cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Uz Renģēdāju festivālu Salacgrīvā! Romantiskais piekrastes ceļš Igaunijā un aromātiskie Allikukivi vīna muižas dzērieni ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
18. май
1 день | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 38 € Забронировать
Pamatcena 38 €

Программа путешествия




Ekskursijas programmā:

9:00 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

 

Ierašanās Salacgrīvā, kur jau 6.reizi atkal notiek slavenais Reņģēdāju festivāls! Festivāla pamata uzstādījums paliek nemainīgs – celt godā pavasara reņģi, zvejniekus un Reņģēdājus.  Krastā brauks zvejas vīri un smels reņģes tieši no laivām. Atrakcijas, konkursi, degustācijas! Protams, visas dienas garumā plaša zivju, garšvielu, eļļu, etiķu kā arī amatniecības darinājumu tirgošana.

Brīvs laiks festivāla izbaudīšanai (~2 h)

 

Pusdienu pauzīte uz Latvijas / Igaunijas robežas Iklā.

 

Līdztekus “Via Baltica” lielceļam, gar kāpu grēdu cauri vietējiem zvejnieku ciematiem un kāpu priedulājiem, no Ainažiem līdz Hedamastei, aizlokās gleznains vecais Rīgas - Tallinas ceļš, kas 18. gadsimtā bija nozīmīga pasta pārvadājumu līnija. Dažas toreizējās pasta stacijas ir saglabājušās līdz pat mūsdienām. Pieturēsim vairākos piekrastes ciematiņos.

 

Kabli - te sākas neparasta dabas taka, kas vijas caur mitrāju, piekrastes niedrājiem un pa smilšu liedagu, kā arī iespējams palūkoties uz jūru no putnu torņa!

 

Hēdamastes baznīca - celta 1874.gadā. Īpašu šarmu baznīcai piešķir logi divās rindās - augšējie ir ar augstākām, asākām arkām, bet apakšējie ir ar zemākām, segmentētām arkām. Baznīca tapšanas procesā ieguva šīfera jumtu. Pēc nostāstiem, vietējie bagātie kuģu īpašnieki ir apsolījuši iegādāties nepieciešamos jumta materiālus, tādēļ baznīcas celtnieki nolēma gūt maksimālo labumu, un izvēlējās tolaik visdārgāko materiālu! 

APSKATE NO ĀRPUSES!

 

Dienas noslēgumā viesosimies kādreizējās Allikukivi muižā. Allikukivi muiža uzcelta 1878. gadā kā vadmalas ražotnes direktora vasaras muiža. Tai apkārt izveidoja brīvas formas parku. 20. gadsimta sākumā pils ēkā bija iekārtots tautas nams, vēlāk – skola. 2016. gadā ģimenes uzņēmums šeit izveidoja Allikukivi vīna muižu, saveda kārtībā parku, izveidoja dārzu. Dārzā tiek audzēti augļi un ogas, no kuriem gatavo vietējo vīnu.

  Te šobrīd no vietējām ogām un augļiem tiek ražoti vīni. Muižas saimnieces radītie dzērieni gadu gaitā ir tikuši atzīti ar Igaunijas vīnu konkursu fināla vietām. No baltvīniem atzītākie ir rabarberu un balto vīnogu vīni, pagrabos nobriest arī upeņu, aveņu, ābolu, pīlādžu, aroniju un citu ogu vīni. Iepazīsimies ar muižu, nobaudīsim dzērienus, izzināsim tā gatavošanas procesus!

(Viesošanās saimniecībā, ekskursija muižā, vīnu degustācija ar uzkodām - 20 EUR)

 

Atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

Cenā nav iekļauts: ēšanas maksas, degustāciju izmaksas.

 

Ceļojumā ņemam līdzi ceļošanai derīgu pasi vai IDkarti!

Pamatcena 38 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *