cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Tipiski dzērieni dažādās pasaules valstīs

Ceļojot mēs iepazīstam ne tikai valstu vēsturi, kultūru, dabu, bet arī ēdienus un dzērienus. Lielai daļai ceļotāju sanāk nogaršo tradicionālos dzērienus, jo vietējie parasti savas valsts ciemiņus ar lepnumu cienā ar šiem dzērieniem. Dažas idejas, ko katrā valstī var iemalkot un izgaršot.

Grieķija

Grieķiem brīvo laiku patīk pavadīt tavernās, kur tiek malkoti tradicionālie dzērieni kā Ouzu, rakija un “Recina”. Ouzu – grieķu anīsa degvīns. Rakija – augļu brendijs, visbiežāk tiek gatavots no vīnogām un plūmēm. “Recina” – jauns, neizturēts vīns, kura ražošanā tiek pielietoti priežu sveķi. Rakīja ir arī loti populāra Horvātija, Turcijā un Bulgārijā, bet Ouzu arī Kiprā.

Itālija

Dzēriens ar kuru saistās Itālija ir vīns, kas ir arī ļoti populārs pašu itāļu vidū. Taču vēl viens iecienīts un ļoti populārs dzēriens ir Limoncello. Limoncello ir citronu liķieris, precīzāk citronu miziņu uzlējums.To parasti malko pēc ēdienreizes. Tas tiek pasniegts atdzesēta veidā no aukstām glāzītēm. Vēl viens ļoti populārs dzēriens ir vīnogu izspaidu brendijs – Grappa.

Kuba

Kubiešu neatņemama dzīves sastāvdaļa ir rums, kas tiek dzerts gan dažādās ballītēs un svinībās. Rumu kubā dzer gan dažādos kokteiļos, gan vienu pašu. Tieši no šīs zemes nāk vairāki populāri ruma kokteiļi kā Mojito, Daiquiry un citi.

Vācija

Schnapps ir ļoti iecienīts stiprais dzēriens Vācijā. Tā pagatavošanai tiek izmantoti dažādi augļi - āboli, vīnogas, zemenes, avenes, persiki, kā arī ogas.

Gruzija

Čaču pagatavo no ogām vai vīnogulāju izspaidām, kas paliek pāri pēc vīna radīšanas. Tā kā tas ir stiprs alkoholisks dzēriens vietējie to mēdz dzert aukstos ziemas rītos. Gruzijas rietumos pie šī dzēriena uzkož saldumus, ber austrumos marinētus dārzeņus.

Francija

Šeit viens no svarīgākajiem dzērieniem viennozīmīgi ir vīns gan sarkanais, gan baltais, gan rozā. Francija visā pasaulē ir populāra ar saviem lieliskajiem vīnogu dārziem, kuros aug labākās vīnogu šķirnes. Populārākais dzēriens, ne tikai Francijā, bet visā pasaulē ir šampanietis, kurš tiek gatavots ziemeļaustrumu Šampaņas apgabalā. 

Spānija

Arī spāņi savu brendiju izgatavo no vīnogu izspaidiem, kuru sauc par Orujo. It īpaši populārs tas ir ziemeļrietumu Spānijā, tieši Galisijā. Otrs ļoti populārs dzēriens, kurš par savu dzimteni sauc Spāniju ir Sangrija.