cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Ligo svinības Latgalē (Rēzekne-Daugavpils)

trip-pic
23. - 24. jūnijs
2 dienas | Latvija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu/krievu
Nikos Travel
no 105 € Rezervēt
Pamatcena 105 €

Ceļojuma programma

Vasara ir pašā pilnbriedā. Gaiss smaržo pēc ziediem, pļavām un jau pēc svaigi pļauta siena. Vasaras Saulgrieži- brīdis, kad piedzīvojam gada garāko dienu un īsāko nakti. Šo svētku tradicionālais mielasts ir siers un alus. Mēs aicinām doties aizraujošā ekskursijā, lai nesteidzīgi baudītu sestdienu, mūsu Latvijas dabas skaistumu un nobaudīt vietējā ražojuma sierus alu. Zilo ezeru zeme, kur ūdens ir visdzidrākais un pļavās viszaļākā zāle un krāšņākie ziedi. Te smaržo pēc īstas Latgales... viesmīlība un cilvēku dāsnās sirdis.

1. diena Izbraukšana pl. 08.00 Īsa apstāšanās kafijas pauzei. J. Apstāšanās kafijas pauzei. Ierodamies Rēzeknē. Dzi, ieklausies – te dzimst, te dzied, te dzirksteļo! Latgales vēstniecība
GORS – vieta, kur vienkopus rada un vēsta Latgales stāstu. Te satek kultūras mantojums un senas vērtības, tradīcijas un jaunrade, valoda un notikumi, nozīmīgākās pasaules tendences, māksla, kultūra, dejas un dziesmas. Te satiekas jaunie un vecie, saimes un dzimtas, savējie un aicinātie. Te dzimst un dzīvo nebijušas, aizraujošas idejas – īsts, radošs, skaists gars. Kultūras centrs, koncertzāles, kino, dzīves vieta māksliniekiem, izstāžu vieta mākslai, restorāns dzīves baudīšanai, vieta eksperimentiem ar visam maņām. Vieta, kur dun un dūc. Latgales atmodas vieta. Dzi, dzi, celies, nāc un jūti GORU! Rēzekne ir Latgales kultūras un izglītības centrs. Tā ir daudznacionāla pilsēta, kurā dzirdamas dažādas valodas un draudzīgi sadzīvo dažādas tautības. Rēzekne ir pilsēta, kurā cilvēki dzīvo ar ticību sirdī, un kur jau iztālēm saklausāmas dzidrās baznīcas zvanu skaņas. Turklāt pēdējo gadu laikā tur tapuši daudzi jauni un interesanti apskates objekti. Pilsdrupas ir senākais Rēzeknes vēstures piemineklis. "Zeimulī" notiek interešu un neformālās izglītības nodarbības bērniem un jauniešiem. Ēkas torņi rotāti ar latvju rakstu zīmēm, no tiem paveras burvīgs skats uz pilsdrupām un pilsētas vēsturisko centru. Ēkai ir viens no lielākajiem zaļajiem jumtiem Baltijas valstīs. Latgales atbrīvošanas piemineklis (tautā dēvēts "Latgales Māra") ir Rēzeknes simbols. Pārbrauciena uz Latvijas otro lielāko pilsētu Daugavpili. Iekārtošanās visenīcā pašā pilsētas sirdī. Svētku noskaņa jūtama ik uz soļa- zāļu tirgus, koncerti un gatavošanās gada īsākajai naktij. Brīvais laiks svinībam, nakts viesnīcā.


2. diena brokastis viesnīca. Pilsētas apskates ekskursija ar autobusu un kājām. Ikvienam ceļotājam, kas vēlas apskatīt Daugavpili, noteikti jāapmeklē Baznīcu kalns – vieta, kur līdzās atrodas četru konfesiju dievnami: Mārtiņa Lutera katedrāle, Vissvētākās Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīca, Svēto mocekļu Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāle un Jaunbūves vecticībnieku draudzes Augšāmcelšanās, Dievmātes Piedzimšanas un Svētītāja Nikolas dievnams. Daugavpils cietoksnis ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, kura platība ir vairāk nekā 150 ha. Daugavpils cietoksnis ir pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē. Mūsdienās tas ir viens no Daugavpils populārākajiem apskates objektiem. Brīvais laiks un izbraukšana uz Rīgu.

Cenā iekļauts:

- Brauciens komfortablā autobusā;
- Gida-grupas vadītāja pakalpojumi;
- Nakts viesnīcā (divvietīgi un trīsvietigi numuri)
- Brokastis



Papildu izdevumi:

- Apskates ekskursija pa Rēzekni un Daugavpili- 10 EUR
- Personīgie tēriņi

Ja klients dodas ekskursijā viens- pie maksa par vienvietīgu dzivošanu- 25 EUR

Pamatcena 105 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *