cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Koraļļu rifi Hurgadā

Ēģipte ir snorkelēšanas paradīze. Gandrīz visur, kur iegremdējaties ūdenī, varēs ieraudzīt vismaz dažus zemūdens dzīvniekus. Hurgadas pludmales ir smilšainākas un koraļļu rifi ir netālu no krasta, kur atpūtnieki tos var aplūkot, bet tiem ir mazāk krāšņi. Paši labākie rifi atrodas Mars Alamā (, šeit ir praktiski neskarti koraļļu rifi, vēl ļoti labi rifi ir Sal Hašišā (Sahl Hasheesh, aptuveno 20 km no Hurgadas), Makadi līcī ( 30 km no Hurgadas) un Sfagā (60 km no Hurgadas). El Gounā praktiski nav koraļļu.

HILTON MARSA ALAM NUBIAN RESORT 5*

Netālu no viesnīcas ir līcī ir krāsaini rifi, kas bagāti ar koraļļiem un dzīvīgumu, kā arī šeit var redzēt bruņurupučus. Rifi sākas tieši no pludmales un iet tālāk dziļumā. Vēl šeit var redzēt astoņkājus, akmens zivis, lauvas zivis, bruņurupučus un nekaitīgas haizivis.

SERENITY MAKADI BEACH 5*

Jūra šeit ir ļoti laba. Ūdens krāsa ir pārsteidzoša, rifs ir skaists, salīdzinoši liela jūras dzīvnieku daudzveidība.

SONESTA PHARAOH BEACH RESORT 5*

Pretī pludmalei ir jauks, dinamisks koraļļu rifs.

ARABELLA AZUR 4*

Rifs pie viesnīcas, protams, ir ne pats lielākais, taču diezgan daudzveidīgs un skaists. Atsevišķa ieeja jūrā pa kāpnēm uz rifu pludmalē. Viesnīcas vadība ļoti uzmanīgi ievēro rifa drošību.

ARABIA AZUR RESORT 4*

Atsevišķa ieeja jūrā pa kāpnēm uz privātu rifu pludmalē. Nolaišanās uz rifiem ir ļoti stāva.

CITADEL AZUR RESORT 5*

Viesnīcas pludmale atrodas lagūnā, kuru no visām pusēm ieskauj koraļļu rifi.

CORAL BEACH RESORT HURGHADA 4*

Plaša smilšu pludmale ar koraļļu rifu - var snorkelēt aplūkot zivtiņas un koraļļus.

HURGADA LONG BEACH 4*

Šai viesnīcai ir viena no lielākajām un plašākajām pludmalēm Hurgadā, un tieši tās teritorijā, labajā pusē, atrodas brīnišķīgs koraļļu rifs. Seklā ūdenī ir mazi koraļļi ar zivīm - to ir ļoti ērti redzēt bērniem, bet mazliet tālāk skaists koraļļu rifs ar daudzveidīgu dzīvo radību. Ir kāda nianse: jūra ir ļoti sekla. Lai sasniegtu dziļumu jāiet vismaz 500 metru, bet lai aplūkotu rifu vismaz 300 m.

SUNNY DAYS EL PALACIO 4*

Viena no viesnīcas īpašībām ir mākslīgā lagūna, kas ienāk visā tās teritorijā. Šai viesnīcai ir garš koraļļu rifs un tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Hurgadā, un to sauc par “Mirrete”.

SERENITY MAKADI BEACH 5*

Koraļļu rifs šeit ir ļoti skaists un dzīvības pilns. Viesnīcai ir arī savs niršanas centrs.

DESSOLE SAHL HASHEESH BEACH RESORT 4* ( EX.LTI PYRAMISA BEACH)

Apmēram 500 metru attālumā no viesnīcas pludmales ir savvaļas pludmale. Gar tās piekrasti stiepjas bagātīgs koraļļu rifs. Bet bieži vien ir spēcīgas straumes un bēgums. Tāpēc, ja neesat pieredzējis peldētājs - tur peldēties ir bīstami.

LABRANDA ROYAL MAKADI 5 *

Viesnīcai ir savs mazais līcis. Ieeja jūrā ir ātra, dažu metru attālumā no krasta dziļums var sasniegt divus metrus. Tāpēc tiem, kas vēlas peldēties, šī viesnīca ir ideāla izvēle! Netālu ir vairākas brīnišķīgas vietas niršanas faniem un zemūdens pasaules pētniekiem