cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Jūrtaka gar Staldzenes stāvajiem krastiem pavasarī! Palūkojies uz Ventspili no VIZIUM centra jumta un uz jūru no Ovišu bākas augstumiem! ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
11. май
1 день | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 38 € Забронировать
Pamatcena 38 €

Программа путешествия




Ekskursijas programmā:

8:00 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Zinātnes centrs VIZIUM -gaidītākais objekts Ventspilī 2022.gadā! Atklāts vien 2022.gada jūnijā, bet jau paspējis iegūt "Latvijas Būvniecības gada balvu 2021" pirmo vietu kategorijā ''SABIEDRISKA ĒKA – JAUNBŪVE''.

Zinātnes centra ekspozīciju zālē izveidota nākotnes pilsēta, kur ar vairāk nekā  80 interaktīviem un izglītojošiem eksponātiem septiņās tehnoloģijām un dabaszinātnēm veltītajās galerijās var iepazīt zinātni un vienlaikus aizraujošā veidā uzzināt par tādām tēmām, kā fizika un matemātika, modernās tehnoloģijas un programmēšana, veselīgs dzīvesveids, cilvēks un sevis izzināšana, ģeogrāfija u.c.

Zinātnes centrs pārsteigs ar iespaidiīgiem tehnoloģiskiem un dizaina risinājumiem, tā piemēram, VIZIUM centrālā foajē grīdas projektu īstenojis interjera salons KRASSKY un atzīst to par vienu no tehniski ambiciozākajiem sabiedriskajiem projektiem uzņēmuma vēsturē. 365 m2 plašais grīdas segums veidots kā apaļas formas pasaules karte no vairāk nekā 600 000 Murano stikla flīžu gabaliņu. Gan flīzes, gan projekts kopumā ir 100% roku darbs, kurā savas prasmes apvienojuši pasaules profesionālākie mozaīku meistari no Ravennas un KRASSKY montāžas komanda.

Savu uzmanību pelna arī skatu platforma, kas izveidota uz Zinātnes centra jumta.

Šajā dienā aplūkosim grīdas mozaīku gan no pirmā stāva skatu punkta, gan foajē balkona, kā arī uzkāpsim uz Zinātnes centra jumta, lai palūkotos uz Ventspili no augšas!

(Zinātnes centra foajē un jumta terases apmeklējums - bez maksas)

 

Pusdienu pauze Ventspilī.

 

Dosimies Jūrtakā gar vieniem no krāšņākajiem, bet mazāk apmeklētajiem stāvkrastiem Latvijā!

Staldzenes stāvkrasts atrodas uz ziemeļiem no Ventspils, Kolkas virzienā Staldzenē — senā zvejnieku ciematā, kur vēl saglabājušās atsevišķas 19. gs. zvejnieku sētas. Staldzenes stāvkrasts ir visaugstākais krasts Latvijā. 2001. gadā pēc vētras Staldzenes stāvkrastā atklājās bronzas laikmeta (7. gs. p.m.ē.) rotaslietas un senlietas, lielākais šāda veida depozīts Baltijā, kas šobrīd apskatāms Livonijas ordeņa pils muzejā.

Jau nokāpjot Staldzenes pludmalē, redzams dažus metrus augsts, vietām klajš stāvkrasts, kas pamazām kļūst aizvien augstāks (maksimālais punkts – Kokkalns, 29 m). 3 - 4 km ZA no Staldzenes izveidojies šaurs liedaga posms ar stāvkrastu, ko stipra vēja laikā apskalo viļņi. Aiz Liepenes noskalotais jūras krasts pamazām kļūst zemāks un aiz Jaunupes līdz pat Ovišragam izveidojušies plaši liedagi, kas visliekāko platumu sasniedz Ovišraga galā.

Dosimies ~13km garā pārgājienā no Staldzenes līdz Jaunupei pa smilšainiem un oļainiem liedagiem, šķērsojot arī kādu mazāku upīti, iespējams, kādu posmu veicot arī pa meža ceļiem.

 

Ovišu bāka uzskatāma par senāko darbojošos navigācijas būvi Latvijā, kuras celtniecība pabeigta 1814. gadā, un tā bez ārējām izmaiņām joprojām darbojas. Bākai ir dubultcilindra konstrukcija - tās diametrs ir 11,5 m, bet akmeņu mūra iekšpusē ir otrs tornis 3,5 m diametrā. Šāda veida dubultcilindru bākas 18.–19. gadsimtā Eiropā izmantoja arī kā aizsardzības būves ienaidnieka uzbrukuma gadījumam. Ovišu bāka ir 38,5 metrus augsta, tās laterna izgatavota "Sotera" firmā Francijā un labi saglabājusies līdz mūsdienām. Baltā bāk­uguns iedegas reizi 7,5 sekundēs.

(Bākas apmeklējums: EUR 1, skolēniem, pensionāriem EUR 0.50 - 2024. gadā cenas var mainīties!)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā nav iekļauts: ēšanas izmaksas, uzkāpšana Ovišu bākā, citi personīgie izdevumi

Pamatcena 38 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *