā ar turku kafiju.

Berat pils
ir labi saglabājusies, senie mūri, bizantiešu baznīcas un Osmaņu laikmeta arhitektūra, komplekss ir UNESCO pasaules mantojuma sarakstā.

Nakts 3* viesnīcā Berat vecpilsētā, vēsturiskā ēkā Mangalem rajonā.
Vakaru varēs pavadīt vēl vairāk izjūtot senatnīgo pilsētas elpu un baudot kalnu reģiona ēdienus.

4. Diena
Brokastis viesnīcā

Šodien brauksim tālāk iepazīt kolorīto valsti.

Apolonija-
sena pilsēta, kas atrodas mūsdienu Albānijā, bija grieķu kolonija. Apolonija tika dibināta 7. gadsimtā pirms mūsu ēras, un tās drupas tika atklātas deviņpadsmitā gadsimta sākumā.
Apolonijas arheoloģiskais parks 
Apolonija bija lielākā un nozīmīgākā pilsēta senajā pasaulē. Mūsdienās iespējams vērot paliekas no senās bibliotēkas, teātra, tempļiem.


Karavastas lagūna
 ir lielākā lagūna Albānijā un viena no lielākajām lagūnām Vidusjūras piekrastē, un tās platība ir 42 km2.

No skatu torņa var vērot visu lagūnu, mums būs izbraukums ar laivu pa lagūnas kanāliem, lai atklātu skaistumu no iekšpuses un varēs sastapt slaveno dalmācijas pelikānu.

Pārbrauciens un ierašanās kūrorta viesnīcā Vlore pilsētiņā.

Vlore
atrodas gleznainā zonā gar jūras krastu Albānijas dienvidrietumu daļā.
Tā ir pilsēta ar bagātu vēsturi, kura antīkajos laikos saukta par Aulonu. No Osmaņu iebrukuma laikiem Vlore saglabājušās tā laika ēkas ar spilgtāko piemēru - Lielo mošeju pilsētas centrā, ko uzcēlis turku arhitekts Mimar Sinan 1542. gadā, vēl aplūkojams par godu Neatkarības atgūšanai uzceltais piemineklis.

Nakšņosim jaunā 4* viesnīcā ar ideālu atrašanās vietu, 10 min gājienā līdz Adrijas jūras skaistajām smilšu pludmalēm, kā arī turpat promenāde ar restorāniem, kafejnīcām, veikaliem.

5. Diena - 7. Diena
Katru rītu brokastis viesnīcā.

Laiska atpūta pie Adrijas jūras pēc katra ieskatiem. Pludmales te ir smilšu, ūdens zili zaļš un caurspīdīgs, un peldot dzirdama viegla sāls kraukšķēšana. 
Būs iespēja ar velo aizmīties līdz kādai mazliet tālākai, slēptākai pludmalei ar intrigējošu nosaukumu Bora Bora, izbraukt jūrā ar kuģīti, apmeklēt jūras klinšu alu, snurkelēt, sauļoties, baudīt kokteiļus piejūras kafejnīcās. Vakaros kulinārie baudījumi piejūras restorānos un labas vietas nakts dzīves tīkotājiem.

8. Diena
Brokastis viesnīcā

Transfērs no Vlore kūrorta viesnīcas uz lidostu.

Lidojums Tirāna (Albānija) - Rīga (aviokompānija Airbaltic)
Atgriešanās Rīgas lidostā  ~18:00


Brauciens nelielā grupā ~15 cilvēki.
Vietu skaits ierobežots, pievienojies.

Cenā iekļauts:
  • lidojums:  Rīga- Tirāna- Rīga ar aviokompāniju AirBaltic
  • nododamā bagāža 23kg
  • rokas bagāža 8kg
  • gids - grupas vadītājs
  • izplānoti apskates objekti
  • transfērs no lidostas uz viesnīcu un atpakaļ
  • visas naktsmītnes 3* un 4* ar brokastīm
  • galvaspilsētas apskate ar vietējo gidu
  • 3 ekskursiju dienas, pārvietojoties pa valsti
  • vietējo gidu izmaksas apskates objektos

Papildus izdevumi
  • ceļojuma apdrošināšana
  • personīgie izdevumi
  • maltītes (izņemot brokastis)
  • Skanderberg Muzejs- 20Eur
  • agrotūrisma saimniecības apmeklējums ar pusdienām- 35Eur
  • keramikas studijas/darbnīcas vizīte- 10Eur
  • mājražotāja ekskursija ar degustācijām- 20Eur
  • Berat Pils- 15Eur
  • Apolonijas arheoloģiskais parks- 20Eur
  • laivu brauciens lagūnā- 25Eur

Ceļotāju uzņemšana
  • lidosta RĪGA
Pamatcena 889 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *