cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Uz Šokolādes festivālu Hāpsalā! Majestātiskās Ungru pilsdrupas, smalkais Stacijas nams un svētku līksmība! GARANTĒTS

trip-pic
11. maijs
1 diena | Igaunija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 40 € Rezervēt
Pamatcena 40 €

Ceļojuma programma



Ekskursijas progammā:

7:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Viens no Hāpsalu promenādes posmiem pagājušā gadsimta pirmajā pusē tika pārdēvēts par Šokolādes promenādi. Proti, tur kādā no kafejnīcām tika piedāvāta izcila karstā šokolāde, kuras aromāts izplatījās pa visu reģionu. Tas ir viens no romantiskās kūrortpilsētas stāstiem, kas tiek stāstīts no paaudzes paaudzē.

Šokolādes festivāls piešķir šim stāstam jaunu elpu. Festivālā būs šokolādes gadatirgus, trifeļu un kūku konkurss, darbnīcas un, protams, arī lieliska dzīvā mūzika. Hāpsalu promenāde Kūrzāles apkārtnē atkal piepildīsies ar šokolādes aromātiem. Lieliskus garšas piedzīvojumus jums piedāvās labākie Igaunijas rokām gatavotās šokolādes meistari.

Brīvs laiks svētku baudīšanai un pusdienām kādā no Hāpsalas šarmantajām kafejnīcām!

 

Tiem, kas vēlas, būs iespēja doties nelielā izbraucienā, apmeklējot Ungru pilsdrupas un vēsturisko Hāpsalas staciju.

 

Ungru pils Hāpsalas pievārtē atgādina kādu senu mīlas leģendu – 19. gadsimta pēdējā desmitgadē Evalds Adams Pauls Gustavs Konstantīns Ungerns-Šternbergs viesojoties Vācijā, Mersenburgas pilī, iemīlējies pils īpašnieka meitā. Bildinājis viņu, bet meitene jaunajam baronam atteikusi, sakot, ka tēva pili mīl tik ļoti, ka to neatstās līdz dzīves galam. Jaunais barons apsolīja viņai uzcelt tieši tādu pašu pili un, saņēmis solījumu laulāties tūlīt pēc jaunās pils pabeigšanas, steigšus devās atpakaļ uz Igauniju, kur savu nodomu arī centās realizēt. Dažādu apstākļu sakritības dēļ muiža tā arī netika pabeigta, bet mūsdienās lepnās ēkas drupas kļuvušas par vienu no neparastākajām apskates vietām Igaunijā.

 

Hāpsala bija Krievijas aristokrātu iecienītā atpūtas vieta. Dzelzceļa stacijas ēka tika būvēta pēc oriģinālajām skicēm. Komplekss sastāv no četrām daļām: pasažieru ēka, Imperatora paviljons, tos savienojošā nojume un unikāls 216 metrus garš perons. Krievijas Imperators pats ir atbalstījis būvniecības ideju, kā arī palīdzējis to īstenot praksē. Pirmais pasažieru vilciens ieradās Hāpsalu 1904. gadā, pēdējais kursēja no turienes 1995. gadā.

Stacijas apskate no ārpuses.

 

Hāpsalu pils (vai brīvais laiks pilsētā tiem, kas nevēlas apmeklēt pili) ir 13. gadsimtā izveidota arhitektūras pērle. Šī ir viena no vislabāk saglabātajām pilīm Igaunijā, kurā dzīvo slavenākais spoks Igaunijā - Baltā dāma!

Pilī atrodas muzejs, kas stāsta par viduslaiku vēsturi. Caur muzeju var nokļūt arī uz dienvidu spārnā esošo katedrāli, kas pirmo reizi rakstos minēta jau 1279. gadā. 

(Muzeja apmeklējums 12 EUR; senioriem, skoleniem 7 EUR)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 21:30

 

Brauciena cena: 40 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: ieejas maksas apskates objektos, ēdināšanas un citi personīgie izdevumi

 

Braucot uz Igauniju ikvienam, neatkarīgi no vecuma, līdzi nepieciešama ceļošanai derīga pase vai ID karte!

Pamatcena 40 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *