cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Ieguvumi no ceļošanas

Ceļo un pilnveidojies!

Ceļošana ir ne tikai lielisks atpūtas veids, bet tā arī padara dzīvi labāku un laimīgāku vairākos tās aspektos. No ceļošanas mēs iegūstam daudz vairāk, kā tas varētu pirmajā mirklī šķist.

Ceļošana palīdz iepazīt pasauli

Ne velti Sv. Augustīns ir teicis: “Pasaule ir kā grāmata un tie, kas neceļo, patiesībā izlasa tikai vienu lappusi”. Ceļojot iemācies par konkrētās valsts kultūru un vēsturi. Satiekoties un aprunājoties ar vietējiem iezdīvotājiem ir iespēja iepazīt to paražas, ikdienu un tradīcijas. Atklājat jaunu garšu pasauli, iepazīstat un izgaršojat vietējo virtuvi. Atgriežoties no ceļojuma, katru reizi Jūsu pieredze un zināšanas kļūst ar vien plašākas.

Ceļošana palīdz tuvāk iepazīt savu valsti

Ceļojot Tu iemācies ne tikai par valsti kurā viesojies, bet arī par valsti, kura ir Tavas mājas. Jo esot ārvalstīs ir iespēja ieraudzīt un salīdzināt kultūras atšķirības, kas ļauj labāk saskatīt savas valsts unikalitāti salīdzinot ar citām valstīm un paskatītie uz to ar savādāku skatu.

Ceļošana palīdz labāk iepazīt pašam sevi

Ceļojot Tu sevi vari iepazīt vēl labāk kā arī atklāt jaunas savas īpašības. Ceļošana sniedz iespēju sevi pavērot kā jūties tālu prom no mājam, komunikācijā ar citu valstu cilvēkiem un kā rīkojies pilnīgi jaunās situācijās. Varēsi pārbaudīt savas valodas zināšanās, orientēšanās prasmes, ko zini vai nezini par pasauli. Atgriežoties mājās būsi guvis jaunas zināšanas un pieredzi.

Ceļošana nodrošina ar stāstiem, kurus stāstīt draugiem, radiem, bērniem, mazbērniem

Ceļojot ir iespējams piedzīvot visaizraujošākos, vistrakākos, visneaizmirstamākos notikumus, kuri var kļūt par lieliskiem stāstiem nākotnē. Vecumdienās būs lieliski stāsti un atmiņas ar kurām dalīties, un atskārst cik daudz ir redzēts un piedzīvots.

 

 

Ceļošana māca toleranci, neatkarību un pārliecību

Ceļojot būs iespēja satikt cilvēkus, kas būs savādāki kā Tu. Katra jauna šāda pieredze Tev iemāca pieņemt un novērtēt šādas atšķirības. Ceļošana padara daudz atvērtāku pret kulturālām atšķirībām. Ceļošana neizbēgami padara neatkarīgu un pārliecinātu. Būs brīži, kad sapratīs, ka vari tikt gala ar daudz negaidītām situācijām. Sapratīsi, ka vari arī iztikt bez palīdzības, kas vienmēr ir bijusi mājas. Iespējams atklāsi, ka esi daudz stiprāks un drosmīgāks kā domāji.

Ceļošana nodrošina neaizmirstamus momentus un pieredzi

Dažas no skaistākajām atmiņām ir tieši par tiem brīžiem kad mēs ceļojām. Ceļojot pieredzi lietas, ko nekad nepieredzētu mājās, ieraugi skaistus dabas skatus, vietas, celtnes un dzīvniekus, ko nekad neieraudzītu mājās, satiec cilvēkus, kas Tev māca ko jaunu, izmēģini dažādas aktivitātes, ko iepriekš nekad neesi mēģinājis. Ceļojums, tas ir neaizmirstams piedzīvojums.

Ceļošana ļauj iegūt jaunas zināšanas

Ceļojot iegūsti jaunas un noderīgas zināšanas. Šīs jaunās zināšanas var būt sākot ar jaunu ēdiena vai dzēriena recepti līdz jaunam risinājumam kādai senai problēmai, vai jaunam veidam kā kaut ko izveidot vai radīt.

Ceļošana motivē

Liela daļa ceļotāju, atgriežoties mājās no lieliska ceļojuma, jūtas daudz motivētāki kā pirms došanās ceļojumā. Kā arī patīkams ceļojums sniedz enerģiju, lai atgriežoties mājās ar jaunu sparu var atkal ķerties pie ikdienas darāmajām lietām.