cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Kūrorti: pilnvērtīgas atpūtas cienītājiem

Ceļošana ir lielisks veids, kā izzināt citu valstu kultūru, iegūt jaunas pieredzes un krāt neaizmirstamas atmiņas. Vienlaikus tā ir iespēja gūt atelpu no darbpilnās ikdienas, izbaudot pilnvērtīgu atpūtu, ko sniedz, uzturēšanās kūrortos. Taču, kā izvēlēties labākos no tiem un ko vēl ir svarīgi zināt?

Atpūta ikviena gaumei un iespējām

Kūrorts ir vieta, kur baudīt dabas klātbūtni, uzkrāt spēkus un vairot enerģiju. Jau izsenis cilvēki ir meklējuši veidus, kā atgūt vitalitāti, uzturoties vietās, kur klātesošs ir dabas dziedinošais spēks, piemēram, kalnos, pie jūras vai tur, kur tuvām atrodas dabīgie minerāludens avoti. Arī mūsdienās, dodoties atpūtā uz ārvalstīm, ceļotāji dod priekšroku tieši kūrortiem, jo zina, ka tie nodrošinās visu – sākot ar atpūtu un līdz pat daudzveidīgām izklaides iespējām. Taču to veidi ir vairāki, tāpēc pirms izvēlēties kāroto galamērķi, iesakām izpētīt visas kūrortu sniegtās iespējas, jo tikai tā varēsi izvēlēties savām vēlmēm, vajadzībām un interesēm vispiemērotāko no tiem. Kūrortu veidi:
  • pie jūras. Šādos kūrortos ir iespēja baudīt atpūtu pludmalē – gan nododoties ūdens priekiem, gan arī zvilnēšanai pie jūras. Aktīvās atpūtas cienītāji novērtēs iespēju nodarboties ar dažādām ūdens aktivitātēm, kas nāk par labu ne vien ķermenim, bet arī garam;
  • kalnos. Šie kūrorti ir īpaši iecienīti ziemā, piedāvājot slēpošanas un snovošanas iespējas. Taču, atkarībā no konkrētā kūrorta, atpūtu var baudīt arī citos gadalaikos, piemēram, dodoties pārgājienā. Būšana tuvāk pie dabas, kā arī krāšņo ainavu, putnu un dzīvnieku vērošana dāvās ne vien mieru, bet būs ļoti izzinoša aktivitāte visai ģimenei;
  • SPA. Kūrortos var patiesi relaksēties un kaut uz mirkli aizbēgt no realitātes, baudot dažādas masāžas, ķermeņa kopšanas rituālus, veldzējoties dūnu vannās, uzturoties pirtīs vai baseinos;
  • viesnīcu kūrorti. Tas ir viesnīcu komplekss, kas piedāvā plašas atpūtas iespējas, piemēram, ir pieejams baseins, restorāni, SPA centri, sporta klubi, atpūtas zonas u. tml. Taču jāņem vērā, ka lētas viesnīcas ne vienmēr to visu nodrošina, tādēļ iesakām rūpīgi izpētīt to piedāvājumu.

Ko labāk izvēlēties: kūrortu vai viesnīcu?

Lai izvēlētos optimālāko risinājumu, jāņem vērā vairāki nozīmīgi faktori. Piemēram, viesnīca primāri ir paredzēta nakšņošanai, tādēļ piedāvātie pakalpojumi ir saistīti ar pamatvajadzību nodrošināšanu, ietverot naktsmītni, ēdināšanu, interneta pieslēgumu. Tās ir ideāls īstermiņa risinājums. Savukārt kūrortu izvēlas tādā gadījumā, ja ir vēlme atpūsties un atjaunoties, iespējams, baudot pat dažādas ārstnieciskās procedūras. Tajos var uzturēties ilgāku laika periodu. All inclusive kūrortos viss jau ir iekļauts cenā, kas nozīmē, ka var baudīt ēdienus, dzērienu un izklaidi neierobežotā apmērā, par to papildus nemaksājot. Tā ir atpūta bez limita.

Kurus kūrortus ir vērts apmeklēt?

Tiek piedāvātas ļoti plašas kūrortu iespējas, taču mēs esam izvēlējušies tādus, kurus noteikti ir vērts apmeklēt, nododoties pelnītās atpūtas baudīšanai.

Iespaidīgā Bulgārija

Bulgārija tiek uzskatīta par Balkānu valstu pērli, ko noteikti ir vērts apmeklēt. Tur joprojām ir jūtama vēstures klātbūtne, tādēļ pavisam noteikti iegūsi kolorītu pieredzi, viesojoties vienā no senākajām pilsētām Eiropā, kas dibināta 7. gadsimtā.

