cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Dobeles ziedošie ķirši un tulpju pasaka Rundāles pils dārzā! Mālkalnu ģimenes saimniecības gardie sieri ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
5. май
1 день | Латвия
Последняя возможность!
Осталить 2 мест!
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 35 € Забронировать
Pamatcena 35 €

Программа путешествия



Ekskursijas programmā:

Plkst. 9:00 izbraukšana no Rīgas, pie Zinātņu akadēmijas

 

Rīta pauze Lāču maizes ceptuves kafejnīcā

 

Pētera Upīša dārzs Ķiršu ziedēšanas laikā!

Uz Dobeli parasti brauc maija beigās, kad Upīša dārzā sāk ziedēt ceriņi. Taču ne mazāk skaists dārzs ir arī ķiršu ziedēšanas laikā. Tie dārzā aug vairāk nekā 4 ha platībā.

P. Upīša muzeja vadītāja Inese Šinta saka: „Tās sajūtas, kad ej cauri baltajam dārzam, nevar ne izstāstīt, ne aprakstīt. Tikpat skaisti kā Japānā, kur ķiršu ziedēšana ir lieli svētki visas valsts mērogā”.

(Ekskursija vietējā gida vadībā: pieaugušiem ~5 EUR)

 

Ciemos pie Mālkalnu Ināras "Blūdžos" - lauku mājās "Blūdži" Mālkalnu ģimene piedāvā degustēt un iegādāties pašu gatavotu sieru, dārzeņu salātus un konservējumus, kas tapuši, izmantojot tikai dabiskas izejvielas. Esot "Blūdžos", ir iespēja izbaudīt īstenu Zemgales līdzenuma lauku ainavu, izjust latviešu viensētas burvību un iepazīties ar ražošanas procesu. Salātu un siera šķirņu klāsts nemitīgi tiek papildināts. Īpašais marinētais siers ir izpelnījies atzinību Baltijas valstīs lielākajā pārtikas izstādē "Riga Food 2014", iegūstot 1. vietu nominācijā "Tautas garša"

(Ciemošanās un bagātīga produkcijas degustācija, kas būs arī pusdienas  EUR 15)

 

Mežotnes pilskalns

Mežotnes pilskalns atrodas Lielupes kreisajā krastā iepretī Mežotnes pilij. Viens no lielākajiem 9. - 13. gs. seno zemgaļu nocietinājumiem, tā platība – 3500 m2, augstums pārsniedz 16 m. Teritorijā starp Mežotnes pilskalnu un tā saukto Vīnakalnu 13 ha platībā pletās senpilsēta. Blakus pilskalnam atrodas Mežotnes baznīca, kas šobrīd ir atjaunota, un Mežotnes muižas īpašnieku firstu Līvenu dzimtas kapi. Ik gadu pilskalna teritorijā notiek “Mežotnes pilskalna svētki”.

 

Rundāles pils tulpju dārzs - Kurzemes hercoga vasaras kādreizējā rezidence mostas ziedu laikam! Rundāles pils dārzs pavasarī izceļas ar lielu tulpju narcišu, hiacinšu un citu sīpolpuķu kolekciju, kura katru gadu tiek atjaunota, pateicoties holandiešu sīpolpuķu audzētāja Jako van Rijzela dāvinājumiem. Izbaudīsim mazās Holandes krāšņumu pils dārzā! Brīvs laiks dārza apskatei, pils apskatei (pēc izvēles) un kafijas iemalkošanai kādā no pils krodziņiem!

(Dārza apmeklējums 2 EUR)

 

Atgriešanās Rīgā ap 19:00

 

Ekskursijas cena: 35 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

Cenā nav iekļauts: ieejas maksas, ēšanas maksas u.c. izmaksas 

Pamatcena 35 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *