cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Grieķija – Helladas zemes noslēpumi

trip-pic
11. - 18. jūlijs
8 dienas | Grieķija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu/krievu
AP SAULI
no 1 190 €
1250 €
Rezervēt
Pasteidzies! -60€
1 190 €
Standarta cena 1 250 €
Akcijas cena 1 190 €

Ceļojuma programma

Diženā Hellada - Eiropas civilizācijas šūpulis, seno dievu un varoņu zeme! Zeme ar vairāk kā četrtūkstoš gadu senu vēsturi, bez kuras mūsdienu pasaule būtu pavisam citādāka! Vai jūs zināt, kāds ir grieķu dzīvesprieka noslēpums? Bez šaubām, tā ir viņu prasme atpūsties - no sirds, patiesi un aizraujoši. Ne velti termins „atpūsties grieķiski” nozīmē simtprocentīgi izdevušos, bezrūpīgu un daudzveidīgu atpūtu Grieķijā, kur katrs zemes gabaliņš atklāj ceļotājiem savu burvību, dāvina atklājumu sajūsmu un neaizmirstamus iespaidus. Bet grieķu temperaments, kas izpaužas savdabīgā mūzikā un dejās, iekvēlina un piepilda ar dzīves enerģiju. Un protams, vistīrākā jūra, spožākā saule, zeltītas smilšu pludmales un savdabīgs romantisko pilsētiņu un ciematu skaistums – tā ir īstā Grieķija – valsts, kurā dzīvo, strādā un atpūšas cilvēki, kas pēc savas ārienes un iekšējās pasaules atšķiras no jebkuras citas Eiropas tautas. Tieši viņi šim zemes stūrītim piešķir neatkārtojamu kolorītu. Dosimies neaizmirstamā ceļojumā uz šo mītisko zemi, iepazīsimies ar tās brīnišķīgajiem mākslas un kultūras pieminekļiem, ļausimies pasakainajiem saulrietiem Jonijas un Egejas jūras krastos, nobaudīsim vietējos gardumus kādā no tradicionālajām grieķu tavernām, un Jūs pārliecināsieties, ka Grieķijā ir atrodams viss, kas kārojas sirdij! Ne velti Olimpa dievi izvēlējās tieši šo zemi!

1.diena.

Plkst. 05:15 tikšanās Rīgas lidostā. Reģistrācija lidojumam. Plkst. 07:15 lidojums Rīga – Atēnas. Nolaišanās Atēnu lidostā 10:30. Tikšanās lidostā ar uzņemošās kompānijas pārstāvjiem. Laipni lūdzam Atēnās, majestātiskajā pilsētā ar bezgalīgu vēstures mantojumu. Transfērs un izvietošanās viesnīcā. Brīvais laiks atpūtai.

Vakarā mums būs iespēja pastaigāties pa vēsturiskā Plakas kvartāla senajām ieliņām, kas pārsteigs Jūs ar savu autentisko arhitektūru, mājīgajām kafejnīciņām un jaukajiem amatnieku darinājumu veikaliņiem. Šeit ik viens var iegremdēties pagātnes atmosfērā, kur akmens mājas, puķu dobes un šauras šķērsieliņas rada unikālu senās Grieķijas pilsētas tēlu. Pastaigājieties pa Anafiotikas ielu, kas iemieso Anafi salas stilu un atmosfēru. Nakts viesnīcā Atēnu apkārtnē.

 

2.diena: No senatnes līdz mūsdienām

Brokastis viesnīcā. Šodien mēs iegrimsim pasakainu ieliņu, majestātisku tempļu un unikālu aromātu apdvestajā   seno laikmetu maģiskajā atmosfērā. Mūs gaida apskates ekskursija pa Atēnu pilsētu ar senās Akropoles un muzeja apmeklējumu. Sagatavojies aizraujošam ceļojumam laikā, uz vietu, kur seno civilizāciju vēsture savijas ar mūsdienām. Mūsu ceļojums sāksies ar Atēnu apskates ekskursiju. Majestātiskie pilsētas nami un laukumi atklās mūsu priekšā savu vēsturi un lepni atspoguļos antīko laiku un mūsdienīguma krāšņumu. Mēs attklāsim lielo filozofu garu un gribasspēku, pastaigāsimies pa Atēnu līkumotajām ielām, iegremdēsimies pilsētas dzīves un kultūras atmosfērā, kas šeit turpina plūst jau daudzus gadsimtus. Pēc tam mūsu ceļš vedīs uz Atēnu iespaidīgāko vietu – seno Akropoli. Apbrīnojami, kā šis senais arhitektūras komplekss dominē pār visu pilsētu. Varenā Partenona kolonnu un Erehteona tempļa drupas, kas pamazām atklāsies mūsu skatam, pastāstīs stāstu par lielisko pagātni un ļaus sajust to seno grieķu diženumu un spēku, kuri atstāja savas pēdas šīs vietas majestātiskajās celtnēs. Pēc aptverošas iepazīšanās ar pašu Akropoli,  mēs dosimies uz Akropoles muzeju, lai turpinātu ielūkoties senajā vēsturē un kultūrā. Šeit būs iespējams redzēt unikālus artefaktus, kas stāsta par Grieķijas bagāto vēsturi, un sajust šīs apbrīnojamās zemes mantojuma patieso dziļumu. Mūsu ceļojums noslēgsies Plakas kvartālā, kur, pastaigājoties pa šaurajām ieliņām, ēnainie laukumi zem milzīgiem kokiem, liks justies kā pasakā un ik uz soļa ļaus iegrimt autentiskā sengrieķu pilsētas atmosfērā. Šeit var nobaudīt gardus grieķu ēdienus, sajust īstu viesmīlību un izbaudīt mājīgo kafejnīcu un restorāniņu nepiespiesto atmosfēru. Brīvais laiks pastaigai Plakā un pieturai pusdienām. Atgriešanās viesnīcā. Brīvs laiks atpūtai.

Vakarā, pēc vēlēšanās, piedāvājam “vakariņas grieķu stilā” ar dzīvo mūziku tradicionālā Atēnu krodziņā. Nakts viesnīcā Atēnu apkārtnē.

 

3.diena: Trīs salu jūras kruīzs

Brokastis viesnīcā. Brīva diena atpūtai. Interesentiem piedāvājam jūras kruīzu uz trim Saronas līča salām: Hidru, Parosu un Aeginu. Dodieties piedzīvojumu, izpētes un neaizmirstamu piedzīvojumu pasaulē unikālā dienas kruīzā pa Egejas jūru. Mūsu ceļojuma pirmā pieturvieta būs Hidra – sala, kas valdzina ar savu vēsturi un skaistumu. Šaurās ieliņas, akmens ēkas, vēstures pieminekļi un mierpilnā atmosfēra sniegs unikālu sajūtu, ka esat iegrimis senā pagātnē. Izbaudiet mierīgu pastaigu pa ieliņām, nopeldieties dzidrajos piekrastes ūdeņos un ļaujieties apkārtējai elegances un greznības atmosfērai. Tālāk dosimies uz Paros salu, kas atstās pārsteidzošu iespaidu ar savu burvīgo šarmu. Atklājiet šīs salas mierīgās pludmales, gleznainos līcīšus un vietējās tradīcijas. Pastaigājieties pa šaurajām ieliņām, izbaudiet brīnišķīgo skatu uz jūru un izjūtiet šīs vietas mieru un harmoniju. Mūsu piedzīvojums noslēgsies Aeginas salā, kas ir slavena ar saviem sengrieķu tempļiem, skaistajām pludmalēm un tiek dēvēta par "pistāciju dzimteni". Un ne velti - pistācijas medū, pistāciju karameles glazūrā, pistāciju "Nutella", pistāciju saldējums, pistāciju roku krēms – viss, ko varat iedomāties un vēl vairāk.. Noteikti apmeklējiet seno Aphaia templi, kas ir viens no svētā tempļu trijstūra, kura divi pārējie stūri ir Atēnu Partenons un Poseidona templis Suonionā, un iegremdējieties senatnes un mitoloģijas atmosfērā. Kruīza laikā uz kuģa klāja tiks pasniegtas gardas pusdienas un satriecošie Egejas jūras skati atstās neaizmirstamu iespaidu. Vakarpusē atgriešanās viesnīcā. Brīvs laiks atpūtai. Nakts viesnīcā Atēnu apkārtnē.

 

4.diena: Dabas Spa dvēseles mieram un vēstures diženums jūras plašumos

Brokastis viesnīcā. Brīvs laiks atpūtai vai pastāgai pa pilsētu un suvenīru iegādei. Pēc pusdienām ļausimies dabas skaistumam un seno noslēpumu maģijai. Dosimies ekskursijā uz Vouliagmeni ezeru un Sounio ragu. Mūs sagaida neaizmirstams piedzīvojums, ko sāksim ar pašas dievietes Atēnas iecienītākās peldvietas - Vouliagmeni ezera apmeklējumu. Dabiskais vulkāniskais ezers, ko ieskauj skaista zaļā zona ar dārziem, pastaigu takām un majestātiskas klintis, rada ideālu vietu un atmosfēru atpūtai un garīgā līdzsvara atjaunošanai. Iegremdējieties ezera dzidri zilajos, siltajos dziedinošajos un atjaunojošajos minerālajos lūdeņos, un sajūtiet sava ķermeņa un dvēseles dabisko atjaunošanos. Tālāk mūsu ceļš vedīs uz pārsteidzošu vietu – Sunio ragu, kas atrodas Attikas tālākajā dienvidu malā, ko ieskauj bezgalīgā Egejas jūra. Šeit, klints virsotnē, paceļas jūras dieva Poseidona templis, majestātiska celtne ar baltām marmora kolonnām, kas iemieso senās pasaules spēku un skaistumu. Palūkojieties apkārt un izbaudiet neticamos skatus uz bezgalīgajiem ūdens plašumiem, kas satiekas ar horizontu, jūras brīzes sāļo smaržu un gaišzilās debesis, kas saplūst ar jūras zilgmi. Atgriešanās viesnīcā. Brīvs laiks atpūtai. Nakts viesnīcā Atēnu apkārtnē.

 

5.diena: Ģeoloģiskais brīnums un patiesas ticības fenomens

Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Meteoru klosteriem. Šodien mūs gaida neaizmirstams ceļojums uz vietu, kur pasaulīgais un debešķīgais saplūst vienā neaprakstāmā krāšņumā – uz Meteoru. Ļausimies šī unikālā dabas un arhitektūras objekta maģiskajai pasaulei, kas atstās uz jums pārpasaulīgu neaizmirstamu iespaidu. Mēs dosimies uz gleznaino Kalambakas pilsētu, kas atrodas Meteora kalnu pakājē. No šejienes sāksies mūsu ceļojums uz klosteriem, kas “karājas” debesīs. Pirms miljoniem gadu izveidojušos milzīgo smilšakmens stabu virsotnēs stāvošie senie visduslaiku klosteri, šķiet kā gaisā peldoši kroņi virs varenajām klintīm, kas apkārtējo ainavu padara maģisku. Tā ir viena no pasaules skaistākajām vietām! Apmeklēsim slavenos klosterus, kur uzzināsim par to vēsturi, mūku dzīvi un garīgajām tradīcijām, kas caurvij šīs senās svētvietas. Iegremdēsimies miera un pārdomu atmosfērā un izbaudīsim unikālo enerģiju, kas apņem Meteoru. Apstāšanās pusdienu pauzei. Pārbrauciens uz Delfu pilsētu. Ierašanās un izvietošanās viesnīcā. Brīvais laiks atpūtai. Nakts viesnīcā Delfu apkārtnē.

 

6.diena: Zemes naba jeb ciemos pie Orākula

Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Delfiem, muzeja un arheoloģiskās zonas apmeklējums. Šodien mēs dosimies brīnišķīgā ceļojumā uz Delfiem, vietu, ko apvij varenība un noslēpumi, vietu, kur savienojas debesis un zeme. Savulaik Delfi bija visas senās pasaules centrs jeb “Zemes naba”, kurp tiecās nokļūt gan vienkārši ļaudis, gan visvarenie, lai saņemtu noslēpumainā orākula padomu. Arī mūsdienās leģendārās svētvietas drupas Parnasa kalna pakājē ir apvītas ar mistikas oreolu. Sajutīsim arī mēs šīs vietas seno pareģojumu burvību un garīgās gudrības dziļumu, ienirsim noslēpumainības atmosfērā, apmeklējot seno svētvietu un pastaigājoties pa arheoloģisko kompleksu, kur seno tempļu paliekas un Apollona svētnīca piesaista acis ar savu lielisko arhitektūru un vēsturisko nozīmi. Apstāšanās pusdienu pauzei. Ierašanās Lutraki kūrorta piekrastē un izvietošanās viesnīcā. Brīvais laiks atpūtai. Nakts viesnīcā Lutraku apkārtnē.

 

7.diena: Argolida: Grieķijas sirds - Peloponēsas pussala

Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Argolidu ar Korintijas kanāla, seno Mikēnu un Grieķijas pirmās galvaspilsētas - Nafplijas apmeklējumu. Šodien gremdēsimies senatnes un mitoloģijas gaisotnē, atklāsim Grieķijas pērles Argolidas diženumu un skaistumu, dodoties pa lielo civilizāciju un satriecošas dabas ceļu. Mūsu piedzīvojums sāksies ar inženierijas meistardarba - Korintijas kanāla apmeklējumu. Tas ir grandiozs inženierzinātņu un cilvēka spēku šedevrs, kas savieno Egejas un Jonijas jūru, radot satriecošu ainavu un iemūžinot vēsturi. Pēc tam dosimies uz Mikēnām, leģendām un mītiem apvīto antīko pilsētu. Šeit jūs sajutīsiet senatnes elpu un ielūkosieties mikēniešu civilizācijas pasaulē, kas atstāja paliekošas pēdas Grieķijas vēsturē. Uzkāpiet līdz Lauvas vārtiem, izpētiet Agamemnona alu un apbrīnojiet Apļveida kapenes, kas liecina par seno amatnieku ģenialitāti un meistarību. Turpinājumā ceļojums mūs vedīs uz Nafpliju, agrāko Grieķijas galvaspilsētu, vienu no skaistākajām Grieķijas pilsētām. Pastaigāsimies pa tās šaurajām ieliņāmām, dzīvīgajiem laukumiem un sajutīsim skaistuma un romantikas ieskauto pagātnes atmosfēru. Apstāšanās pusdienu pauzei. Savu ceļojumu mēs noslēgsim Epidaurā – vietā, kur dzima senā medicīna un dzīvoja medicīnas dievs Asklēpijs. Izbaudīsim ekskursiju un pastaigu pa seno, lielisko Epidauras teātri, slavenu ar savu unikālo akustiku un iespaidīgo arhitektūru. Tas ir viens no slavenākajiem un vislabāk saglabātajiem klasiskajiem sengrieķu teātriem pasaulē. Atgriešanās viesnīcā. Brīvais laiks atpūtai. Nakts viesnīcā Lutraku apkārtnē.

 

8.diena

Brokastis viesnīcā. Arī sapņiem diemžēl reiz jābeidzas un jāatgriežas realitātē. Izbraukšana uz Atēnu lidostu. Vēl pēdējais skats uz Atēnām, atvadamies  no Grieķijas un apgūstam lidostas telpas. Reģistrēšanās lidojumam, plkst. 11:10 lidojums Atēnas – Rīga. Nolaišanās Rīgas lidostā 14:25.

 

CEĻOJUMA CENĀ IEKĻAUTS:

  • Tiešais lidojums ar aviokompāniju AirBaltic: Rīga – Atēnas - Rīga (ekonomiskā klase);
  • Nododamā bagāža līdz 23 kg, rokas bagāža līdz 8 kg;
  • Transfērs lidosta – viesnīca - lidosta;
    • AP SAULI grupas vadītāja pakalpojumi;
    • Nakšņošana 3* - 4* tūristu klases viesnīcā 2 – 3 vietīgos numuriņos ar ērtībām (WC, duša) 7 naktis;
    • Ēdināšana: brokastis viesnīcā;
    • Visas programmā iekļautās ekskursijas, izņemot tās, kas norādītas par papildus samaksu;
    • Vietējā gida pakalpojumi visās ekskursijās krievu valodā;
    • Komfortabls transports visās ekskursijās;
    • Degvielas izdevumi, autoceļu nodokļi, transporta izdevumi, stāvvietas;
    • Ekskursija Atēnās;
    • Pastaigas ekskursija Nafplijā.

     

    PAPILDUS IZMAKSAS:

    • “Vakariņas grieķu stilā” ar dzīvo mūziku tradicionālā Atēnu krodziņā – 55 EUR;
    • Jūras kruīzs uz trim salām ar peldēšanos, pusdienām un transfēru – 125 EUR;
    • Pilsētu, tūrisma un eco nodevas – 26 EUR;
    • Ieejas biļetes Sounio rags - 8 EUR;
    • Ieejas biļetes Meteori (1 klosteris) – 4 EUR;
    • Ieejas biļetes Delfi (muzejs + arh. zona) – 12 EUR;
    • Ieejas biļetes Mikēnas (muzejs + arh. zona) – 12 EUR;
    • Ieejas biļetes Epidaura (muzejs + arh. zona) – 12 EUR;
    • Ieejas biļetes Akropole + muzejs – 30 EUR + 10 EUR;
    • Valsts nodoklis viesnīcā – 2.50 EUR – 3.50 EUR (personai dienā);
    • Pusdienas un vakariņas - no 20 EUR;
    • Piemaksa par vienvietīgu numuriņu - 290 EUR;
    • Pateicība vietējiem gidiem un šoferiem ~ 15 EUR.

     

    Ceļojuma pasūtīšana, maksāšanas kārtība:

    • Lai pieteiktos ceļojumam, nepieciešams norādīt precīzus braucēju datus (vārds, uzvārds, personas kods, pases numurs un derīguma termiņš);
    • Pirmā avansa iemaksa 300 EUR personai;
    • Pilna ceļojuma apmaksa jāveic 6 nedēļas pirms ceļojuma.

     

    Informācija

    • Ceļotājiem, kuri ceļo vieni un, ja neatrodas līdzbraucējs, ir pienākums piemaksāt par vienvietīgu numuru.
    • Katram ceļotājam, izbraucot no valsts, līdzi jābūt derīgai pasei vai identifikācijas kartei.

    Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas ir 2023. gada un var mainīties.

    Pasteidzies! -60€
    1 190 €
    Standarta cena 1 250 €
    Akcijas cena 1 190 €
    trip-pic

    Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

    Tālrunis *