cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

TRANSILVĀNIJAS KARPATU DISKRĒTAIS ŠARMS-LEĢENDAS, KALNI, PILIS: ''Skaistās sievietes ieleja'', Vīnu degustācija, Sibiu, Brašova, Rašnova, Drakulas pils, Bukareste, Sigišoāra, Peleš pils, Miškoļca tapoļca

trip-pic
21. - 28. jūlijs
8 dienas | Rumānija
Brīvo vietu skaits - 25
Valoda - latviešu/krievu
Ozolciems
no 469 €
539 €
Rezervēt
Pasteidzies! -70€
469 €
Viena vieta 539 €
Ar papildvietu 774 €
Agrās rezervēšanas akcija 469 €
Agrās rezervēšanas akcija (ar papildvietu) 704 €

Ceļojuma programma

Valstis: Rumānija
TRANSILVĀNIJAS KARPATU DISKRĒTAIS ŠARMS – LEĢENDAS, KALNI, PILIS
“SKAISTĀS SIEVIETES IELEJA” - VĪNU DEGUSTĀCIJA – SIBIU – BRAŠOVA – RAŠNOV – DRAKULAS PILS – BUKARESTE – SIGIŠOĀRA – PELEŠ PILS – MIŠKOĻCA-TAPOĻCA
21.07. - 28.07.2024.
8 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 539. 

1.diena. 21.07. „Un ceļojums sākas...”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Nakts 2* viesnīcā Slovākijas teritorijā, Popradas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2.diena. 22.07. „Vīna un gulaša pasaulē ...”
Brokastis*. Dodamies uz “Skaistās sievietes ieleju”, lai degustētu slavenos Egeras vīnus – sarkanos un gaišos, “Egri Bikaver”; ,,Egri Lenyka” un baudām nacionālo maģāru virtuvi. Tālāk mūsu ceļš ved līdz Rumānijai. Ierašanās, 2*-3*, viesnīcā Rumānijas teritorijā, Alba Julia apkaimē. Nakts viesnīcā.
3.diena. 23.07. „Viduslaiki apbur...”
Brokastis*. Dodamies uz Transilvāniju. Sibiu – viena no skaistākajām Rumānijas pilsētām. Pēc vēlēšanās, par papildus samaksu 15 €, piedāvājam ekskursiju ar vietējo gidu pa pilsētu. Lielisks centrālais laukums ar daudziem krāšņiem namiem, Brukentāla pils – bijusī Transilvānijas gubernatora Zāmuela fon Brukentāla rezidence, gotiskā stilā celtā protestantu baznīca un turpat blakus katoļu baznīca, rumāņu ortodoksālās baznīcas katedrāle, kuras prototips ir Sofijas katedrāle. Tālāk dodamies uz Brašovu. Apskates ekskursijas ar vietējo gidu par papildus samaksu 15 €. Pauguru ieskauta, tipiska viduslaiku pilsēta. Viduslaiku Transilvānijas tirdzniecības centrs. Pilsētā var apskatīt 1420.gadā celto Rātsnamu, kur tagad atrodas vēstures muzejs, 58m augstais Taurētāja – ziņotāja tornis, gotiskā Melnā baznīca, Sv.Nikolaja baznīca. Vakarā ierašanās 2* viesnīcā Brašovas apkaimē. Nakts viesnīcā.
4.diena. 24.07. „Transilvānijas leģendas…”
Brokastis*. Par papildus samaksu 30 €, piedāvājam izbraukuma ekskursiju uz Bran pili. Viena no visbiežāk apmeklētajām pilīm Rumānijā, pateicoties mītam par grāfu Drakulu… tālāk mūsu ceļš vedīs uz Peleš pili. Celta eklektikas stilā XIX gs. beigās, harmoniski apvienojot angļu renesansi, vācu baroku un franču rokoko. Pils celtniecība ilgst 40 gadus un savulaik piederējusi Kārlim I un karalienei Elizabetei. Mūsdienās te izvietojies viens no saistošākajiem muzejiem Rumānijā. Atgriešanās viesnīcā pie Brašov apkaimē.
5.diena. 25.07. „Uz galvaspilsētu...”
Brokastis*. Pēc vēlēšanās, par papildus samaksu 30 €, piedāvājam doties uz Rumānijas galvaspilsētu Bukaresti, kas ir arī viena no lielākajām Balkānu pilsētām. Pilsētas apskates ekskursija ar vietējo gidu ietvers bulvārus, Karaļa pili, Athenaeum, Stavropoleos baznīcu, un protams, iespaidīgo Parlamentu, kam pieder vairāki Ginesa rekordi. Tas ir pasaulē lielākais civilās administratīvās ēkas komplekss un pati dārgākā ēka. Visi materiāli, kas izmantoti tās celtniecībai, ir tikai vietējās, Rumānijā iegūtās izejvielas. Ekskursijas laikā apmeklēsim pils iekštelpas. Brīvais laiks pilsētā. Vakarpusē atgriezīsimies viesnīcā Brašovas apkaimē.
6.diena. 26.07. „Atgriešanās viduslaikos...”
Brokastis*. Dodamies uz Rašnovas cietoksni – iemīļota apmeklējuma vieta, XIV gs. cietoksnis. Tie, kuri būs pārvarējuši kāpienu kalnā līdz cietoksnim, tiks apbalvoti ar brīnišķīgu panorāmu pāri pakalniem ap Rašnovu. Tālāk dodamies uz Sigišoāru – pilsētas cietoksnis uz pakalna, ar četriem torņiem, ērģelēm, kā arī luterāņu baznīcu, kas atrodas uz klints ar XIII gs. kapenēm. Tas ir arī tas pilsētas nams, kur dzimis Vlads III Cepešs, kurš vēsturē pazīstams, kā grāfs Drakula… Brauciens uz 2*-3* viesnīcu Klužas Napokas apkaimē. Nakts viesnīcā
7.diena. 27.07. „Un ceļš vēl turpinās...”
Brokastis*. Brauciens līdz Miškoļcai Tapoļcai. Par pasaules brīnumu sauc termālo avotu baseinus alu labirintos ar ūdens temperatūru 20-28 °C. Neparasti iespaidi un relaksējoša peldēšanās Jūs gaida modernizētos pazemes baseinos starp klintīm. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā, Krakovas apkaimē. Nakts viesnīcā.
8.diena. 28.07. “Nekur nav tik labi kā mājās…”
Brokastis*. Tranzīts caur Poliju, Lietuvu. Vēlu vakarā, naktī ierašanās Rīgā.

Samaksas kārtība
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa: 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar tūrisma klases autobusu,
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.6:30-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi.

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 225€,
• piemaksa par papildvietu autobusā 235€,
• AAS "BALTA'' medicīniskā apdrošināšana 7.20 € (65 - 69 gadu vecumā 14.40 €; 70– 75 gadu vecumā 22.80€ )
• AAS “BALTA” medicīniskā apdrošināšana (ar COVID risku) 19.60 € (65 - 69 gadu vecumā 33.60 €; 70 – 75 gadu vecumā 52.00 € ).
• AAS “BALTA” medicīniskā apdrošināšana SENIORIEM (75+) 24.00 €

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija „Transilvānijas leģendas…” 30 €; Izbraukuma ekskursija „Uz galvaspilsētu...” 30 €., ekskursijas ar gidu Sibiu – 15€, ekskursija ar gidu Brašovā – 15€
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 90 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 75 €, bērniem līdz 14g. 60 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Vīna degustācija “Skaisto sieviešu ielejā” ar pusdienām – 30 €, pelde MiškoļcaTapoļca baseinos – 14 €, Bran pils - 12€, vilcieniņs un ieeja Rašnov cietoksnī 7 €, Parlamenta pils Bukarestē 13 €, Peleš pils 13 €, Uzmanību!!! Pilsētu nodokļi (City tax) no 1,50 līdz 12 € par nakti no personas.
2023.gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 764210220, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                                  Klienta paraksts

 

 

 

____________________________                           _________________________

Pasteidzies! -70€
469 €
Viena vieta 539 €
Ar papildvietu 774 €
Agrās rezervēšanas akcija 469 €
Agrās rezervēšanas akcija (ar papildvietu) 704 €
Apdrošināšana 7.20 €
Apdrošināšana (65 g. - 69 g.v.) 14.40 €
Apdrošināšana (ar COVID risku) 19.60 €
Apdrošināšana (70 g. - 75 g.v.) 22.80 €
Apdrošināšana Senioriem (75+) 24 €
Apdrošināšana (65 g. - 69 g.v.)(ar COVID risku) 33.60 €
Apdrošināšana (70 g. - 75 g.v.)(ar COVID risku) 52 €
Piemaksa par izbraukuma ekskursiju paketi (bērniem līdz 14 g.)(bez ieejas biļetēm) 60 €
Piemaksa par izbraukuma ekskursiju paketi (bez ieejas biļetēm) 75 €
Piemaksa par single numuriņu 225 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *