cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Šrilanka - Atgriešanās Paradīzes dārzā

trip-pic
Meklēju izdevīgākos piedāvājumus.
Lūdzu uzgaidiet līdz 30 sekundēm!
⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃
⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃⁃⁃⁃ ⁃⁃⁃
⁃⁃⁃  Rezervēt

Ceļojuma programma

Lidojums Rīga – Kolombo.
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, supermārketi un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikšas Šrilankas galvaspilsētā Kolombo, kur daudz saglabājies no angļu, holandiešu un portugāļu valdīšanas laikiem. Ziloņu audzētava Pinnavela. Gleznainais Sigīrijas kalns un 5. gs. pilsdrupas. Skaistākā statuja Šrilankā Aukana Buddha. Svētā pilsēta un pirmā Singālijas galvaspilsēta Anuradhapura. Budisma šūpulis Mihintale. Polonnaruva – otra senākā Singālijas karaļvalsts galvaspilsēta. Cilindriskais Vatadage templis ar četrām ieejām, kuru priekšā atrodas pusapaļas plāksnes ar ornamentiem – t. s. Mēness akmeņi. Dambulla – budistu klosteris (1. gs. p.m.ē.) mežiem apauguša kalna galā, kur sastopams liels daudzums pērtiķu, slavens ar neskaitāmiem Budas attēliem. Garšvielu dārzs Matalē, Ceilonas lielākā garšaugu kolekcija. Karaliskā pilsēta Kandi un Budas Zoba templis. Folkloras šovs. