cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Viduslaiku atmosfēra un tirdziņi Hanzas svētkos Vīlandē, Sūre-Kepu muiža un romantiskais piekrastes ceļš GARANTĒTS

trip-pic
8. jūnijs
1 diena | Igaunija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 40 € Rezervēt
Pamatcena 40 €

Ceļojuma programma



Ekskursijas programmā:

Plkst. 7:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pretī Zinātņu akadēmijai

 

Rīta pauze pa ceļam Iklas robežpunktā

 

Vīlande ir sena pilsēta, kas piedāvā jaunības enerģiju. Ja šodien, pateicoties inovatīvajiem uzņēmumiem, Vīlandes pilsētu varētu saukt par Igaunijas eksporta galvaspilsētu, tad  viduslaikos dzīve šeit ritēja, pateicoties tirdzniecības ceļam.

Divas jūnija dienas Vīlandes vecpilsētas ielas piepilda Hanzas gadatirgus jautrība, un uz divām dienām Vīlande kļūst par lielas viduslaiku tirgotāju asociācijas centru. Vīlande Hanzas gadatirgū viesiem no tālienes un tuvākām vietām piedāvā bagātīgu kultūras programmu un lielisku preču izvēli.

 

Pasākuma programma tiks precizēta tuvāk brauciena laikam

Brīvs laiks svētku baudīšanai un pirkumiem (~2.5 stundas).

 

Sūre - Kepu muiža ir vēlā klasicisma stilā celtā divstāvu mūra kungu māja, kas tika pabeigta 1847. gadā. Muižas ēkas reprezentablākās telpas ir lielais vestibils mājas centrālajā daļā, ar Pompejas gleznojumiem greznotā ēdamzāle un balles zāle ar mākslīgā marmora sienām.

(Ekskursija vietējā gida vadībā - ~4-6 EUR pieaugušajiem, ~3 - 5 EUR skolēniem un pensionāriem, maksa atkarīga no grupas izmēra)

 

Atpakaļ uz Rīgu dosimies pa romantisko piekrastes ceļu, kas aizlokās līdztekus “Via Baltica” lielceļam, gar kāpu grēdu cauri vietējiem zvejnieku ciematiem un kāpu priedulājiem. Tas 18. gadsimtā bija nozīmīga pasta pārvadājumu līnija. Dažas toreizējās pasta stacijas ir saglabājušās līdz pat mūsdienām. Pieturēsim vairākos piekrastes ciematiņos, arī Hēdemestē, kur aplūkosim baznīcu (apskate no ārpuses), kas celta 1874.gadā. Īpašu šarmu baznīcai piešķir logi divās rindās - augšējie ir ar augstākām, asākām arkām, bet apakšējie ir ar zemākām, segmentētām arkām. Baznīca tapšanas procesā ieguva šīfera jumtu. Pēc nostāstiem, vietējie bagātie kuģu īpašnieki ir apsolījuši iegādāties nepieciešamos jumta materiālus, tādēļ baznīcas celtnieki nolēma gūt maksimālo labumu, un izvēlējās tolaik visdārgāko materiālu!

 

Piestāsim arī Kabli ciemā, kurā dosimies ~1.8 km pastaigā pa dēļu taku, kas atrodas gleznainā jūras piekrastes malā. Takā atrodas arī divi putnu novērošanas torņi.

 

Mājupceļš

 

Atgriešanās Rīgā ap 20:30

 

Ekskursijas cena: 40 EUR

Cenā iekļauts: vieta autobusā, pavadošais gids

Cenā nav iekļāuts: ieejas maksas, ēšanas maksas u.c. izdevumi

Ceļojumā ņemam līdzi pasi vai ID karti!

Pamatcena 40 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *