cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Ar prieku uz Vidzemi! "Nu liela muiža" muciņas, Adzelviešu kaņepju gardumi, gaumīgi atjaunotā Oleru muiža un gardie Naukšēnu vīni dienas noslēgumā

trip-pic

0 дней | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 39 € Забронировать
Pamatcena 39 €

Программа путешествия

Ekskursijas programmā:

7:40 izbraukšana no Rīgas, pietruvietas pie Zinātņu akadēmijas.

 

Rīta kafijas pauze ceļā.

 

Mucu muzejs "Nu liela muiža!" ir aizrautīgas, latviskas un nedaudz dullas ģimenes maziņš uzņēmums, vieta, kur senais mucu gatavošanas arods "noķerts aiz astes"! Skatīsim mucu izgatavošanas procesu, redzēsim senos mucenieku instrumenus, jokosim, smiesim un  izmēģināsim senos darbarīkus, piemēram, ar tādiem interesantiem nosaukumiem kā ķimeņgrauzis, varmāka, šmiga un slīmests. Varēs noskaidrot visus neskaidros jautājumus par un ap mucām, to kopšanu, lietošanu un uzglabāšanu.

(Programma 5 EUR)

 

Agras pusdienas Valmierā.

 

Dabas spēku baudīsim  zemnieku saimniecībā Adzelvieši, kur audzē ilggadīgo zālāju sēklas, graudaugus, kartupeļus, pelēkos zirņus, bet īpašu uzmanību pelna kaņepes un to izstrādājumi. Gatavojot kaņepju aizdaru netiek pievienotas ne taukvielas, ne garšvielas, tā garšu nosaka vairākās paaudzēs uzkrāta aizdara gatavošanas pieredze. Bez tam Adzelviešu sēta dzimtai pieder jau kopš 1878. gada un no senlaikiem saglabājušās arī vairākas saimniecības ēkas. Dosimies ekskursijā saimniecībā, degustēsim kaņepju produkciju!

2024. gada agrā pavasarī Adzlviešu sētu papostīja ugunsgrēks, tādēļ brauksim saimniecības atdzimšanu atbalstīt, iegādājoties viņu audzēto un ražoto produkciju!

 (Ekskursija, kaņepju produkcijas degustācija – 5 EUR)

 

Oleru muiža un  dārzs - te var sajust vēstures elpu un apjaust senās lauku muižas kādreizējo dzīvesveidu. Vietas aizsākumi meklējami 16. gadsimtā, 17. gadsimtā te saimniekoja fon Engelhartu dzimta un no 1836. gada – fon Krīdeneru dzimta. Šobrīd muižā dzīvo radoša mākslinieku ģimene – Kārlis un Ieva Zemīši. Muiža lēnām atdzimst, un ar šo atdzimšanas stāstu saimnieki labprāt dalās.

 18.gadsimta beigās agrā klasicisma stilā būvēto Oleru muižas kompleksu ieskauj ainavu dārzs, kas tiek veidots, ievērojot 19. gadsimta vidus romantisma dārzu tradīcijas.

Savukārt augsto dobju virtuves dārzs ir kļuvis par iedvesmas avotu daudziem dārza apmeklētājiem. Nelielās ziedu dobes, kas iekoptas ap romantiskām šūpolēm un lapeni, bagātina vijolītes, ozolītes un studentu neļķes. Vasarās dārzu ietin flokšu, sausseržu, ceriņu un vēsturisko rožu smarža.

(Ekskursija saimnieku vadībā EUR 6)

 

 

Otrajā paaudzē vīna darīšanas tradīcijas turpinās Naukšēnu vīna darītavā, kur no paradīzes āboliem un vietējām ogām top sidri, vīni un dzirkstošie vīni, kas guvuši dažādus apbalvojumus ne vienā vien konkursā jau kopš 2012. gada. Saimniecības 6ha dārzs ir eko sertificēts un tajā aug gan paradīzes ābeles, gan citi augļu koki un ogulāji, kuru raža kļūst par izejvielām Naukšēnu vīnu ražošanā. Paviesosimies darītavā un nogaršosim trīs dažādus dzērienus - vienu bezalkoholisku, vienu vīnu un vienu stipro!

(Viesošanās vīna darītavā, trīs dzērienu degustācija -  5 EUR)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 20:30

 

Ekskursijas cena: 39 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: ēdināšanas izmaksas, ieejas, apskates un degustāciju maksas, citi personīgie izdevumi.

Pamatcena 39 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *