cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Ceļotāju tipi

Plašajā ceļojumu piedāvājumā katram ir iespējams izvēlētie sev vistīkamāko ceļojuma veidu. Kāds vēlās pludmales atpūtu, kāds apmeklēt visus iespējamos tūrisma objektus, kāds dzīvoties tikai viesnīcas teritorijā, kāds doties īsā ceļojumā, kāds apvienot darbu ar atpūtu utt. Skatoties kādam ceļojuma veidam mēs dodam priekšroku ir iespējams iedalīt mūs ceļotāju tipos. Īss ieskats dažos ceļotāju tipos.

Pēdējā brīža mednieki

Ceļojumu mednieki aktīvi seko pēdējā brīža piedāvājumiem aviokompāniju un ceļojumu aģentūru māja lapās un ir gatavi uzreiz pirkt izdevīgus ceļojumus un lidojumus. Šis ceļotāju tips var ātri un viegli reorganizēt savu ikdienu, lai sakrāmētu somas un dotos ceļā pēdējā brīdī. Šāda veida ceļotājiem bieži vien ir lieliskas iespējas ceļot izdevīgi.

Ceļotājs ar mugursomu (backpacking)

Ceļojums ar mugursomu, kad līdzi parasti tiek ņemta tikai pats nepieciešamākais, pārsvarā ir budžeta ceļojums. Šāda veida ceļojums lielākoties notiek kustībā, pārvietojoties no vienas vietas uz nākamo, meklējot pēc iespējas lētākas naktsmītnes. Tūrista mērķis ir ceļot pēc iespējas lētāks un apskatīt iespējami daudz.

 

Komplekso ceļojumu cienītājs

Šie ceļotāji izvēlās tā saucamo ceļojuma paketi, kas iekļauj biļetes, viesnīcu, izvēlēto ēdināšanas programmu un transfēru. Šāda ceļojuma galvenā vērtība ir tas, ka viss darbs ir izdarīts ceļotāja vietā. Ceļotājam atliek tikai izvēlēties kurā kūrortā vēlas atpūsties un visu pārējo saplānos un noorganizēs ceļojuma aģents. Tūrista sarežģītākā izvēle būs – kādu kokteili izvēlēties pludmales bārā.

Nedēļas nogales tūrists

Tik ļoti patīk ceļojumi un tajos gūtas emocijas, ka ar dažām reizēm gadā šķiet mazliet par maz, bet atvaļinājuma dienas nav bezlimita un no darba ikdienas izkrist arī nav vēlams, tad tieši laikā būs nedēļas nogales ceļojumi. Šāds ceļotāja tips parasti izvēlās izlidot piektdienas vakarā un atgriezties svētdienas vakarā vai pirmdienas rītā, tā iegūstot visu ko sniedz ceļošanas burvība īsā laika brīdī.

Festivālu un koncertu ceļotājs

Šis ceļotāju tips vēlās lielākos pasākumus, festivālus un koncertus apmeklēt klātienē. Šim ceļotāju tipam bieži vien tiek izstrādātas īpašas ceļojumu pakas, kur tiek iekļauts – konkrētā pasākuma biļetes, viesnīca, autobuss vai avio biļete, transfērs uz pasākuma vietu.

Grupu ceļotājs

Šīs ceļotāja tips ir visbiežāk sastopams grupu autobusu ceļojumos. Šād veida ceļojums ir piemērots atvērtiem, sabiedriskiem un komunikabliem cilvēkiem, kurus vilina skaists un saplānots ceļojums, kā ari ceļabiedri, ar kuriem varētu būt kopīgas intereses un jaunas iepazīšanās. Laba izvēle ceļotājiem, kurus baida iespējamā valodas barjera.