Bulgārijas kūrorti ļaus baudīt ne vien svaigu gaisu un iespaidīgus dabasskatus, bet arī aizraujošu atpūtu, sniedzot piepildījumu kā ķermenim, tā dvēselei. Piemēram, izslavētais Prestige Fort Beach kūrorts pie Melnās jūras ir ideāla vieta, kur atgūt spēkus un kaut uz mirkli aizmirst par ikdienas pienākumiem.

Krāšņā Spānija

Spānija spēs savaldzināt ar savu grezno arhitektūru, skaistajām pludmalēm, gardo ēdienu un laipnajiem iedzīvotājiem, radot patīkamu un pozitīvu atmosfēru. Krāšņos dabasskatus, Nacionālos parkus un vulkāniskās ainavas īpaši novērtēs atktīvās atpūtas cienītāji un dabas mīļotāji. Ja vēlies teju vai izgaršot šīs valsts daudzveidīgo kultūru un izjust patīkamo klimatu, Spānijas kūrorti tam ir lieliski piemēroti. Viens no tādiem ir Sol Arona Tenerife, kas atrodas tikai 3 km attālumā no zeltaino smilšu pludmales. Apvieno patīkamo ar lietderīgo, dodoties aizraujošā ekskursijā pa salu.

Neatkārtojamā Turcija

Dabas krāšņums, noslēpumainība, autentiska austrumu eksotika, vēstures pieskāriens un bagātīga kultūra ir tas, kas vislabāk raksturo Turciju. Vēl šī valsts ir slavena ar daudzajiem kūrortiem un teju bezgalīgajām atpūtas iespējām, kas būs pa prātam pat visprasīgākajiem atpūtniekiem.

Viens no ceļotāju iecienītākajiem galamērķiem ir Antālija, un tas nav pārsteidzoši, jo tā ir tūrisma galvaspilsēta, kas šo statusu ir spējusi saglabāt jau vairāku desmitu gadu garumā. Piecu zvaigžņu viesnīcas, saules pielietas pludmales, kalni, ūdenskritumi pavisam noteikti garantēs tādu atpūtu, par kādu allaž ir sapņots. Apskates vērta ir arī Konja, viena no senākajām pilsētām pasaulē. Nemruta kalna virsotnē vēl pat līdz mūsdienām ir saglabājušās Antoiha Pirmā tempļa atliekas.

Protams, Turcija ir slavena ar Balčovas avotiem, kas tiek dēvēti vēl arī par Agamemnova vannām. Kā vēsta leģendas, Orākuls Agamemnovam licis turp vest Trojas karā cietušos, ticot, ka ūdenim piemīt dziedējošas īpašības. Avoti atrodas pie Egejas jūras.

Lūk, vēl daži no tūristu iecienītākajiem kūrortiem, kurus ir vērts apmeklēt Turcijā:

Mūsdienīgā Ēģipte

Ēģipte, līdzīgi kā Turcija vai Spānija, arī ir tūristu iecienīts galamērķis, jo tur vasaru var baudīt visu cauru gadu – gan laiski gulšņājot pludmalē, gan arī dodotos izpētīt šīs valsts bagātīgo kultūru, tradīcijas un daudzveidīgo virtuvi. Ēģipte ir vilinoša kā pieaugušajiem, tā arī bērniem. Ja sapņo par laisku atpūtu, tad dodies uz Hurgadu – kūrortu galvaspilsētu. Pilsēta, kas atrodas pie Sarkanās jūras, piesaista atpūtniekus no visas pasaules.

Sev piemērotāko izklaidi Hurgadā spēs atrast ikviens. Kādi novērtēs iespēju ielūkoties krāšņajā zemūdens pasaulē un savām acīm redzēt iespaidīgos koraļļu rifus, savukārt citi priecāsies par izdevību uzzināt ko vairāk par vēsturi, kas caurvij šo pilsētu. Vienas no populārākajām atpūtas vietām, piemēram, ir Hurgada Long Beach un Marlin Beach Resort viesnīcas, kas piedāvā daudzveidīgu atpūtu. Tur ir iespējams veldzēties baseinā, spēlēt tenisu, biljardu, relaksēties pirtīs, džakuzi, nodoties sportiskākām aktivitātēm, apmeklējot trenažieru zāli, ūdens aerobiku un darīt vēl daudz ko citu.

Kā jau noskaidrojām, kūrorti ir lieliska vieta, kur stiprināt savu veselību un atgūt dzīvessparu, vienlaikus iepazīstot citu valstu kultūru, dabu un cilvēkus. Mūsu piedāvājumā ir ļoti daudzveidīgas atpūtas iespējas tūristu iecienītos kūrortos. Aplūko plašo klāstu un izvēlies savu nākamo galamērķi, kas atbilst visām Tavām vēlmēm, vajadzībām un interesēm!