cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Krāšņie dabas brīnumi - koraļļu rifi

Koraļļu rifi vieni no krāšņākajiem dabas brīnumiem

Ienirstiet dzidrajos ūdeņos un ieraugiet savām acīm krāsainākos koraļļu rifus, sākot no Raja Ampat līdz Lielajam Barjerrifam. Koraļļu rifs ir vieta, kur mājo pasaules bagātīgākā zemūdens flora un fauna. Lielākā daļā no rifiem ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā.

Raja Ampat rifs, Indonēzija

Raja Ampat rifs ir viena no nozīmīgākajām un skaistākajām vietām pasaulē. Tirkīza lagūnā ir vairāki simti sugu rifu veidojošie koraļļi, moluski, eksotiskas zivtiņas un daudzveidīga bioloģiskā zemūdens sistēma, kas ļoti vilina zemūdens nirējus. Papua iedzīvotāji ļoti sargā un ciena savu zemūdens valstību un tās dzīvās radības.

Papua-Jaungvineja

Rifs nirējiem sniedz iespēju aplūkot vairāk kā 900 zivju un 400 koraļļu sugas. Šī vieta tiek uzskatīta par vienu no labākajām, kur uzņemt zemūdens fotogrāfijas. Tāpat šeit var ieraudzīt daudzus II Pasaules kara laikā noslīkušos kuģus.

Cocos sala, Kostarika

Šī sala ir neapdzīvota un iekļauta UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā. Kostarikas ūdeņi ir kā nirēju paradīze, jo šajos rifos ir ļoti liela iespēja satikt haizivis, kas ir katra nirēja sapnis un, protams, koraļļu rifa krāšņums – dažādās eksotikās zivis.

Šarm eš Šeiha un Hurgada, Ēģipte

Ēģiptes kūrortpilsētas ir populārs un ceļotāju iecienīts galamērķis ne tikai pateicoties laiskai atpūtai, bet arī lieliskām niršanas iespējām. Sarkanā jūra noteikti ir viena no skaistākajām niršanas vietām - tajā ir aplūkojami skaistie koraļļu rifi, eksotiska zemūdens flora un bagātīga zivju daudzveidība. Tos iespējams redzēt ne tikai nirstot, bet arī saskatīt no krasta. Šarm eš Šeiha ir, viennozīmīgi, niršanas entuziastu galamērķis, mazliet šajā jomā apsteidzot Hurgadu. Tieši pateicoties krāšņajai koraļļu pasaulei un plašajām zemūdens peldēšanas iespējām tūristi šajā galamērķī atgriežas vairākkārt, kas ļauj šīm kūrortpilsētām ierindoties starp top labākajām niršanas vietām.



Lielais Barjerrifs, Austrālija

Rifs sāka veidoties pirms apmēram 18 miljoniem gadu. Šobrīd tas ir kļuvis par niršanas cienītāju paradīzi un ir viena no populārākajām niršanas vietām pasaulē. Šis rifs ir pati lielākā koraļļu rifa sistēma pasaulē, jo tas sastāv no vairākiem tūkstošiem rifiem, kļūstot par vienu no krāšņākajiem dabas brīnumiem uz zemes. Lielo Berjerrifu ir iespējams redzēt no kosmosa. Rifs ir ļoti bagāts ar dažādām eksotisko zivju sugām, tostarp zaļajiem jūras bruņurupučiem, delfīniem, kuprvaļiem un daudzām citām jūras dzīvībām.



Palau, Mikronēzija

Palau rifs ir pazīstams arī ar nosaukumu “zemūdens Serengeti”. Pateicoties zemūdens straumēm, šeit ir izveidojusies īpaša augu un dzīvnieku valstības izlase, kā arī delfīni šajā vietā var kļūt par nirēja labāko draugu. Palau piedāvā iespēju nirt gan uz nogrimušiem kuģiem, gan koraļļu rifā, kur zemūdens pasaule ir ļoti krāšņa un bagāta ar dzīvo radību.

Galapagu salas

Šīs salas daudziem ir pazīstamas ar saviem iemītniekiem - bruņurupučiem un iguānām. Reģions ir iekļauts UNESCO pasaules mantojumu sarakstā, līdz ar to šeit niršana tiek stingri kontrolēta. Vieta pasakaini skaistam un sirreālam niršanas piedzīvojumam

Belīzas Barjerrifs

Šī lielā rifa vispopulārākās niršanas vietas nosaukums ir tā dēvētais “Zilais caurums”, kura diametrs ir gandrīz 300 metri. Niršanas entuziastiem tas sniedz neaizmirstamu iespēju nirt zemūdens alu sistēmā. Rifā mājo ne tikai liels daudzums zivju, bet arī zaļie un Hawksbill jūras bruņurupuči, kā arī ir iespējams satikt dzeloņainās rajas un haizivis.