cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Pērnavas apkaime vasaras sākumā - atjaunotā Rannametsas taka, pastaiga virs niedru galotnēm, leģendārais Pērnavas mols un kūdras bānītis Lavassārē

trip-pic
15. jūnijs
1 diena | Igaunija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 39 € Rezervēt
Pamatcena 39 €

Ceļojuma programma



Ekskursijas programmā:

8:00 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Kāju ielocīšana Rannametsas dabas takā. Pēc rekonstrukcijas atkal atvērta apmeklētājiem! Pērnavas līča un Rīgas – Tallinas šosejas malā slejas Igaunijas augstākā kāpa Tornimegi, no kuras paveras pasakains skats uz blakus esošo Tolkuses purvu, Rannametsas kāpām un netālu esošo Baltijas jūru. Izejot Tolkuses purva taku 2,2km garumā, iespējams paviesoties gan purvā, gan uzkāpt kāpā, gan pavērties uz apkaimi no kāpas virsotnē uzstādītā 18 metrus augstā skatu torņa. Purva taka daļēji klāta ar dēļu segumu, daļēji meža taka, kuras malā iekārtotas atpūtas vietas un informatīvie stendi.

 

 

Pērnavas piekrastes pļavu taka. Pērnavas centrālajā pludmalē jūras krastā ir izveidota 600 m gara pārgājienu taka virs niedru galotnēm ar skatu platformu. Dosimies nesteidzīgā pastaigā!

 

Dienu turpinām Pērnavas līča krastā, aplūkojot Pērnavas upes kreisā krasta molu. Kaut arī atrodas sekla līča malā, Pērnava vienmēr ir bijusi tirdzniecības pilsēta, kurai svarīgs jūras ceļš. Lai novērstu smilšu uzkrāšanos upes grīvā, 19. gadsimta sākumā upes grīvā no ozolkoka baļķiem uzbūvēts mols, kas gan pēc dažām desmitgadēm aizstāts ar akmens molu. Tā būvniecībai laukakmeņus iedzīvotāji piegādājuši no tuvākās apkaimes un Kihnu salas. Tiesa gan, mola apskate atkarīga no laika un ūdens apstākļiem – ja jūrā ūdens līmenis ir augsts, mols tiek appludināts, bet, ja zems, redzami pat senie ozolkoka pāļi.

Vietējie par molu stāsta kādu leģendu – ja mīlētāji, sadevušies rokās un tās ne brīdi neatlaižot, spēj noiet molu no viena gala līdz otram, un galā noskūpsta viens otru, tie mūžam paliks kopā un viņus gaida laimīga un saticīga dzīve.

 

Pusdienu pauze iepirkšanās centrā Pērnavā.

 

Vēl pirms kravas transporta attīstības arī Igauniju viscaur sedza šaursliežu dzelzceļa tīkls, kura piemiņa un bagātības tiek glabātas Igaunijas dzelzceļa muzejā Lavasārē. Muzejam ir vairāk kā 80 eksponāti ārpusē, ieskaitot 5 tvaika lokomatīves, savukārt iekštelpu ekspozīcija atrodas kādreizējā kūdras fabrikas noliktavā. Šeit apskatāma ekspozīcija par Igaunijas šaursliežu dzelzceļu, fotogrāfijas, dažādi ar dzelzceļu saistīti priekšmeti, instrumenti, dokumenti, uniformas. No muzeja uz blakus esošo ciemu brauksim ar šaursliežu dzelceļa bānīti!

(Dzelzceļa muzeja apmeklējums  un brauciens ar bānīti – 18 EUR pieaugušajiem, 14 EUR pensionāriem, 10 EUR skolēniem)

 

Mājupeļš, atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Ekskursijas cena: 39 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: Dzelzceļa muzeja apmeklējuma biļete un brauciens bānītī, ēdināšanas izmaksas, citi personīgie izdevumi

 

Braucienā visiem, neatkarīgi no vecuma, līdzi jābūt ceļošanai derīgai pasei vai ID kartei!

Pamatcena 39 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *