cb@cb.lv | ул. Таллинас 30
ул. Калнциема 116, Рига

Latvijas augstākais kalns un lielākais ezers vienā dienā! ГАРАНТИРОВАННО

trip-pic
19. май
1 день | Латвия
Доступны свободные места
Язык - латышский
Jauni Rakursi
от 39 € Забронировать
Pamatcena 39 €

Программа путешествия

Ekskursijas programmā:

7:30 izbraukšana no Rīgas, pietruvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze Liepkalnos.

 

Bolēnu kalna nogāzē ir dziļa grava, no kuras iztek spēcīgs avots - Bolēnu avots. Tas vēl mūsdienās ir viens no populārākajiem dziednieciskajiem avotiem Latvijā. Avotu mēdz sauktarī par Acu avotu, Dzīvības avotu, Veselības avotu un Laimas avotu. Daudzās teikās par Bolēnu avotu pieminēta likteņa dieviete Laima, kas bijusi saistīta ar avota izcelsmi un kuru vietējie iedzīvotāji sendienās pat redzējuši un zinājuši izstāstīt tās izskatu un gaitas. Vienā teikā teikts, ka «kādreiz Laimai, ejot gar Bolēniem, izkritusi un saplīsusi krūze. Tā bijusi skaista krūze, un Laima par to raudājusi. No viņas asarām izcēlies avots. Ikviens, ienācis dziļajā Ošu gravā, pie avotiņa uzreiz pamanīs, ka avotam tuvākais koks ir izgreznots kā Ziemassvētku eglīte. Tie ir apmeklētāju atstātie ziedojumi mazu lupatiņu un citu mantiņu veidā. Laiku laikos te vienmēr ir diezgan daudz apmeklētāju.

Pārbaudīsim arī mēs Bolēnu avota ārstniecisko spēku!

 

Latvijas augstākais kalns - Gaiziņkalns un tā apkārtne kopā ar vietējo gidi! Aptuveni 2 stundu ilgā ekskursijā, nesteidzīgā gaitā izstaigāsim Gaizņkalna dabas taku (~ 2 km), kas vienā virzienā ved pār visu kalna virsotni, bet atpakaļceļā virzās pa ainavisko kalna pakājes ceļu. No kalna virsotnes paveras tālas un gleznainas panorāmas ainavas.  Pār dienvidu nogāzi - Dāmu paradīzi - paveras skats uz Blāžu kalnu, aiz tā pacēlušies Bolēnu un Tomēnu pakalni. Pār rietumu nogāzi - Mazo Golgātu - paveras skats  uz otro augstāko Latvijas pauguru - Sirdskalnu, pa kreisi atrodas Talejas ezers ar lielo Velnakmeni, pār ziemeļu nogāzi var redzēt Viešura ( Kaķīša) ezeru un netālo Lido atpūtas kompleksu. Vietējā gida stāstos dzirdēsim teikas un leģendas, sajutīsim enerģētiski spēcīgās vietas Gaiziņkalna virsotnē!

(Samaksa par vietējā gida pakalpojumiem  Gaiziņkalnā un pie Bolēnu avota - ~3 - 5 EUR, atkarībā no grupas lieluma)

 

Pusdienu pauze Madonā, piedāvājums un cena tiks precizēti brauciena dienā.

 

Lubāns - Latvijas dižākais ezers, šobrīd plešas ap 80 kvadrātkilometru platībā, tomēr savulaik palu laikā tas izaudzis līdz pat 650 kvadrātkilometru izmēram. Šobrīd tā apkaimē ierūkota kanālu un slūžu sistēma, bet ezers ir sekls, aizaugošs, tā apkaimē arī zivju dīķi. Iepazīsim ezeru vietējā gida vadībā!

Hidromezglā pie Aiviekstes iztekas iekārtots Lubāna mitrāja informācijas centrs, kurā pieejama gan naktsmītne, gan ekskursijas apkaimē, gan laivu noma, gan dažādi pasākumi un citas ar Lubāna ezeru saistītas aktivitātes.

~1h garā ekskursjā iepazīsim šo apkaimi, ieklausoties Lubāna ezera skaņās!

(Maksa tiks precizēta)

 

Ūdenstūrisma attīstības centrs Bāka ir izveidots, Rēzeknes novada pašvaldībai realizējot projektu Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmā. Mērķis bija radīt pievilcīgu vidi un apkārtni Lubāna ezera apkārtnē. Uzkāpsim tornī un vērosim ezera plašumus no augstumiem!

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 21:30

 

Ekskursijas cena: 39 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: vietējo gidu pakalpojumi, ieejas maksas un ēdināšanas izmaksas, kā arī citi personīgie tēriņi

Pamatcena 39 €
trip-pic

Если не нашли свое путешествие, пожалуйста, пишите нам- подберем подходящее!

Номер телефона: *