cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Šrilanka 12 dienas

trip-pic
Meklēju izdevīgākos piedāvājumus.
Lūdzu uzgaidiet līdz 30 sekundēm!
⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃
⁃⁃⁃  Rezervēt

Ceļojuma programma

1.DIENA

Tikšanās Rīgas lidostā.

Lidojums Rīga - Stambula - Šrilanka

2.DIENA

Ierašanās Šrilankā.

Apskates ekskursija Kolombo pilsētā, kurā mēs redzēsim :

Hangarama templi - nozīmīgāko budistu templi pilsētā, kas tika dibināts 1841. gadā. Jūs uzzināsiet, kā tas kļuva ne tikai par svētvietu, bet arī par mūku mācību centru Austrumu vēstures un reliģijas jomā. Šeit būs iespēja aplūkot veselu kompleksu ar kulta un dzīvojamām telpām, bibliotēku ar mācību klasēm. (Ieejas biļete tiek apmaksāta papildus Hangarama templis ~ 10 $)

Džami Ul Alfaras mošeja ir viena no vecākajām Kolombo mošejām. Tās celtniecību XX gadsimta sākumā ierosināja vietējā Indijas musulmaņu kopiena. Ekskursijas laikā jūs uzzināsiet, kādēļ mošejas dizainā ir apvienoti indiešu, indoislāma, neogotikas un neoklasiskās arhitektūras stila elementi.

Neatkarības laukumā mūs sagaidīs īpašas nozīmes piemineklis - Neatkarības memoriālā zāle , kurā ir iemūžināts brīdis, kad Šrilanka ieguva neatkarību 1948. gada 4. februārī. Nelielā Memoriālās zāles ēka ar dakstiņu jumtu atrodas laukuma centrā. Tās priekšā ir izvietota Šrilankas pirmā premjerministra Stīvena Dona Senanajakes statuja. Šī zāle tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem pilsētas apskates objektiem savas vēsturiskās nozīmes un kultūras mantojuma dēļ. Miniatūrā celtne ir iespaidīgs arhitektūras piemineklis, prasmīgie akmens grebumi, skaitie gleznojumi, kā arī akmens lauvu rindas, kas sargā telpu, ir neapšaubāmi mākslas darbi.

Viens no populārākajiem Kolombo apskates objektiem ir skatu tornis Lotoss. Tas ir veidots lotosa zieda formā, kas simbolizē tīrību Šrilankas tradīcijās.

Pēc vēlēšanās (par papildus maksu ~15-20 €) pusdienas ostas restorānā, kur kādreiz ir viesojies Antons Čehovs.

Izmitināšana viesnīcā, atpūta.

3.DIENA

Brokastis.

Brauciens uz Anuradhapuras pilsētu ~200km

Anuradhapura ir viens no Šrilankas kultūras trīsstūra punktiem, kas ietver arī Kandi un Polonnarovas pilsētas. Pilsēta tika dibināta 6. gs. p.m.ē. Malvatu Oijas upes krastos. Viduslaikos, no 4. līdz 11. gs, pilsēta bija tāda paša nosaukuma neatkarīgās Singalu karalistes galvaspilsēta. Anuradhapūras pilsēta jau gadsimtiem ilgi ir liels reliģisks budistu centrs, te aug Šrī Maha Bodhi svētais koks.

Anuradhapura tiek uzskatīta par vienu no vecākajām pastāvīgi apdzīvotajām pilsētām pasaulē. Mūsdienās senā Šrilankas galvaspilsēta tiek uzskatīta par svētvietu priekš visiem pasaules budistiem. Anuradhapūrai apkārt izvietoto klosteru platība ir vairāk nekā 40 kvadrātkilometru, pilsēta ir viens no pasaules nozīmes arheoloģiskajiem objektiem (ieejas biļetes: Svētā pilsēta Anuradhapura ~60$)

Pa ceļam apmeklējam ziloņu audzētavu (ieeja ziloņu audzētavā ~ 15 $) Pēc vēlēšanās: izbrauciens ar ziloņiem (papildus samaksa)

Pinavela ir slavenākā ziloņu audzētava Šrilankā uz šejieni sabrauc tūristi no visām valsts malām, lai tuvumā ieraudzītu lielus un mazus ziloņus, vērotu, kā tie tiek peldināti un baroti. Tradicionāli Pinnavelu apmeklē ekskursiju programmas sastāvā, parasti pa ceļam no/uz Kandi, audzētavas apmeklējumam parasti tiek atvēlētas ne vairāk kā 3 stundas.

Izmitināšana viesnīcā, atpūta.

4.DIENA

Brokastis.

Numuriņu atbrīvošana. Došanās uz Sigīriju ~­75km

Pidurangala kalns. Lai uzkāptu (piemaksa~ 10 $) Pidurangāla kalnā ir jāpaveic ap 500 pakāpienu augšup, pa rokām darinātām akmens kāpnēm, pa šauru taku starp akmeņiem.Dodoties augšup, pateicoties slīpumam rodas iespaids, ka mīlīgie akmeņi apkārt tūlīt kritīs lejā, taču uzkāpšana Pidurangāla virsotnē ir pilnīgi droša. Pa ceļam augšup, jums būs iespēju redzēt vientuļnieku mūku mītņu paliekas, Bo koku, neliels Pidurangāla templi, celles un meditācijas zāles, akmenī mākslīgi veidotos dīķus, kuriem ir vairāk nekā 2000 gadu, taču galvenais apskates objekts ir 14,5 metrus gara gulošā Budas statuja.

Tiem , kuri izlems nedoties augšup kalnā tiks organizēta apskates ekskursija Pidurangalas pakājē

Hirivadunnas ciems atrodas netālu no vēsturiskajām pilsētām - Sigīrija un Habarana. Šajā lauku ciematā dzīvo ap 400 ģimeņu, pārsvarā lauksaimnieki un amatnieki. Ciemats ir pazīstams ar savām satriecošajām dabas ainavām ar rīsu laukiem un ezeriem. Ciematā ir arī senie dievnami, svētvietas un citi kultūras apskates objekti, kas sniedz ieskatu Šrilankas bagātajā vēsturē.

Pusdienas etnografiskajā ciematā (piemaksa 15-20 €)

Pēc vēlēšanās: izbrauciens ar bifeļpajūgu, safari pa ezeru, vizināšanās ar airu laivu (piemaksa aptuveni 15 $)

Došanās uz Kandi (pārbrauciens ~ 130 km, 3 h)

Pēc vēlēšanās, vakarā piedāvājam uguns šovu “Nacionālo Kandi dejotāju” izpildījumā (papildu maksa 15 eiro)

Izmitināšana viesnīcā.

5.DIENA

Brokastis. Numuriņu atbrīvošana.

Rūpnīcas un dārgakmeņu apstrādes šahtas apmeklējums (bez maksas).Īsta zīda un kokvilnas izgatavošanas darbnīcas apmeklējums (bez maksas), kā arī kokapstrādes fabrikas un nacionālo Lankijas masku muzeja apmeklējums (bez maksas).

Kandi pilsēta, kas slejas virs gleznainā ezera, ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Šeit jūs atradīsiet daudzas reliģiski vēsturiskas celtnes, ainaviskus dārzus un muzejus. Ārpus pilsētas kalnu nogāzēs atrodas noslēpumani meži un tropu plantācijas, kur var doties pastaigā, lai pavērotu vērot savvaļas dabu. Savukārt Mahaveli upes krastos ir izveidoti augsta līmeņi kūrorti.

Peradenijas karaliskais botāniskais dārzs ir lielākais un skaistākais botāniskais dārzs Šrilankā. Tā dibināšanas vēsture ir saistīta ar karaļa valdīšanas periodu: pirmais Karaliskais parks šeit tika izveidots tālajā 1747. gadā. (ieejas biļete ~ 20 $)

Pusdienas botāniskajā dārzā (piemaksa 15-20 €)

Garšvielu dārzs tiek uzskatīts vienīgi šrilankiešu izgudrojumu, ko laika gaitā ir aizguvušas arī citas Dienvidaustrumāzijas valstis. Pēc savas struktūras tā ir teritorija, kas sadalīta dobēs un sektoros, kur kā botāniskajā dārzā tiek audzēti dažādi garšaugi un garšvielasas. Tas ir lielisks veids, kā uzzināt, kā aug garšvielas, kā tās izskatās, pirms pārtop par aromātiskiem pulveriem iepakojumos (ieeja. garšvielu dārzā ~ 5 $)

Došanās uz pilsētu Mavanela

Ambuluáva ir neliels reliģisks komplekss, kas atrodas klints virsotnē. Pakalns, ko vainago balts spirālveida tornis, atrodas tāda paša nosaukuma rezervāta teritorijā, kuru dēvē par Ambuluvavas bioloģiskās daudzveidības centru. Reliģiskā kompleksa teritorija ietver vairākas celtnes,tai skaitā arī četru reliģiju dievnamus (Abmuluvavas torņa ieeja ~ 10 $)

Došanās uz Nuvāru - Eliju

Izmitināšana viesnīcā.

6.DIENA

Brokastis. Numuriņu atbrīvošana.

Apskates ekskursija pa pilsētu, kuras laikā redzēsiet Šrilankas pirmo pasta nodaļu, pirmo lielveikalu, Gregoriju ezeru un gubernatora rezidenci.

Ekskursija tējas fabrikā, kur tiek audzēta pasaules labākā tēja, ar dažādu veidu tējas degustāciju (bez maksas).

Brauciens uz pilsētu Ella ~55km.

Deviņarku tilts ir viena no salas populārākajam foto- vietām! Šeit jūs uzzināsiet par unikālo “debesu tilta” konstrukciju, kurš ir celts, neizmantojot tēraudu. Brauciens ar vilcienu. (piemaksa par vilcienu ~ 10 $)

Pusdienas sertificētā restorānā Ella GAP Certified (pēc vēlēšanās, par piemaksu ~ 15-20 €)

Ravanas ūdenskritums ir platākais Šrilankā, tas neizsīkst pat sausā vasarā. Šī vieta ir neskaitāmu leģendu ieskauta , dažas no kurām jūs dzirdēsiet: piemēram, par seno Šrilankas karali, kuru vietējie uzskata par Ājurvēdas pamatlicēju. Pērtiķu barošana (2 $par barību).

Pārbrauciens līdz Hikaduva ~ 215 km

Izmitināšana viesnīcā.

7.DIENA

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Nakts viesnīcā.

8.DIENA

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Ekskursija uz vēsturisko Galle fortu (piemaksa 50 €), ar iespēju apmeklēt bruņurupuču fermu (10 $) un nopeldēties ar milzīgajiem bruņurupučiem okeānā (bruņurupuču aļģes 3 $, jāņem peldkostīms un dvielis no viesnīcas līdzi).

Pēc vēlēšanās piedāvājam mangrovju safari ar kuteri krokodilu un ūdens varānu meklēšanā (papildus maksa 12 €).

Pusdienas Fortgallē, senā, koloniālā restorānā ar skatu uz okeānu - Rampots (par piemaksu~ 15 -20 €)

Bruņurupuču ferma. Šrilankā ļoti rūpējas par reto bruņurupuču sugu saglabāšanu un vairošanos. Kā daudzi droši vien zina, Šrilankā ir aizliegtas medības, bet diemžēl tāpat kā visur ir maluzvejnieki, kas suvenīru dēļ nogalina bruņurupučus. Lai saglabātu bruņurupuču skaitu, to olas izrok no pludmales smiltīm fermas darbinieki, tālāk tās tiek nogādātas uz fermu un apraktas pusmetra dziļumā, fermas teritorijā. Kad bruņurupuči piedzimst, tos uz 3-4 dienām ievieto speciāli aprīkotā baseinā, kur tos šķiro. Aktīvos un stipros bruņurupuču mazuļus atlasa un ielaiž okeānā, pārējos atstāj fermā. Jūras bruņurupuči dzīvo aptuveni 120 - 150 gadus, to izmērs sasniedz pat 3 metrus.

Dondras bāka atrodas 5 km attālumā no lielpilsētas Mataras, Devinuvaras pilsētā, Dondras ragā un ir kā orientieris Šrilankas dienvidu punktam, tālāk uz dienvidiem - tikai okeāns, līdz pašai Antarktīdai. Šrilankas dienvidu punkts patiesībā atrodas 300m attālumā no Dondras bākas, šāda korekcija ir pieļaujama, aprēķinot lielus attālumus. Dondra bāka ir 49m augsta (7 stāvi, 196 pakāpieni). Bāku 1890. gadā uzbūvēja britu inženieris Viljams Duglass. (ieejas biļete Dondras bākā ~10$)

Nakts viesnīcā.

9.DIENA

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Nakts viesnīcā.

10.DIENA

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Nakts viesnīcā.

11.DIENA

Brokastis. Brīva diena atpūtai pie jūras.

Nakts viesnīcā.

12.DIENA

Agrā numuriņu atbrīvošana.

Transfērs uz lidostu.

Aviolidojums uz Stambulu
Aviolidojums uz Rīgu



CENĀ IR IEKĻAUTS
  • Aviolidojums Rīga - Šrilanka - Rīga
  • Rokas bagāža līdz 8 kg
  • Nododamā bagāža līdz 23 kg
  • Pasažieru nodevas
  • Grupas vadītāja pakalpojumi
  • 11 naktis viesnīcās 3* ar brokastīm (divvietīga izmitināšana)
  • Transporta pakalpojumi
  • Ekskursijas brauciens uz Anuradhapūras
  • Ekskursijas programma “Lankas sirds”
  • Ekskursiju programma “Ella kalns”
  • Apskates ekskursijā Kolombo

PIEMAKSAS UN PAPILDUS IZDEVUMI
  • Šrilankā ir pieņemts pateikties gidiem un šoferiem, dodot viņiem dzeramnaudu ~ 15 $ visa ceļojuma laikā
  • Ekskursija uz Galle Fort 50 - 50.00 EUR (apmaksa uz vietas)
Dzīvošana 3* viesnīcā pēc fortūnas sistēmās ar brokastīm (viena vieta divvietīga numurā) 1 698 €
Необходим перевод 0 €
Ja Jūs ceļojat vienatnē, obligāti jāpiemaksā par dzīvošanu vienvietīgajos numuriņos viesnīcā 300 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *