cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • TOP skaistākās pludmales Eiropā

Latvijā jūras krasta līnija stiepjas vairāk kā 500km garumā, tāpēc Latvijas pludmales priecē mūs ar dažādību. Tas, protams, nav vienīgais iemesls, kāpēc daudzi no mums vēlas iepazīt pludmales arī citur pasaulē. Eiropas krasta līnija ir ļoti daudzveidīga un tajā ir daudz skaistu pludmaļu – fantastiskā Amalfi piekraste, ģeometrisko klinšu krasta līnija Islandē, sarkano smilšu pludmale Santorini, klasiski gleznainās Francijas un Spānijas pludmales, mītiskā Grieķijas krasta līnija u.c. Šajā sarakstā varēsiet atrast skaistās pludmales, kuras ir vērts apmeklēt kādā no ceļojumiem uz Eiropu.

Elafonissi pludmale, Krēta, Grieķija

Elafonissi pludmali var uzskatīt par vienu no skaistākajām Eiropā pateicoties smalkajām, koraļļu toņa rozā smiltīm, tirkīzzilajam ūdenim un kāpām, kuras rotā kadiķi. Šī teritorija ir aizsargāta, tāpēc šeit ir iespējams sastapt un ieraudzīt retas bruņurupuču sugas un citus retas radības, kas mitinās pludmalē.

Comporta pludmale, Portugāle

Comporta pludmale ir pazīstama ar savu sniega balto smilšu liedagu, kas stiepjas tik tālu, cik vien var acis redzēt. Šajā pludmalē nav daudz tūristu, tāpēc ir iespējams izvairīties no pūļiem un atrast klusu vietu paradīzes stūrītī tikai sev – lai atpūstos, atjaunotu spēkus un apbrīnojot skaisto horizontu. Dodoties uz šo pludmali ir jāņem vērā – ūdens temperatūra parasti šeit nav ļoti augsta.

Platja de Formentor, Maljorka

Platja de Formentor ir šaura balto smilšu pludmale, kas 1 km garumā stiepjas gar biezu priežu mežu, tās fonā ir redzami kalni. Kristāldzidrais ūdens garantē lielisku peldēšanās pieredzi, tas, savukārt, peldēšanas sezonā piesaista daudz tūristu – ja Jums patīk atrasties sabiedrībā, tad tā noteikti nebūs problēma. Šo mazliet savvaļas pludmalei līdzīgo piekrasti noteikti ir vērts apmeklēt, kad viesojaties Maljorkā.

Rejnisdrangaras pludmale, Islandē

Šī melno smilšu pludmale Islandes dienvidu krastā ir viena no Eiropas pludmaļu pērlēm. Melno vulkānisko smilšu pludmale atrodas starp izrobotām klintīm un alām, to apskalo varenā Atlantijas okeāna viļņi. No pludmales paveras skats uz Islandē populāro klints pīlāru - Rejnisdrangaras jūras "skursteņiem". Tā ir daļa no Islandes valdzinošās, mežonīgās un atšķirīgās dabas.



Navagio pludmale, Zakinta, Grieķija

Daudziem pazīstama arī kā Shipwreck Beach, tā ir populāra ne tikai sava kristāldzidrā un tirkīza krāsas ūdens dēļ, bet arī 1980. gadā avarējuša kuģa vraka dēļ. Šī pludmale atrodas līcī, zeltainu klinšu ieskauta un to var sasniegt tikai ar laivu.

Zelta raga pludmle (Zlatni Rat), Braka sala, Horvātija

Smilšu pludmales Horvātijā nav retums, taču Zelta raga pludmale ir viena no unikālākajām pludmalēm pasaulē. Tā izskatās, kā rags un iestiepjas jūrā vairāk kā puskilometra garumā. Viļņu un straumju ietekmē pludmales spice nemitīgi mainās, tāpēc katrā apmeklējuma reizē šī vieta šķitīs savādāka. Gleznainā pludmale sevī apvieno baltas smiltis, dziļu un zilu jūru un zaļu mežu.

Benagilas alu pludmale, Algarve, Portugāle

Šai vietai noteikti jābūt ceļojumu sarakstā, jo Benagila alas ir vienas no iespaidīgākajām jūras alām visā Eiropā. Šo vietu veido piecas skaistas alas, starp kurām ir baltu smilšu pludmale. Slavenā alu pludmale ir atspirdzinoša un kristāltīra. Vislabāk to var iepazīt izmantojot laivu vai kajaku.

Miarosa İncekum Beach, Turcija

Incekum pludmale ir slavena ar savām īpaši smalkajām, mīkstajām smiltīm. Pateicoties tām pludmale ieguvusi nosaukumu, kas tulkojumā no turku valodas nozīmē "smalkas smiltis". Šajā pludmalē ir sekls, kristāldzidrs ūdens, tāpēc tā ir piemērota ģimeņu atpūtai ar bērniem. Pludmales dabiskā skaistuma, pieejamības un tuvumā esošo ērtību klāsts – viesnīcas, restorāni un izklaides iespējas – padara to par populāru galamērķi.

Remal Beach, Ēģipte

Remal Beach pludmale ir īpaša ar tās dzīvo koraļļu rifu, tajā tiek piedāvātas izcilas niršanas iespējas. Pludmalei tuvumā esošajos Sunrise Remal Beach kūrorts ir aprīkots ar pieciem peldbaseiniem un privāto izeju uz pludmali. Saules un ūdens peldes nav vienīgā izprieca, ko baudīt šajā pludmalē – tā dod iespēju izpētīt eksotisko jūras dzīvi un zemūdens dārgumus.

Sunny beach, Bulgārija

Šī skaisto smilšu pludmale Melnās jūras krastā piedāvā neaizmirstamu jūras pieredzi. Pludmalei ir piešķirts zilais karogs, kas nozīmē – tā ir atzīt par ekoloģiski tīru vidi un augstiem tīrības standartiem. Pludmalei tuvumā esošais Melia Sunny Beach kūrorts atrodas tikai 100 m attālumā no pludmales, tas piedāvā augstu tūristu apkalpošanas servisu.

Diamond Beach, Turcija

Diamond Beach pludmale Turcijā atrodas pie Vidusjūras, Sidas reģionā. Šīs skaistās smilšu pludmales tuvumā ir kūrorts, kas ideāli piemērots atpūtai ar ģimeni vai draugiem.

Diamond Beach, Ēģipte

Diamond Beach pludmale atrodas Sarkanās jūras krastā, tā ir slavena ar savu kristāldzidro ūdeni un krāšņo koraļļu rifu. Šī vieta ir īpaši piemērota nirējiem un snorkelētājiem, tā piedāvā iespēju izpētīt bagātīgo zemūdens pasauli. Pludmales tuvumā esošie kūrorti nodrošina augstu apkalpošanas servisu un plašas izklaides iespējas.

Nūdistu pludmales Eiropā

Eiropā ir dažādas slavenas nūdistu pludmales, kas piesaista ceļotājus no visas pasaules. Piemēram, Cap d'Agde Francijā ir pazīstama kā viena no lielākajām nūdistu kūrortu pilsētām. Spānijā – Vera Playa nūdistu pludmale tiek uzskatīta par nūdistu paradīzi. Katra no šīm pludmalēm piedāvā unikālu pieredzi ar savām īpašībām, kultūru un apkārtni, kas piesaista gan vietējos, gan starptautiskos nūdistu atpūtas cienītājus.