cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Три столицы Дуная: Вена-Братислава-Будапешт

trip-pic
Meklēju izdevīgākos piedāvājumus.
Lūdzu uzgaidiet līdz 30 sekundēm!
⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃
⁃⁃⁃  Rezervēt

Программа путешествия

1.diena

Tikšanās lidostā Rīgā

Lidojums Rīga-Vīne ~9:40-10:50

Ekskursija Vīnē.

Vīne pamatoti tiek uzskatīta par vienu no pārsteidzošākajām pilsētām Eiropā, tā apvieno impērisko arhitektūru ar ultramodernām būvēm. Šis apvienojums atstāj neizdzēšamu iespaidu uz tūristiem, kas pirmo reizi apmeklējuši šo pilsētu. Neatkarīgi no jūsu vizītes laika Vīne sola jums nebeidzamu svētku sajūtu.

Apskates gājēju ekskursija “Impēriskā Vīne” sākas ar pilsētas vizītkarti – Marijas Terēzijas laukumu, kur atrodas divi dvīņi: Mākslas vēstures muzejs un Dabas zinātnes muzejs. Pēc tam pastaigāsimies ap Hofburgas Ziemas imperatora rezidenci, majestātisko pili, kas sastāv no 2600 istabām. Pēc tam dosimies pa divām gājēju ielām – Grābenas ielu ar mēra kolonnu un Kolmārktu ar dārgākajiem veikaliem, kas kopā ar Kērtnerštrāsi veido gājēju zonas “zelta pakavu”.  Mēs apstāsimies  pie Svētā Pētera baznīcas, kas ir interesanta ērģeļmūzikas cienītājiem, un pievērsīsim uzmanību grandiozajai Svētā Stefana katedrālei, kas pazīstama kā “Shtefle”, kas atrodas pašā Vīnes sirdī. Noslēgsim mūsu ekskursiju pie Austrijas galvenā teātra, kur detalizēti iepazīsieties ar Valsts operas vēsturi, vietu, kuru tiecas apmeklēt mūzikas cienītāji no visas pasaules.

Brīvajā laikā jums būs iespēja apmeklēt pilsētas muzejus, tādus kā Hundertvasera namu, Dabas zinātnes muzeju, imperatores Sisijas muzeju, Imperatora dārgumu krātuves muzeju, vai ielūkoties slavenajā kafejnīcā, kur tiek pasniegta oriģinālā “Zaher” kūka - pasaules slavenākais deserts.

Izmitināšana viesnīcā.

2.diena

Brokastis. Numuru atbrīvošana.

Brīvais laiks pilsētā vai, pēc vēlēšanās, transfērs uz Hābsburgu vasaras rezidenci – Šēnbrunnas pili (papildus maksa 60 €, ieskaitot ieejas biļeti).

Šēnbrunnas pils, vasaras Imperatora rezidence, ir apmeklētākā un iecienītākā gan austriešu, gan tūristu vidū Vīnē. Mēs apmeklēsim 44 no pusotra tūkstoša pils zālēm un apartamentiem. Sākotnēji Šēnbrunna bija vasaras paviljons, taču Marijas Terēzijas valdīšanas laikā, to pārbūvēja un ievērojami paplašināja. Laika gaitā tā kļuva par vienu no pievilcīgākajām Vīnes pilīm, pateicoties greznajiem interjeriem un oriģinālajām mēbelēm, kā arī krāšņajiem baroka stila parkiem, tai skaitā košāko piļu variantu – Austrijas imperatoru oficiālo rezidenci.

Interjeriem nav vienota stila, tie ir dažādu mākslinieku un meistaru daiļrades rezultāts. Starp labākajiem atzīta Lielā galerija, kur tika rīkoti banketi un pieņemšanas, kā arī Zilais salons, Lakotais kabinets un Marijas Terēzijas kabinets. Spoguļzāle glabā daudzu izcilu personību pēdējo piecu gadsimtu atspulgus, ieskaitot mazo Mocartu. Šēnbrunnas pils parks tiek uzskatīts par dārzu un parku dizaina mākslas paraugu Eiropā. Ekskursijā pa Šēnbrunnas pili varēsiet izbaudīt parka impērisko krāšņumu, kas platībā pārspēj dažas Eiropas valstis. Uzkāpjot parka augstākajā punktā, pie Glorietas paviljona, varēsiet baudīt lielisku skatu uz Vīni.

Pēcpusdienā došanās uz Bratislavu.

Ierašanās Bratislavā. Ekskursija pa pilsētu. Ekskursijas laikā dosieties pastaigā pa vecpilsētu un apskatīsiet Slovākijas galvaspilsētas Bratislavas galvenās apskates vietas, ieskaitot Sv. Mārtiņa katedrāli. Pils celtniecība sākās 14. gs un ilga divus gadsimtus. Katedrāli rotā apzeltīts ungāru kroņa modelis, kas atgādina par laikiem, kad šeit kronēja Hābsburgus. Ekskursijas gaitā redzēsiet arī vienīgos saglabājušos viduslaiku gotiskos vārtus Mihalas tornī, Mirbahas pili ar iespaidīgu rokoko stila fasādi, veco rātsnamu, karaļa ceļu un daudz ko citu.

Apmešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā.

3.diena

Brokastis. Numuru atbrīvošana.

Došanās uz Budapeštu. Ekskursija  Budapeštā.

Budapešta tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pilsētām Eiropā, tā apvieno unikālus Romas un Turcijas laika arhitektūras paraugus, kā arī veselas ielas eklēgo stilā (vēsturisms) un romantisku secesiju. Pilsētas centru rotā Zilā Donava ar mežģīņu tiltiem. Tās vienā krastā, līdzenumā – Pešta, bet otrā, paugurainā - Buda. Šie pakalni paceļas virs pilsētas centra, paverot lielisku panorāmu uz vecpilsētu un Donavas krastmalu, kura iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Vakarā, pēc vēlēšanās – izbrauciens ar kuģīti pa Donavu (papildu maksa).

Izmitināšana viesnīcā. Atpūta.

4.diena

Brokastis. Numuru atbrīvošana.

Brīvais laiks. Pēc vēlēšanās – ekskursiju programma “Donavas līkums” (papildu maksa 50 €).

Donavas līkums ir posms, kurā upe, netālu no Budapeštas, strauji maina savu virzienu, līkumojot pa šauro Karpatu baseina ieleju. Šī vieta ir slavena ar saviem gleznainajiem skatiem: zaļajām ielejām, mīkstajām kalnu aprisēm un daudzajām mazajām pilsētiņām, kas bagātas ar vēsturi, kultūru un unikāliem arhitektūras pieminekļiem. Īpaši izceļas Sentendres, Višegradas un Estergas pilsētas.

Esterga ir vēsturiski nozīmīga pilsēta, kas vairāk nekā 250 gadus kalpojusi par valsts galvaspilsētu. Šeit dzima karalis Ištvāns Svētais, kurš tika kronēts XI gadsimtā. Mūsdienās Estergs ir nozīmīgs reliģisks centrs ar unikāliem vēsturiskiem objektiem - milzīgu baziliku un viduslaiku Karaļa pils drupām.

Višegrada atrodas gleznainākā Donavas līkumā, piesaistot uzmanību ar savu XIII gadsimta Citadeli kalna virsotnē un XIV gadsimta karaļnamu tā pakājē. Višegrada uzplauka karaļa Matjaša laikā renesanses laikā, bet šodien tās pils un Citadele ir restaurācijas objekti.

Sentendre, Donavas līkuma pērle, ir unikāla  tirgotāju pilsētiņa Peštas nogāzēs, kas apbur ar savu kolorītu un īpašo šarmu. Ainaviskas ieliņas, sarkani dakstiņu jumti, krāsainas mājiņas un pareizticīgo baznīcas piešķir pilsētai pasakainu skatu. Ne velti Sentendre piesaista māksliniekus un tūristus ar savu atmosfēru, piesātināto kultūras dzīvi un arhitektūras dārgumiem.

Došanās uz tranzītviesnīcu.

5.diena

Brokastis. Numuru atbrīvošana.

Transfērs uz lidostu.

Lidojums Vīne-Rīga ~11:15-14:25



В СТОИМОСТЬ ТУРА ВКЛЮЧЕНО
  • Авиа перелет Рига-Вена-Рига
  • Ручной багаж : 1 маленькая сумка (40 см х 20 см х 25 см)
  • Проживание в 3* отеле (двухместное размещение) - 4 ночи
  • Пассажирские налоги
  • Сопровождение на протяжении всей поездки
  • Транспортное обслуживание
  • Экскурсия по Вене
  • Экскурсия по Братиславе
  • Экскурсия по Будапешту

ДОПОЛНИТЕЛЬНЫЕ РАСХОДЫ
  • Прогулка на кораблике по Дунаю - 20.00 EUR (оплата на месте)
  • Экскурсионная программа «Излучина Дуная» - 50.00 EUR (оплата на месте)
  • Трансфер в дворец Шёнбрунн - 60.00 EUR (оплата на месте)
3*viesnīcā – pēc fortūnas sistēmas ar brokastīm (cena vienam pieaugušajam) 488 €
Blakus sēdvietas lidmašīnā Rīga-Vīne 12 €
Blakus sēdvietas lidmašīnā Vīne-Rīga 12 €
Priority līdz 10 кg Vīne-Rīga piedāvājums ir ierobežotā daudzumā 25 €
Priority līdz 10 кg Rīga-Vīne piedāvājums ir ierobežotā daudzumā 25 €
Nododamā bagāža Rīga-Vīne 10 kg 35 €
Nododamā bagāža Vīne-Rīga 10 kg 35 €
Nododamā bagāža Vīne-Rīga 20 kg 50 €
Nododamā bagāža Rīga-Vīne 20 kg 50 €
Ja ceļojat viens - obligāta piemaksa par vienvietīgu izvietošanu viesnīcā 150 €

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *