cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Albānija. Atpūta pie jūras un ekskursijas GARANTĒTS

trip-pic
Meklēju izdevīgākos piedāvājumus.
Lūdzu uzgaidiet līdz 30 sekundēm!
⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃
⁃⁃⁃  Rezervēt

Ceļojuma programma

Vila Belvedere 4*

Tirānas lidosta atrodas 35 km attālumā no viesnīcas Vila Belvedere 4 *. Šīs viesnīcas interjers veidots tradicionālā itāļu stilā. Visos numuros cenā iekļauts kondicionieris, satelītkanālu televizors, WI-FI, āra baseins.
Viesnīcas pludmale atrodas 100 metru attālumā. Zviļņi un saulessargi iekļauti izmitināšanas maksā.

1. DIENA

Tikšanās Rīgas lidostā

Lidojums Rīga - Tirāna (~11:40-13:20)

Transfērs uz viesnīcu. Izmitināšanās , atpūta.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

2.diena

Brokastis. Atpūta pie jūras, brīvs laiks.

Pēcpusdienā ekskursija "Durresa - Kruja''

Mūsu ceļojuma pirmais punkts būs Albānijas otrās lielākās pilsētas Durresas apmeklējums, kas atrodas Adrijas jūras krastā un tika dibināta VII gadsimtā pirms mūsu ēras.

Jūs gaida aizraujoša gājēju ekskursija, iekļaujot arheoloģiskā muzeja, V gs. Bizantijas tirdzniecības centra, seno pilsētas mūru, II gs. romiešu amfiteātra, Venēcijas torņa (Tora Veneciane) un citu brīnišķīgu šīs senās pilsētas apskates objektu apmeklējumu.

Tālāk dosimies uz pilsētu Kruja, kur apmeklēsim pilsētas cietoksni (ieejas biļetes cena apmēram 5 €), kas kalpoja par Osmaņu impērijas konfrontācijas centru XV gadsimtā. Jums būs brīvs laiks, lai apmeklētu vēl XVII gadsimtā dibināto veco austrumu tirgu, kur varēs iegādāties albāņu suvenīrus un baudīt vietējo virtuvi.

Atgriešanās viesnīcā, atpūta.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

3.diena

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

4.diena

Brokastis. Atpūta pie jūras, brīvs laiks.

Pēcpusdienā ekskursija pilsētā Tirāna.

Dibināta 1614.gadā , Tirāna šodien ir Albānijas galvaspilsēta. Mūsu ekskursijas laikā apmeklēsim tās centrālo daļu, kur redzēsim viduslaiku Efemas Bejas mošeju klasiskā turku stilā, kas celta laikā no 1793. līdz 1823. gadam. Tāpat apmeklēsim piramīdu, kas iecerēta kā albāņu komunistiskā līdera Envera Hodža mauzolejs. Baudīsim daudzkrāsainās postmodernisma stila māju fasādes, kas kļuvušas par galvaspilsētas simboliem. Apmeklēsim Skanderbeg laukumu kuru rotā celtnes, kas atspoguļo dažādus Tirānas arhitektūras laikmetus, kā arī prezidenta pili, Parlamenta ēku, bijušā valsts līdera Envera Hodža māju, mātes Terēzes laukumu un citus populārus tūrisma objektus.

Apmeklēsim arī Bunk' Art muzeju (ieejas biļetes cena ap 5 €), kas izvietots piecstāvu bunkurā, kuru 1976. gadā uzbūvēja komunistiskā valdība kodoluzbrukuma gadījumam — lielākais kodolpatvērums Albānijā. Blakus bunkuram atrodas Bektašas ordeņa galvenā mītne (ieejas biļete tiek apmaksāta papildus ap 2 €), kas pastāv vairāk nekā 100 gadus.

Ekskursijai beidzoties, Jums būs brīvs laiks vai iespēja baudīt tradicionālās albāņu pusdienas par papildus samaksu!

Atgriešanās viesnīcā, atpūta.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

5.diena

Brokastis. Brīva diena vai pēc velēšanās ekskursija uz Albānijas vēsturiskajām pilsētām - Apolloniju un Berātu (par piemaksu 50 €).

Apollonija, kas dibināta VI gs. p.m.ē., ir senākā Albānijas pilsēta un viena no lielākajām Adrijas piekrastē. Tas ir galvenais valsts kultūras mantojuma objekts, kurš izceļas starp trīsdesmit senajām pilsētām (ieejas biļete vēsturiskajā centrā tiek apmaksāta papildus apmēram 6 €). Apollonija bija nozīmīgs ekonomikas un kultūras centrs. Līdz šim saglabāti tikai 6% pilsētas antīkās daļas teritorijas, ieskaitot Akropoli, teātri 10 tūkstošiem skatītāju, forumu, daudzveidīgas sabiedriskās un privātās celtnes, kā arī vecās ielas.

Apollonijas muzejā apmeklētāji var baudīt plašu monētu, statuju, vāzu un citu vērtīgu artefaktu kolekciju, kas skaidrāk atspoguļo seno pilsētas iedzīvotāju ikdienu un kultūru.

Tālāk mūsu maršruts ved uz Berātu, vienu no gleznainākajām un vēsturiskākajām Albānijas pilsētām, kas dibināta ceturtajā gadsimtā pirms mūsu ēras. Tā unikālo arhitektūru pārstāv namu jumti, kas atrodas cits virs cita, un tas padara to par patiesi unikālu vietu. Berāta ir iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Apmeklēsim Beratas cietoksni, kas ir lielākā fortifikācijas būve Albānijā. Tās teritorijā atrodas 40 pareizticīgo dievnami, no kuriem viens pārvērties par Onufri nacionālo ikonu muzeju, slavenā XVI gadsimta albāņu ikonu gleznotāja vārdā (ieejas biļetes tiek apmaksātas papildus, ap 4,5 €). Tāpat mūs gaida pastaiga pa diviem unikāliem pilsētas kvartāliem – Mangaļu un Goricu.

Atgriešanās viesnīcā, atpūta.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

6.diena

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

7.diena.

Brokastis. Atpūta pie jūras, brīvs laiks.

Pēcpusdienā piedāvājam aizraujošu ekskursiju pilsētā Škodra (arī Škodera). Škodra ir trešā lielākā pilsēta Albānijā, tika dibināta VI gs. p.m.ē. un tajā ir ,apmēram, 120 tūkstoši iedzīvotāju.

Mūsu ceļojumu sāksim ar viesošanos Rozafas cietoksnī kurš tika celts IV gs. p.m.ē., kur atrodas muzejs, kā arī slavenajā Svētā Stefana katedrālē, kura ir pilsētas galvenā Romas katoļu baznīca.

Pastaigājoties pa pilsētu, iegrimsim tās atmosfērā ar smalkām, šaurām ieliņām, gar kurām paceļas XVIII-XIX gadsimta 2-3 stāvu ēkas. Apmeklēsim arī vienīgo pareizticīgo dievnamu un mošeju, kas ir simboliska saskaņa starp dažādām reliģijām un ir raksturīga albāņu pilsētām.

Pēc tam mūsu maršruts aizvedīs mūs uz masku fabriku, kur tiek ražotas pasaulslavenas maskas Venēcijas un Brazīlijas karnevāliem. Šīs fabrikas produkcija pat tiek izmantota arī Holivudas filmās (ieejas biļetes cena — ap 11 €).

Pēc tam būs brīvs laiks pilsētā, kura laikā varēsiet apmeklēt galvenos juvelierveikalus. Pēc vēlēšanās piedāvājam pusdienas ar tradicionāliem zivju ēdieniem ezera krastā (papildu maksa). Iespējama arī vīna un uzkodu degustācija par papildus maksu - 8 €.

Pēc vēlēšanās, piedāvājam vakariņas viesnīcā (papildu maksa).

8.diena

Brokastis. Numuriņū atbrīvošana.

Transfērs uz lidostu.

Lidojums Tirāna - Rīga (~14:00-17:40)



CENĀ IR IEKĻAUTS
  • 7 naktis 3* viesnīcā ar brokastīm (viena vieta divvietīgā numurā)
  • Rokas bagāža – ne smagāka par 8 kg
  • Nododamā bagāža līdz 23 kg
  • Lidojums Rīga - Tirāna - Rīga
  • Pasažieru nodevas
  • Grupas vadītāja pakalpojumi
  • Ekskursija "Durresa - Kruja''
  • Ekskursija pilsētā Tirāna
  • Ekskursija pilsētā Škodra
  • Transporta apkalpošana

PIEMAKSAS UN PAPILDUS IZDEVUMI
  • Tūristu nodeva par uzturēšanos Albānijā ~2 € dienā no cilvēka
  • Ekskursija pa pilsētām - Apolloniju un Berātu - 50.00 EUR (apmaksa uz vietas)
  • 7 x vakariņu pakete - 85.00 EUR (apmaksa uz vietas)
3*viesnīcā – pēc fortūnas sistēmas ar brokastīm (cena vienam pieaugušajam) 688 €
Dzīvošana Vila Belvedere 4* viesnīca ar brokastīm (cena vienam pieaugušajam) 748 €
Piemaksa par vienvietīgu izmitināšanu viesnīcās jūnijā un septembrī no 200 €
Piemaksa par vienvietīgu izmitināšanu viesnīcās jūlijā un augustā no 250 €

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *