cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Garšīgumdiena Kurzemes piekrastē! Smalkmaizītes Engurē, neparastais magnoliju dārzs, pufīgie Ogas kāruma zefīri, gardās "Diplomats" zivtiņas un jūra pie Bigauņciema ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
19. май
1 день | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 38 € Забронировать
Pamatcena 38 €

Программа путешествия



Ekskursijas programmā:

8:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

 

Rīta kafija un tikko ceptas smalkmaizītes Engures ceptuvē "KuKul"! Pandēmijas laikā Engurē durvis vērusi omuliga ceptuve, kurā katru rītu top  maize, maizītes, pīrāgi, cepumi – viss vienkārši un gluži kā mājās un pat vēl gardāk! Tāpat te, iespējams,  tiek pasniegta gardākā kafija visā piekrastē!

 

Ekskursijas turpinājumā turpinām mielot acis ar skaistumu! Dosimies uz Enguri - Ligitas Čukures Magnoliju dārzu un daiļdārzu! Dārza lielākais lepnums ir dažādu sugu magnolijas, bet līdzās tām te aplūkojami arī citi eksotiski koki un krūmi. Daiļdārzs atrodas netālu no jūras un tā platība aizņem ~2000 m2. Tas skatāms visos gadalaikos, bet īpaši jauks pavasarī, kad uzzied cēlās magnolijas.

Saimniece labprāt dalīsies ar augu audzēšanas noslēpumiem un būs iespēja iegādāties arī kādu retumu stādus!

(Dārza apmeklējums ~5 - 8 EUR, atkarībā no grupas lieluma)

 

Salds dienas turpinājums ar Ogas kārumu - dabiskajiem ogu zefīriem, izgaršojot to dažādās nianses. Mazkuģnieku saimniecībā tiek audzētas dažādas ogas - avenes, zemeņavenes, smiltsērkšķi, āboli un citas, kas līdzās sulām un ievārījumiem pārtop arī pufīgos un saldos zefīros!

Nobaudīsim šeit gatavoto - svaigos zefīrus, marmelādes, maršmelovus, sulas un sīrupus!

(Viesošanās saimniecībā, produkcijas degustācija - 8 EUR)

 

Pusdienu pauzīte Mērsragā vai Engurē.

 

Piejūras neatņemama sastāvdaļa - zivis! Apmeklēsim SIA Unda zivju konservu konceptveikaliņu "Diplomats", kura plauktos glītās grupās rindojas uzņēmuma ražotā produkcija - vairāk kā 65 dažādi zivju konservu veidi visām gaumēm. Pieejami arī unikāli, tikai šeit nopērkami Diplomats dāvanu komplekti. Konceptveikals ir Latvijā unikāls Engurē ražotu zivju konservu veikals, kas vienlaicīgi ir arī izstādes telpa. Veikals ir unikāls ar to, ka tā centrā ir izvietots tradicionāls svētku galds, kas tiek dekorēts ar latviskiem elementiem atbilstoši sezonai vai aktuālajiem svētkiem. Uzņēmuma mērķis ir atgādināt veikala apmeklētājiem, ka zivju konservi ir garšīgs, veselīgs un ļoti ērts produkts, kas iederas kā svētkos, tā ikdienā. Zivju konservi var būt unikāla dāvana, uzkodu sastāvdaļa vai garšīgs papildinājums īstām svētku pusdienām.

Iespēja produkciju iegādāties!

Par degustācijas iespējām un cenu informācija tiks precizēta.

 

Sagaidot 2023. gadu - Imanta Ziedoņa 90. jubileju, Lapmežciema parkā pēc vietējo iedzīvotāju iniciatīvas tika sastādītas Imanta Ziedoņa krāsainajām pasakām veltītas tulpju dobes - baltā, dzeltenā, sarkanā, oranžā, lillā. Tā kā piejūrā viss zied vēlāk kā iekšzemē, baudīsim vēl pēdējos tulpju ziedēšanas priekus!

 

Apmeklēsim nelielo Kupskalnu dabas taku, kas ļauj piekļūt jūrai Bigauņciemā. Pa koka laipām gar Siliņupes krastu un mežainām kāpām tā ļauj nokļūt plašā smilšu pludmalē pie vecā mola. Takas garums 0,4 km. Siliņupē bieži novērojami ūdensputni – meža pīles, lauči, zivju gārnis u.c. Īpaši ainaviska laipa un tās nobeigums pludmalē izskatās saullēkta laikā – šajā Rīgas līča pusē saule lec „no jūras”.

Mirklis brīva laika pie jūras.

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 19:00

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi.

Cenā neietilpst: ieejas maksas, ēdināšanas un degustāciju izmaksas, citi personīgie izdevumi.

Pamatcena 38 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *