cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Atrakciju parki

Disnejlenda (Francija)

Tas ir daudz vairāk kā atrakciju parks. Te atrodas Disnejlendas parks, Volta Disneja studijas parks, Disneja ciemats un 8 tematiskas viesnīcas. Disnejlendas parks ir izveidots ap dusošās skaistules pili un te iespējams izbaudīt vairāk kā 50 dažādas atrakcijas gan lielākiem, gan maziem apmeklētājiem. Volta Disneja studijas parkā atrodas 4 studijas zonas, kur ir iespēja sastapt slavenos Disneja tēlus, apskatīt, kā rodas slavenās filmas un izmēģināt filmēties pašiem. Pie pašas parka ieejas atradīsiet Disneja ciematu, kur ir brīvi pieejama iepirkšanās un izklaides zona.
Biļetes var iegādties tikai uz vienu no parkiem vai abiem kopā. Ja ir iespēja uzkavēties ilgāk, tiek piedāvātas vairāku dienu biļetes, kā arī iespēja nakšņot Disneja viesnīcās.
Parks atrodas 32 km attālumā no Parīzes un te var nokļūt ar personīgo auto, ar vilcienu līdz Marne-la-Vallée/Chessy pieturai, vai piesakot privātu transferu, piemēram, no lidostas.

Port Aventura World (Spānija)

Parks sastāv no 3 daļām: Portaventura park, Caribe Aquatic park un Ferrari land. Portaventura parkā pieejamas 43 dažādas atrakcijas dažādām vēlmēm. Ūdens atrakciju parks, kas izvietots 50 000 m2 plašā teritorijā ar 17 dažāda līmeņa nobraucieniem un ūdens atrakcijām. Ferrari land – vieta, kur iepazīt Ferrari izcilās automašīnas noslēpumus, doties neprātīgos izbraucienos un sajusties kā īstam F1 sacīkšu braucējam.
Parks atrodas aptuveni stundas brauciena attālumā no Barselonas un te var nokļūt ar personīgo automašīnu, vilcienu vai autobusu.

Gardaland (Itālija)

Gardaland ir atrakciju parks Itālijas Ziemeļaustrumos pie Gardas ezera. Parks sevī iekļauj atrakciju parku, jūras akvāriju un Gardaland viesnīcu. Atrakcijas iedalītas 3 katagorijās: fantāzija, piedzīvojums, adrenalīns. “Fantāzija” piemērots vismazākajiema apmeklētājiem, te, piemēram, ir cūciņas Peppas zeme, Kung-fu pandas akadēmija, apburtais mežs u.c. “Piedzīvojums” paredzēts dažāda vecuma piedzīvojumu meklētājiem – šeit ir iespējams noskatīties 4D kino kā arī izmēģināt dažādas atrakcijas. Kategorijā “adrenalīns” ietilpts paši biedējošākie, ātrākie karuseļi. Gardaland akvārijā apskatāmas dažādas zivju sugas un citas jūras radības, iespēja iziet pa stikla tuneli un vērot, kā tiek barotas haizivis.
Gardaland atrodas 2 h brauciena attālumā kā no Milānas, tā no Venēcijas. Nokļūšana iespējama ar vilcienu, dodoties līdz pieturai Peschiera del Garda. Katras 30 minūtes no vilciena stacijas atiet bezmaksas autobuss uz Gardalandi.

Energylandia (Polija)

Tas ir Polijas lielākais atrakciju parks un atrodas aptuveni 50 km attālumā no Krakovas. Salīdzinoši jauns atrakciju parks, kas izveidots 2014.gadā. Parks aizņem 35 hektāru lielu teritoriju un atrakcijas, to skaitā arī ūdens atrakcijas, pieejamas dažādu vecumu pārstāvjiem. Par nopirkto biļeti tiek piedāvāts izbraukt jebkuru atrakciju un jebkurā daudzumā līdz pat atrakciju parka slēgšanai. Pieejamas 1 dienas un 2 dienu biļetes.
Ja vēlaties uz parku braukt ar savu automašīnu, Jums jādodas uz pilsētu Zator Polijā. Pie parka ir ļoti plaša autostāvvieta.

Legoland (Dānija)

Legolande Dānijā ir otra tūristu visapmeklētākā vieta aiz tās galvaspilsētas Kopenhāgenas. Sākotnēji parka galvenais fokuss bija uz Miniland – mini izmēra pilsētas izveidotas no lego, tomēr gadiem ejot tika pievienotas arvien jaunas atrakcijas. Miniland joprojām ir centrālais apskates objekts parkā un tā izveidošanai izmantoti aptuveni 20 miljoni lego klucīšu. Papildus ir dažādas tematiskās zonas – pirātu, Lego Ninjago, polārā, iztēles zona u.c., kur kopumā iespējams izbraukt pa vairāk kā 50 atrakcijām. Tiem, kas vēlas īstu Legolandes pieredzi, tiek piedāvāta arī nakšņošana tematiskajā viesnīcā -Legoland Castle Hotel.
Legolande atrodas Billundā, 2 km attālumā no starptautiskās Billundas lidostas. Lai no lidostas nokļūtu līdz parkam, var braukt ar 43. autobusu. Brauciens ilgst vien 5-6 min. Ja esat Billundas centrā, Legolande ir 1,6 km attālumā – viegli sasniedazama ar kājām vai autobusu. Tiem, kas ieradušies ar savu atomašīnu ir pieejama plaša stāvvieta pie paša parka.

Legoland (Vācija)

Līdzīgi kā Dānijas Legolandē arī šajā ir apskatāma minilenda, kur no lego klucīšiem izveidotas Vācijas pilsētas, kā arī mini Venēcija, mini Šveice un mini Nīderlande. Apskatiet šeit arī augstākos debesskrāpjus pasaulē, Noišvānšteinas pili, Hamburgas ostu un daudz ko citu. Legolande sadalīta vairākās zonās ar dažādu tematiku un dažāda līmeņa atrakcijām. Papildus var baudīt arī 4D Lego kino seansus vairākas reizes dienā.
Legolande atrodas pusceļā starp Minheni un Štutgarti. Pie parka ir maksas autostāvvieta – cena 6,00 € dienā. Ir iespējams ierasties ar vilcienu vai autobusu, tādā gadījumā jādodas uz pilsētu – Günzburg. No tās ir pieejami transferi uz Legolandi.

Gröna Lund (Zviedrija)

Atrakciju parks Gröna Lund atrdoas tuvu Stokholmas centram, tāpēc neaizņem lielu teritoriju, tomēr te iespējams izmēģināt daudzas nervus kutinošas atrakcijas. Parkā iespējams izbaudīt vairāk kā 30 atrakcijas, starp kurām ir arī Eiropas augstākais brīvais kritiens. Gröna Lund ir populāra vasaras brīvdabas koncertu norises vieta. Parks atvērts vasaras sezonā no aprīļa beigām līdz septembrim.
Tā kā parks atrodas tuvu pilsētas centram, uz to var droši doties kājām vai arī ar 7.tramvaju līdz pieturai Gröna Lund.

Europa park (Vācija)

Europa park ir ielākais atrakciju parks Vācijā. 2019.gadā parks tika apbalvots kā “labākais atrakciju parks pasaulē” jau sesto reizi. Parks ir ļoti plašs un dienā tas var uzņemt pat 50 000 apmeklētāju un izklaidēt vairāk kā 100 atrakcijās. Parks atbilstoši sezonai un svētkiem tiek izdekorēts, kā arī tiek piedāvāti tematiskie šovi. Europa park sadalīts 15 tematiskajās zonās, kas veltītas dažādām Eiropas valstīm ar to tipisko arhitektūru, virtuvi u.c. Europa park teritorijā atrodas arī Rulantica ūdens atrakciju parks, kas atvērts visu gadu. Ieejas biļetes apmaksājamas atsevišķi.
Europa park atrakciju parks atrodas Vācijā, tuvu Francijas un Šveices robežām. Parks atrodas tuvu A5 šosejai – starp Bāzeli un Frankfurti. Parkā var nokļūt arī ar vilcienu. Tuvākā pietura ir Ringsheim. No tās pieejami transferi tieši uz parku.

Heide park (Vācija)

Viens no pasaulē populārākajiem parkiem ir Heide parks, kas ir viens no lielākajiem Vācijas ziemeļu daļā. Parkā ir vairāk kā 40 atrakcijas. Īpaši plašs piedāvājums ir adrenalīna medniekiem. Atrakcijā “Flug der Dämonen” tiek sasniegti 100 km stundā un tiek veikti 5 apgriezini brauciena laikā. Parks parasti tiek atvērts apmeklētājiem marta beigās un darbojas līdz oktobra beigām.
Heide parks atrodas 70 km attālumā no Hamburgas, 90 km attālumā no Brēmenes, 350 km attālumā no Berlīnes. Tuvākā pilsēta -Soltau. Ja uz parku dodaties ar vilcienu, kā galapunkts jāizvēlas Soltau vai Wolterdingen.

Parc Asterix (Francija)

Parc Asterix ir atrkaciju parks Francijā, kas balstīts uz stāstiem par Asteriksu. Parkā ir pieejama plaša kalniņu daudzveidība. Daudzi kalniņi ir ar seno kultūru tematiku, piemēram – seno Grieķiju, Ēģipti vai seno Romu. Parkā katru dienu tiek piedāvāti šovi ar dažādiem trikiem un specefektiem.
Parks atrodas aptuveni 35 km attālumā no Parīzes. No Parīzes līdz parkam ir iespējams nokļūt ar vilcienu vai autobusu, tomēr ceļš ir ar pārsēšanos un var aizņemt kopumā līdz 2 h. No Parīzes Šarla de Golla lidostas (CDG), Roissy Pôle autobusa pieturas katras 30 minūtes ir transfers uz parku un atpakaļ.

Tivoli Gardens (Dānija)

Tivoli ir populārs atrakciju parks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Šis parks tika atvērts 1843.gadā un ir otrs vecākais atrakciju parks pasaulē. Tas ir apmeklētākais parks Skandināvijā un 4. vietā pēc apmeklējuma Eiropā. Lai gan tas ir viens no vecākajiem atrakciju parkiem, te pieejami dažādi moderni risinājumi, piemēram, ar Tivoli aplikāciju var pieteikties rindā uz vēlamo karuseli attālināti un gaidīt savu kārtu citur. Tāpat ar šo aplikāciju varat iegādāties jautrus fotouzņēmumus no Jūsu braucieniem. Izvietoti skaistos dārzos, ir pieejami dažāda līmeņa atrakcijas visām vecuma grupām. Papildus ir šovi, baleta uzvedumi un koncerti. Pārsvarā parks ir atvērts vasaras sezonā, kā arī īslaicīgi uz svētku laiku citās sezonās, piemēram, Ziemassvētkiem, Helovīnu u.c.
Tivoli gardens atrodas Kopenhāgenas pašā centrā un ir ļoti ērti sasniedzama. Blakus parkam ir Kopenhāgenas centrālā stacija. Ja esat ieradies Kopenhāgenas lidostā (CPH), līdz Tivoli parkam varat nonākt ar vilcienu, braucot līdz Kopenhāgenas centram (aptuveni 15 min).

Efteling (Nīderlande)

Efteling ir unikāls atrakciju parks ar pasaku tematiku Nīderlandē. Te sastopami prinči un princeses, troļļi, fejas. Šis Nīderlandes slavenākais atrakciju parks sākas ar pasaku mežu, kur atdzīvinātas slavenas pasakas un teikas, kam tālāk seko vairāk kā 50 dažādas atrakcijas. Jau kopš 2010.gada parks atvērts apmeklētājiem visa gada garumā.
Ja ceļojat ar automašīnu, pie parka ir autostāvvieta – aptuveni 10 €/dienā. No Amsterdamas Efteling atrakciju parks ir 2 h autobusa brauciena attālumā.

The Land of Legends (Turcija)

Land of Legends ir aizraujošu atrakciju pilns parks netālu no Antālijas. Šeit ir gan akvaparks ar vairāk kā 40 kalniņiem un atrakcijām, gan arī piedzīvojumu parks ar vairāk kā 25 atrakcijām dažādaum gaumēm. Parkā ir Mašai un Lācim veltītas atrakcijas, lai visi šīs multfilmas mīļotāji var doties piedzīvojumos ar saviem iemīļotajiem tēliem. Papildus atrakcijām, tiek piedāvāti aizraujoši šovi katru dienu – delfīnu šovs, ūdens šovs, laivu šovs un iespaidīgs lāzeru šovs, kad ārā satumst.
Atrakciju parks atrodas 30 km attālumā no Antālijas, 8 km attālumā no Belekas. Ērti, ātri sasniedzams ar taksi, ja esat plānojuši savu atpūtu šajā reģionā.
×
×
×
×