cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

"Diora sieviešu elegance" - Christian Dior tērpi no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas greznajā Keilas muižā, rododendru ziedēšanas trakums krāšņajā Kadriorga parkā, mazliet viduslaiku sajūtas Tallinas vecpilsētā GARANTĒTS

trip-pic
1. jūnijs
1 diena | Igaunija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 43 € Rezervēt
Pamatcena 43 €

Ceļojuma programma




Ekskursijas programmā:

7:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Keilas muiža - 19. gadsimtā kungu nams celts pēc Hansa fon Stakenšneidera projekta, tomēr muiža straujās Keilas upes krastā, cieši blakus 6m augstajam Keilas ūdenskritumam atradusies jau kopš 17. gadsimta. Celšanas laikā muiža piederējusi Benkendorfu dzimtai, tiek uzskatīta par vienu no pirmajiem Neogotikas paraugiem mūsdienu Igaunijā. Tās ziedu laikos muižā viesojušies daudzi prominenti viesi, ieskaitot Krievijas imperatora ģimeni. Pirmās Igaunijas brīvvalsts laikā šeit atradusies Igaunijas Ārlietu ministrija. Mūsdienās šeit iekārtots grezns atpūtas komplekss ar viesnīcu, restorānu un muzeju, periodiski notiek dažādas izstādes. 2022. gadā kādā aptajuā nams atzīts par vienu no 9 neticami lieliskām piļu viesnīcām pasaulē!

2024. gada pirmajā pusē šeit skatāma izstāde no Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas "Diora sieviešu elegance", kurā izstādīti tērpi no dažādām modes mākslinieka Kristiana Diora kolekcijām. Ir pagājuši jau septiņdesmit gadi kopš pirmās Kristiana Diora kolekcijas skates "New Look", kas izraisīja apvērsumu modes pasaulē un tērpi mūsdienās kļuvuši par īstenu klasiku. Šī ir pirmā Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas izstāde, kas veltīta tieši Diora modes namam, Tā nosaukums ir sinonīms vārdu savienojumam "augstākās klases elegance". Baudīsim klātienē arī mēs augstās modes smalkumus!

(Muižas un izstādes apmeklējums - 15 EUR pieaugušajiem, 12 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem)

 

Mirklis pie iespaidīgā Keilas ūdenskrituma.

 

Japāņu dārzs Kadriorgas pils parkā - dārzs izveidots 2011.gadā. Dārza dizainere Masao Sone ir nākusi no Kyoto, dārza dizainu mācījusies Tokijā un arī no sava tēva, kas arī bija dārznieks. Pavasarī te zied ķirši un rododendri, vasarā uzzied īrisi, bet rudens nāk ar savām krāsām lapās - dzeltenām, sarkanām un oranžām!

 

Neliela viesošanās Tallinas  vecpilsētā – viena no pasaulē labāk saglabātajām Hanzas laika pilsētām – joprojām varenu mūru un novērošanas torņu ieskauta. Vienlaikus dzīvesprieka pilna un moderna, kur ik katram iespēja atrast sev atbilstošas atpūtas, izklaides un izziņas iespējas. Atšķirībā no daudzām citām Eiropas galvaspilsētām Tallinai ir izdevies pilnībā saglabāt viduslaiku Hanzas savienības pilsētai raksturīgo. Šeit ir gan bruģakmens ielas, kuru malās atrodas viduslaiku baznīcas, gan iespaidīgi tirgotāju nami, klētis un spīķeri. Lielākā daļa no tiem ir būvēta tieši Viduslaikos. ~1h brīvā laika vai neliela pastaiga vecpilsētā ar pavadošo gidu.

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 23:00

 

Brauciena cena: 43 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: ieejas maksas apskates objektos, ēdināšanas izmaksas, citi personīgie tēriņi.

 

!! Dienas laikā ir ierobežotas ēdināšanas iespējas - piestāsim rīta pauzē, kur pieejama kafija un uzkodas,  un dažādas kafejnīcas jau vēlā pēcpusdienā Tallinas vecpilsētā, tomēr kopīgi organizētas pusdienas nav paredzētas. Tādēļ jau pirms brauciena parūpējamies par ko līdzņemamu sava vēdera komfortam!

 

Dodoties uz Igauniju ikvienam, neatkarīgi no vecuma, līdzi jābūt ceļošanai derīgai pasei vai ID kartei.

Pamatcena 43 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *