cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Ar dziesmu un teātri gar austrumu robežu...

trip-pic
Meklēju izdevīgākos piedāvājumus.
Lūdzu uzgaidiet līdz 30 sekundēm!
⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃
⁃⁃⁃  Rezervēt

Ceļojuma programma

Šoreiz dosimies uz to Latgales daļu, kur diena sākas visagrāk un saule uzlec visnaskāk. Dosimies pa mazāk pazīstamām Latgales vietām, kurās netrūkst ainaviska baudījuma un ļaužu sirsnības.
Balvu
ievērojamo un neparasto vietu apskate ar vietējo gidu. Meža labumu ciems Žīguri, kur skatīsim un baudīsim meža velšu produktus: ziepes, sveces, sīrupus – piparmētru, priežu čiekuru, vīgriežu u. c. Unikālais Annas Āzes mežu muzejs – aizrautīgi stāsti par dzīvi mežā un meža dzīvi. Kultūrvēsturiskā lauku sēta Vēršukalns. Nogaršosim lauku sviestu un ievārījumu kopā ar tikko izceptu baltmaizi un lauku zupu, iepazīsim Susāju pagasta iedzīvotāju dvēseles bagātību un dziļumu, piedalīsimies jau tradicionālos pasākumos un latviešu tautas svētkos. Tas viss sakoptā un laukiem raksturīgā vidē kultūrvēsturiskā lauku sētā. Viļakas apskate. Abrenes istabas, kas atrodas ēkā ar interesantāko un daudzveidīgāko vēsturi Viļakā. Ēkā izvietota ekspozīcija, kas aptver laika periodu no 1920. līdz 1960. gadam, kad Viļaka ietilpa Jaunlatgales jeb Abrenes apriņķī. Vakara noslēgumā baudīsim vietējo teātra izrādi. Ciemos pie īstas zāļu sievas Annas. Malkosim Latgales pļavu un mežu augu ziedu, lapu un augļu tējas. Dziesmas kopā ar folkloras kopu. Latgolys šmakovkys dedzinātavā iepazīsimies ar senajām brūvēšanas tradīcijām, kas Malnavā dzimušas jau 1827. gadā, kad grāfa Nikolaja Šadurska laikā tika uzcelts pirmais brūzis. Būs, protams, arī sīvā degustēšana. Vietējo amatnieku un mājražotāju tirdziņš, latgaļu mūzika un sātīgas latgaļu pusdienas. Ciemošanās īstā ceplī un pie podnieka, vērojot Latgales keramikas tapšanas procesu. Ludzas kultūrvēsturiskā telpa un pilskalna iekarošana. Stāsts par filmēšanas tradīcijām Zilupes novadā (tostarp Melānijas hronika). Ciemošanās pie tāšu meistara Jurija Ivanova, kas par tradicionālas amata prasmes uzturēšanu – tāšu pīšanu – saņēmis kultūras zīmi – Latviskais mantojums. Turpat aplūkosim Ilgas un Jurija meloņu dārzu – šķiet, neticami, bet Zilupē ir iespējams izaudzēt melones un arbūzus! Pikniks (cenā). Pasienes katoļu baznīca – viena no izcilākajām baznīcām Latgalē un arī visā Latvijā, celta 18. gs. poļu baroka stilā. Baznīca ir maz pārveidota, šeit joprojām saglabājies krāšņais rokoko stila interjers, ko veidojuši 18. gs. vietējie un ārzemju meistari. Istras pauguraines dabas parks un apkārtnes sakrālais mantojums, ainavas baudīšana no Ķiskina kalna. Fotopauze pie Latgaļu jūras – Rāznas ezera.

 




trešdiena, 07.08.
Rīga – Balvi – Viļaka – Balvi
Šoreiz dosimies uz to Latgales daļu, kur diena sākas visagrāk un saule uzlec visnaskāk. Dosimies pa mazāk pazīstamām Latgales vietām, kurās netrūkst ainaviska baudījuma un ļaužu sirsnības.
 7.30 izbraukšana no Rīgas autoostas
 Meža labumu ciems Žīguri, kur skatīsim un baudīsim meža velšu produktus: ziepes, sveces, sīrupus – piparmētru, priežu čiekuru, vīgriežu u. c.
 Unikālais Annas Āzes mežu muzejs – aizrautīgi stāsti par dzīvi mežā un meža dzīvi.
 Kultūrvēsturiskā lauku sēta Vēršukalns. Nogaršosim tikko izceptu maizi ar lauku sviestu un zupu, iepazīsim Susāju pagasta iedzīvotāju dvēseles bagātību un dziļumu.
 Viļakas apskate. Abrenes istabas, kas atrodas ēkā ar interesantāko un daudzveidīgāko vēsturi Viļakā. Ēkā izvietota ekspozīcija, kas aptver laika periodu no 1920. līdz 1960. gadam, kad Viļaka ietilpa Jaunlatgales Abrenes apriņķī.
 Vakara noslēgumā baudīsim vietējo teātra izrādi..
** viesnīca Balvos

ceturtdiena, 08.08.
Balvi – Malnava – Ludza
 Ciemos pie īstas zāļu sievas Annas, kur malkosim Latgales pļavu un mežu augu ziedu, lapu un augļu tējas!
 Dziesmas kopā ar folkloras kopu.
 Latgolys šmakovkys dedzinātavā iepazīsimies ar senajām brūvēšanas tradīcijām, kas Malnavā dzimušas jau 1827. gadā, kad grāfa Nikolaja Šadurska laikā tika uzcelts pirmais brūzis. Būs, protams, arī sīvā degustēšana.
 Vietējo amatnieku un mājražotāju tirdziņš un sātīgas latgaļu pusdienas.
 Ciemošanās ceplī pie podnieka, vērojot Latgales keramikas tapšanas procesu.
 Ludzas ievērojamāko vietu apskate: koka vecpilsēta, ezera promenāde un kāpiens pilskalnā no kura paveras brīnišķīga pilsētas panorāma
*** viesnīca Ludzā

piektdiena, 09.08.
Ludza – Zilupe – Pasiene – Vecslabada – Rīga
 Stāsts par filmēšanas tradīcijām Zilupes novadā (t.sk. Melānijas hronika).
 Ciemošanās pie tāšu meistara Jurija Ivanova, kas par tradicionālas amata prasmes uzturēšanu – tāšu pīšanu – saņēmis kultūras zīmi Latviskais mantojums. Turpat aplūkosim Ilgas un Jurija meloņu dārzu – šķiet, neticami, bet Zilupē ir iespējams izaudzēt melones un arbūzus! Pikniks (cenā).
 Opoļu svētavots un jaunuzceltā svētnīca.
 Pasienes katoļu baznīca – viena no izcilākajām baznīcām Latgalē un arī visā Latvijā, celta 18. gs. poļu baroka stilā. Baznīca ir maz pārveidota, šeit joprojām saglabājies krāšņais rokoko stila interjers, ko veidojuši 18. gs. vietējie un ārzemju meistari.
 Istras pauguraines dabas parks un apkārtnes sakrālais mantojums, ainavas baudīšana no Ķiskina kalna. Fotopauze pie Latgaļu jūras – Rāznas ezera.
 atgriešanās Rīgā pēc 20.30

Naktsmītņu raksturojums
** viesnīca Balvos un Ludzā: 2- vietīgi numuri ar WC un dušu, brokastis

Pieteikšanās ceļojumam
 piesakoties ceļojumam nepieciešami pases dati
 jūsu vieta tiks rezervēta pēc līguma noslēgšanas un 40 EUR avansa iemaksas
 vēl 100 EUR jāiemaksā līdz 07.07.
 pārējā nauda jāsamaksā līdz 28.07.
 ja pieteiksieties pēc 28.07. jūsu vieta tiks rezervēta pēc pilnas ceļazīmes cenas samaksas
 ja minētās iemaksas nav izdarītas laikā, IMPRO patur tiesības jūsu rezervāciju anulēt, iepriekš par to nebrīdinot

Atteikšanās no ceļojuma
 atsakoties no ceļojuma līdz otrās iemaksas izdarīšanai, jūs zaudējat 25 EUR
 atsakoties no ceļojuma pēc 07.07. jūs zaudējat 70 EUR
 atsakoties no ceļojuma pēc 28.07. jūs zaudējat visu summu
 visu iemaksāto summu iespējams pāradresēt citai personai, kura vēlas doties minētajā ceļojumā

Atlaides un piemaksas
 ceļojuma cena bērniem, kuri izbraukšanas brīdī vēl nav sasnieguši 17 gadu vecumu un ceļo kopā ar pilnvaroto personu: – 177 EUR
 piemaksa par papildvietu autobusā – 60 EUR
 piemaksa, ja vēlaties vienvietīgu numuru viesnīcā – 56 EUR

Ceļojuma cenā ietilpst
 transporta pakalpojumi (komfortabls autobuss) ceļojuma laikā
 naktsmītnes saskaņā ar aprakstu un brokastis
 grupas vadītāja-gida pakalpojumi
 ieejas maksa muzejos u.c. programmā paredzētajos apskates objektos,
 programmā paredzētās degustācijas un pusdienas
 folkloras programma un teātra izrāde

Ceļojuma cenā neietilpst
 veselības apdrošināšana
 vakariņas

Uzmanību!
Ceļojums notiek arī pierobežas zonā - līdzi jāņem pase vai ID karte!
BĀZES CENA 197 €
Bērns līdz 16 g (ieskaitot) 177 €
SGL piemaksa 56 €
Papildvieta autobusā 60 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *