cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Ceturtdienā! Visa diena pavasara puķēs! Tulpes Rundālē un Burbišķos, īpašais Pavasara ziedu festivāls Pakrojas muižā! GARANTĒTS

trip-pic
9. maijs
1 diena | Lietuva
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 38 € Rezervēt
Pamatcena 38 €

Ceļojuma programma



Ekskursijas programmā:

8:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Rundāles pils dārzā tulpju ziedēšanas laiks! Fantastiska krāsu un formu dažādība, kura noteikti ir jāredz! Tulpju sīpoli vesti pamatā no Holandes, taču skaistā dārza pamatā - Rundāles prasmīgo dārznieku darbs! Starp citu, te apskatāma arī kāda īpašā tulpju šķirne - "Latvija", ko 2015. gadā, sākoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, Latvijai svinīgā pasākumā uzdāvināja Nīderlande. 

(Dārza apmeklējums - EUR 6, skolēniem - 3 EUR)

 

Burbišķu muižas pils un parks – viens no skaistākajiem muižu kompleksiem Lietuvā! Atjaunota romantisma stila pils, ekspozīcija par pili un tās agrākajiem iemītniekiem; Plašajā parkā ir daudzas ūdenskrātuves, 15 saliņas, kuras savieno 12 tiltiņi. Pils lepojas ar savu lielisko tulpju kolekciju un dažkārt to mēdz dēvēt par «Lietuvas mazo Holandi ». Pilī viesosimies laikā, kad sāk ziedēt ne tikai tulpes, bet arī daudzie koškrūmi. Katru gadu maija pirmajā sestdienā šeit notiek Lietuvas tulpju svētki, kas pulcē tūkstošiem skatītāju no Lietuvas, Latvijas, Polijas u.c. valstīm. Mēs piedāvājam šo skaisto dārzu, parku un muižu apskatīt nesteidzīgā gaisotnē, bez drūzmēšanās un lieliem ļaužu pūļiem!

(Maksa par apmeklējumu - EUR 5, pensionāriem, skolēniem (uzrādot apliecību) EUR 2,50, 2024. gada pavasara sezonā cena var nedaudz mainīties)

 

Šeduvas dzirnavas - 20.gs. sākumā būvētas mūra dzirnavas. 1967.gadā šeit tika atvērts restorāns, kuru joprojām pazīst kā restorānu lieliskai maltītei! Pusdienu piedāvajumā cepelīni!

(Maksa tiks precizēta brauciena dienā)

 

Lieliskais Pakrojas muižas komplekss - lielākais Lietuvā! Muižas teritorija aizņem 48 ha, un tā ir lielākā Lietuvā. Šeit saglabājušās vairāk kā 40 muižas kompleksa ēkas ar lielisku klasicisma stila pili centrā. To visu ieskauj muižas parks, kur vienā no daļām var atrast muižas un Lietuvas lepnumu – piecu akru akmens tiltu, kas celts 19.gs. sākumā pēc romiešu tiltu celtniecības parauga.  

Pēdējos gados muiža ieguvusi īpašu popularitāti pateicoties Ķīnas laternu un Vasaras ziedu festivāliem, nu pievienojies arī Pavasara ziedu festivāls, kad visā parkā saplaukst tūkstošiem pavasara sīpolpuķu - no pavasara pirmajiem sniegpulksteņiem un krokusiem līdz sevišķi vēlām tulpēm, kuras ziedēšanu noslēdz vien jūnija vidū... Parka apstādījumos šajā pavasarī uzziedēs vairāk kā 250 sķirņu tulpes, narcises un hiacintes, un citi ziedi, kopskaitā variāk kā 5 miljoni iestādītu sīpoliņu!  

Bez tam Ziedu galerijā būšot iespēja nobaudīt skaistuma un jaunības eliksīru...

(Ieejas biļete - 10 EUR pieaugušajiem, 8 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 19:30

 

Ekskursijas cena: 38 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: ieejas maksas un ēdināšanas izmaksas, citi personīgie tēriņi

 

Braucienā ikvienam, neatkarīgi no vecuma, līdzi nepieciešama ceļošanai derīga pase vai ID karte!

Pamatcena 38 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *