cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Ceļo, atklāj un iepazīsti!

Ceļot nozīmē atklāt!

Daļā populāru ceļojuma galamērķos veidojas pārtūrisms (overtourism) – nesamērīgs tūristu skaita pieaugums, kura rezultāta tiek samazināta vietējo iedzīvotāju dzīves kvalitāte to mītnes vietās. Līdz ar to tas kļūst par problēmu šajās valstīs. Spilgts piemērs ir Venēcija, kur vietējie iedzīvotāju jau kādu laiku sauc pēc palīdzības. Šo skaisto pilsētu gadā apmeklē apmēram 20 miljoni tūristu, kā arī Venēcijas ostā gandrīz katru dienu piestāj lielie kruīza kuģi, kā rezultātā pieaug piesārņojums un tiek apgrūtināta vietējo iedzīvotāju ikdiena. Vēl daži piemēri, kur tūristu pieplūdums ir dramatisks – Bali, Barselona, Parīze, Amsterdama u.c.

Ko šāds pārtūrisms dod mums – ceļotājiem? Tā ir iespēja atklāt jaunus, vēl neatklātus ceļojuma galamērķus, tā izvairoties no milzīgajām rindām uz apskates objektiem, ceļotāju pūļiem, piesārņotā gaisa un kabatas zagļiem.

Piedāvājam ieskatam vairākus ceļojuma galamērķus, kas vēl nav tūristu pārpildīti, bet ir fantastiski skaisti un ir lieliska alternatīva populārajiem galamērķim kuros būs iespējams izbaudīt neaizmirstamas brīvdienas.

Bleda, Slovēnija

Skaistais Bledas ezers izskatās kā no pasaku filmas – tirkīza ūdens, Juliāna Alpi, meži un sala ar balto pili. Tūristiem ir iespēja ar laivu aizbraukt līdz salai ezera vidū ar kuru ir saistīti dažādi mītiski stāsti. Pati Slovēnijas daba ir ļoti daudzveidīga un ceļotājus sagaida ar skaistiem skatiem gandrīz ik uz soļa, kā arī šī valsts ir salīdzinoši draudzīga ceļotāju maciņiem. Ceļojumi uz Slovēniju ir gan ar lidmašīnu, gan ar autobusiem.

Golveja, Īrija

Golveja ir sena ostas pilsētas Īrijas piekrastē. Kopā ar Horvātijas pilsētu Rijeku tika izvēlēta par 2020. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu. Šī pilsēta ir lieliski piemērota tiem, kam nepatīk sēdēt viesnīcā, bet gan doties atklāt ceļojuma galamērķa piedāvātos dārgumus. Apceļojot šo vietu noteikti neaizmirsties fotoaparātu, jo tā piedāvā neaizmirstamas ainavas – klāji savvaļas lauki, klintis un neaizmirstai saulrieti. Ideāli piemērots ceļojums tiem kuri mīl dabu.

Sala Santome un Prinsipi, Centrālāfrika

Salas atrodas Gvinejas līcī pie Āfrikas krastiem. Mazā Príncipe salā ir neskarti kalni, ūdenskritumi un dažādu eksotisku augu un koku platības, īsti džungļi -banānkoki, baobabi, hibiski. Koki sedz gandrīz 90% no plašās salu grupas. Iepazīstiet un atklājiet labākās balto smilšu pludmales, ko ieskauj kristāltīrs zils ūdens, un izbaudiet, iespējams relaksējošākās brīvdienas jūsu dzīvē, snorkelējot un sauļojoties vai dodoties neaizmirstamā pārgājienā pa džungļiem. Lieliska alternatīva Bali un citām tūristu pilnajām eksotiskajām salām. Atpūta salā ir piemērota, kā laiskas atpūtas cienītājiem, tā tiem, kuri dod priekšroku aktīvai atpūtai.

Svolvaer, Norvēģija

Svolvaer is skaista pilsēta, kur var vērot Ziemeļblāzmu, iemēģināt roku makšķerēšanā vai doties pastaigā pa pilsētu. Ziemā noteikti ir vērts uz pasākumu “Maģiskais ledus”, kur var aplūkot ledus skulptūras. Kā arī šo pilsētu ir jāapmeklē tiem kuri vēlās doties vērot vaļus. Vērts apmeklēt ikonisko torni - Svolværgeita (“The Goat”), kas ir granīta pīlārs, kurā, ja ir pietiekami drosmes, var arī uzkāpt. Atkarība no gadalaika vēl noteikti ir vērts izmēģināt pārgājienu ar sniega kurpēm, izjādes ar Islandes zirgiem un apmeklēt ērgļu safari.