cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Atrakciju parki – nebeidzamas izklaides iespējas visai ģimenei

Atrakciju parks nodrošina daudzveidīgas atpūtas un izklaides iespējas visai ģimenei – sākot ar pašiem mazākajiem un līdz pat pieaugušajiem. Tur var nodoties dažādu aktivitāšu baudīšanai, ceļot laikā, sastapt populārus filmu un mulfilmu varoņus, vērot krāšņus šovus, bet pats galvenais – tvert atmiņā paliekošus mirkļus. Atrakciju parka apmeklēšana ir kā neaizmirstams, jautrs un saliedējošs piedzīvojums. Esam apkopojuši labākos un iespaidīgākos atrakciju parkus Eiropā, kur aizbraukt ar bērniem!

Vilinošie un iespaidīgie Eiropas atrakciju parki

Ja plānojat doties garākās brīvdienās vai atvaļinājumā ārpus Latvijas, savā maršrutā noteikti ir vērts iekļaut kāda atrakciju parka apmeklēšanu. Atrakciju parki Eiropā ir pieejami ļoti kuplā skaitā – tie ir gan Francijā, gan Polijā, Zviedrijā, Spānijā, Itālijā, tepat kaimiņos Lietuvā un vēl citās valstīs. No daudzveidīgajām izklaides un atpūtas iespējām jāizvēlas tie atrakciju parki, kas interesē un uzrunā visvairāk.

Disnejlenda (Francija)

Tas ir daudz kas vairāk par atrakcijas parku. Teritorijā atrodas Disnejlendas parks, Volta Disneja studijas parks, Disneja ciemats un 8 tematiskās viesnīcas. Disnejlendas parks ir izveidots ap Dusošās skaistules pili, piedāvājot daudzveidīgas izklaides iespējas, kas ietver vairāk nekā 50 dažādas atrakcijas gan maziem, gan lieliem. Volta Disneja studijas parkā atrodas 4 studijas zonas, kur var sastapt slavenos Disneja tēlus, savām acīm redzēt iemīļoto filmu tapšanas procesu, kā arī pašiem iejusties aktieru lomā. Pie pašas parka ieejas atradīsiet Disneja ciematu, kur izvietotas iepirkšanās un izklaides zonas.
Biļetes var iegādāties uz vienu vai abiem parkiem. Ja ir vēlme un iespēja uzkavēties ilgāk, tiek piedāvātas vairāku dienu biļetes ar iespēju nakšņot Disneja viesnīcās.
Parks atrodas 32 km attālumā no Parīzes. Tur var nokļūt ar personīgo auto, vilcienu (jābrauc līdz Marne-la-Vallée/Chessy pieturai) vai, piesakot privātu transferu, piemēram, no lidostas.

Port Aventura World (Spānija)

Parks sastāv no 3 izklaides zonām: Portaventura park, Caribe Aquatic park un Ferrari Land. Portaventura parkā pieejamas 43 dažādas atrakcijas ikviena gaumei. Ūdens atrakciju parka kopējā platība ir 50 000 m2, tas ietver 17 dažāda līmeņa atrakcijas – sauzemes un ūdens. Ferrari Land – vieta, kur iepazīt šīs markas izcilās automašīnas noslēpumus, doties galvu reibinošos izbraucienos un sajusties kā īstam F1 sacīkšu braucējam.
Parks atrodas aptuveni stundas brauciena attālumā no Barselonas. Tur var nokļūt ar personīgo automašīnu, vilcienu vai autobusu.

Gardaland (Itālija)

Gardaland ir atrakciju parks Itālijas Ziemeļaustrumos pie Gardas ezera. Parkā ir pieejamas dažāda veida atrakcijas, jūras akvārijs, kā arī tiek nodrošināta nakšņošana Gardaland viesnīcā. Visas atrakcijas ir iedalītas 3 katagorijās: fantāzijas, piedzīvojuma, adrenalīna. Fantāzijas kategorija ir piemērota pašiem mazākajiem apmeklētājiem, kuri priecāsies paviesoties, piemēram, cūciņas Peppas zemē, Kung Fu Pandas akadēmijā, Apburtajā mežā un citviet. Kategorija “Piedzīvojums” paredzēta dažāda vecuma piedzīvojumu meklētājiem – iespēja noskatīties 4D kino, kā arī noķert adrenalīnu, izmēģinot ekstremālākas atrakcijas. Trešajā kategorijā “Adrenalīns” ietilpst parka ātrākie karuseļi, kas liek aizrauties elpai un ļauj sajust patīkamo kņudoņu vēderā. Gardaland akvārijā apskatāmas dažādas zivju sugas un citas jūras radības. Tāpat tiek piedāvāta unikāla iespēja doties cauri stikla tunelim, vērojot, kā tiek barotas haizivis.

Gardaland atrodas 2 stundu brauciena attālumā no Milānas un Venēcijas. Tur var nokļūt ar vilcienu, dodoties līdz pieturai Peschiera del Garda. Katras 30 minūtes no vilciena stacijas atiet bezmaksas autobuss, kas ved uz šo atrakciju parku.

Energylandia (Polija)

Atrakciju parki Polijā patiesi spēj pārsteigt, un izņēmums nav arī Energylandia, kas ir lielākais atrakciju parks valstī un atrodas aptuveni 50 km attālumā no Krakovas. Parks ir salīdzinoši jauna izklaides vieta, kas izveidota 2014. gadā. Tas aizņem 35 hektāru lielu teritoriju un atrakcijas pieejamas dažāda vecuma atpūtniekiem. Biļetes cenā ir iekļauta jebkura atrakcija neierobežotā daudzumā – līdz pat atrakciju parka slēgšanai. Iespējams iegādāties 1 vai 2 dienu biļetes.

Ja vēlaties uz parku braukt ar savu personīgo automašīnu, jums jādodas uz Zator pilsētu. Parks ir aprīkots ar ļoti plašu autostāvvietu.

Legoland (Dānija)

Legoland jeb Legolande ir 2. tūristu apmeklētākā vieta Dānijā uzreiz aiz galvaspilsētas Kopenhāgenas. Sākotnēji parka īpašniekiem bijusi ideja par Miniland izveidošanu. Tā ir neliela izmēra pilsēta, kas būvēta no lego, taču, laikam ejot, parks tika papildināts ar jaunām atrakcijām. Tomēr Miniland joprojām ir centrālais apskates objekts, tās tapšanā izmantoti aptuveni 20 miljoni lego klucīšu. Papildus iespējams paviesoties dažādās tematiskajās zonās – pirātu, Lego Ninjago, polārajā, iztēles un vēl citās, kur iespējams tvert piedzīvojumu garu vairāk nekā 50 atrakcijās. Tiem, kuri vēlas izbaudīt īstu Legolandes pieredzi, tiek piedāvātas nakšņošanas iespējas tematiskajā Legoland Castle Hotel viesnīcā.

Legolande atrodas 2 km attālumā no starptautiskās Billundas lidostas. Lai no lidostas nokļūtu līdz parkam, var braukt ar 43. autobusu, brauciens ilgst vien dažas minūtes. Ja atrodaties Billundas centrā, Legolande ir burtiski turpat blakus – 1,6 km attālumā – viegli sasniedazama, dodoties ar kājām vai braucot ar autobusu. Tiem, kuri ieradušies ar personīgo atomašīnu, pieejama plaša autostāvvieta pie paša parka.

Gröna Lund (Zviedrija)

Gröna Lund atrodas tuvu Stokholmas centram, tāpēc neaizņem pārāk daudz platības, tomēr tur ir iespējams izmēģināt daudz nervus kutinošu atrakciju, tajā skaitā izbaudīt Eiropas augstāko brīvo kritienu. Gröna Lund ir populāra vasaras brīvdabas koncertu norises vieta. Jārēķinās, ka atrakciju parks ir atvērts tikai vasaras sezonā – no aprīļa beigām līdz septembrim.

Tā kā tas atrodas tuvu pilsētas centram, uz to var droši doties kājām vai arī braukt ar 7. tramvaju līdz pieturai Gröna Lund.

Legoland (Vācija)

Līdzīgi kā Dānijas Legolandē, arī šajā atrakciju parkā ir apskatāma Minilenda, kur no lego klucīšiem izveidoti dažādu valstu un pilsētu – Vācijas, Venēcijas, Šveices, Nīderlandes – maketi. Tur var redzēt augstākos debesskrāpjus pasaulē, Noišvānšteinas pili, Hamburgas ostu un vēl daudz ko citu. Legolande ir sadalīta vairākās zonās, katrai no tām ir sava tematika un dažāda līmeņa atrakcijas. Vairākas reizes dienā var baudīt arī 4D Lego kino seansus.

Legolande atrodas starp Minheni un Štutgarti. Pie parka ir maksas autostāvvieta. Uz atrakciju parku var doties ar vilcienu vai autobusu, tādā gadījumā vispirms jābrauc uz pilsētu – Günzburg. No tās ir pieejami transferi uz Legolandi.

Europa Park (Vācija)

Europa Park ir lielākais izklaides parks Vācijā – tas jau 6. reizes ir saņēmis abalvojumu “Labākais atrakciju parks pasaulē”. Parks ir ļoti plašs, dienas laikā tajā var ietilpt līdz pat 50 000 apmeklētāju, baudot vairāk nekā 100 atrakcijas. Parks tiek izdekorēts atbilstoši gadalaikam un svētkiem, kā arī tiek piedāvāti tematiskie šovi. Europa Park ir sadalīts 15 tematiskajās zonās, kas radītas par godu dažādām Eiropas valstīm. Tā teritorijā atrodas arī Rulantica akvaparks, kas apmeklētājiem ir atvērts visu gadu. Ieejas biļetes iegādājamas atsevišķi.

Europa Park atrodas Vācijā, netālu no Francijas un Šveices robežām – tuvu A5 šosejai starp Bāzeli un Frankfurti. Parkā var nokļūt arī ar vilcienu, tuvākā pietura ir Ringsheim. No tās pieejami transferi uz parku.

Heide park (Vācija)

Viens no pasaulē populārākajiem ir Heide parks. Tā ir arī viena no lielākajām izklaides vietām Vācijas ziemeļu daļā. Parkā ir vairāk nekā 40 dažādas atrakcijas, ko atzinīgi novērtēs adrenalīna cienītāji. Izvēloties, piemēram, Flug der Dämonen atrakciju, varēs izbaudīt ātrumu, kas sasniedz 100 km stundā, kā arī sajust kņudoņu vēderā, brauciena laikā vairākas reizes piedzīvojot kūleņošanu. Parks apmeklētājiem tiek atvērts marta beigās un darbojas līdz pat oktobra beigām.

Heide parks atrodas 70 km attālumā no Hamburgas, 90 km attālumā no Brēmenes, 350 km attālumā no Berlīnes. Ja uz parku dodaties ar vilcienu, kā galapunkts jāizvēlas Soltau vai Wolterdingen.

Atrakciju parki Vācijā patiesi ir apskates vērti – pilnvērtīga atpūta ar bērniem garantēta!

Parc Asterix (Francija)

Parc Asterix atrodas Francijā, un tas ir izveidots, balstoties uz stāstiem par Asteriksu. Parkā ir pieejama plaša amerikāņu kalniņu daudzveidība. Piemēram, var doties braucienā pa Seno Grieķiju, Ēģipti vai Romu. Katru dienu tiek piedāvāti šovi ar dažādiem trikiem un specefektiem.

Parks atrodas aptuveni 35 km attālumā no Parīzes. No Parīzes līdz parkam ir iespējams nokļūt ar vilcienu vai autobusu, tomēr ceļš ar pārsēšanos var aizņemt līdz pat 2 stundām. No Šarla de Golla lidostas (CDG), Roissy Pôle autobusa pieturas katras 30 minūtes tiek nodrošināts transfers turp un atpakaļ uz parku.

Tivoli Gardens (Dānija)

Tivoli parks atrodas Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Tas atvērts 1843. gadā un var dižoties ar 2. pasaulē vecākā atrakciju parka titulu. Tas ir apmeklētākais parks Skandināvijā, bet 4. apmeklētākais Eiropā. Lai gan tas ir viens no senākajiem atrakciju parkiem, tur tiek nodrošinātas mūsdienīgas izklaides iespējas un dažādi tehnoloģiskie risinājumi. Piemēram, izmantojot Tivoli aplikāciju, var attālināti pieteikties rindā uz vēlamo karuseli bet, gaidot savu kārtu, izbaudīt vēl citas atrakcijas. Tāpat ar šo aplikāciju varat iegādāties fotouzņēmumus no braucieniem. Izvietotas skaistos dārzos, ir pieejamas dažāda līmeņa atrakcijas visām vecuma grupām. Turpat notiek šovi, baleta uzvedumi un koncerti. Pārsvarā parks ir atvērts vasaras sezonā, kā arī īslaicīgi svētku laikā citās sezonās, piemēram, Ziemassvētkos vai Helovīna periodā.

Tivoli Gardens atrodas Kopenhāgenas centrā un ir ļoti ērti sasniedzama. Blakus parkam atrodas Kopenhāgenas centrālā stacija. Ja atrodaties Kopenhāgenas lidostā (CPH), līdz Tivoli parkam varat nokļūt ar vilcienu, braucot līdz Kopenhāgenas centram (aptuveni 15 minūšu brauciens).

Efteling (Nīderlande)

Efteling ir unikāls izklaides parks, kurā iespējams pilnvērtīgi iejusties dažādu Nīderlandes pasaku tēlos. Tur sastopami prinči un princeses, troļļi, fejas un citi varoņi. Dodieties uz Pasaku mežu, kur atdzīvojušās slavenas pasakas un teikas, bet pēcāk tveriet neaizmirstamas emocijas kādās no 50 atrakcijām. Jau kopš 2010. gada šis parks ir atvērts apmeklētājiem visa gada garumā.

Ja ceļojat ar automašīnu, pie parka ir autostāvvieta. Tās cena – aptuveni 10 €/dienā. No Amsterdamas tas atrodas 2 stundu brauciena attālumā ar autobusu.

The Land of Legends (Turcija)

Land of Legends atrodas netālu no Antālijas. Tur ir gan akvaparks ar vairāk nekā 40 kalniņiem un atrakcijām, gan arī piedzīvojumu parks, kas ietver vairāk nekā 25 atrakcijas dažādām gaumēm. Parkā par godu slavenajam animācijas seriālam “Maša un Lācis” ir veltītas atrakcijas, lai visi šīs multfilmas mīļotāji varētu doties elpu aizraujošos piedzīvojumos kopā ar saviem iemīļotajiem tēliem. Papildu atrakcijām, katru dienu notiek dažādi šovi – delfīnu, ūdens, laivu, kā arī iespaidīgs lāzeru šovs.

Parks atrodas 30 km attālumā no Antālijas, 8 km attālumā no Belekas. Ērti un ātri tas ir sasniedzams ar taksometru.

Labākie akvaparki Baltijā

Druskininku akvaparks (Lietuva)

Ja vēlaties nodoties aktīvās atpūtas baudīšanai ūdenī vai izbaudīt relaksējošas SPA procedūras, nav jābrauc tālu, jo mūsu kaimiņvalstī Lietuvā atrodas viens no lielākajiem veselības kūrortiem. Tas ietver ūdens prieku baudīšanu, masāžas un pilnvērtīgu atpūtu enerģijas atgūšanai un spēku uzkrāšanai. Ūdens piedzīvojumu parks noteikti patiks visai ģimenei. Ūdens atrakciju parks pārsteigs ar 6 dažāda augstuma slidkalniņiem, baseiniem, kā arī vairāku veidu pirtīm.

Taču tas nebūt nav viss, ko piedāvā atrakciju parks Lietuvā. Tur par papildu maksu pieejamas arī dažādas procedūras skaistumam un labsajūtai: pīlningi, sejas masāžas, masku uzklāšana u. c. Ir padomāts arī par nakšņošanas iespējām – teritorijā atrodas viesnīca Flores.

Līvu akvaparks (Latvija)

Ja nav vēlmes doties ārpus Latvijas, ūdens priekus var baudīt tepat Jūrmalā – mūsu pašu Līvu akvaparkā, kas ir viens no lielākajiem Ziemeļeiropā. Turp var doties gan ekstermālāku izjūtu cienītāji, gan tādi, kuri vēlas uzkrāt spēkus, relaksējoties džakuzi un pirtīs. Tas ir lielisks brīvdienu galamērķis visai ģimenei!

Tervise Paradiis (Igaunija)

Akvaparks atrodas Pērnavā un piedāvā plašas atpūtas un izklaides iespējas kā lieliem, tā maziem atpūtniekiem. Tur pieejami “ūdenskritumi”, krāčaina “kalnu upe”, tramplīns drsomīgākajiem, slidkalniņi, pirtis, kā arī iekštelpu un ārtelpu baseini. Akvaparka teritorijā vēl atrodas aerobikas un trenažieru zāles, boulings, skaistumkopšanas salons, dažādi restorāni. Nakšņošanas iespējas tiek nodrošinātas turpat esošajā viesnīcā.

Atrakciju parki piedāvā teju neierobežotas atpūtas un izklaides iespējas ikvienam. Tas ir brīnišķīgs veids, kā pavadīt brīvdienas kopā ar visu ģimeni. Aplūkojiet mūsu piedāvājumu un dodoties jaunos, elpu aizraujošos un neaizmirstamos piedzīvojumos. Izklaides bērniem un pieaugušajiem garantētas!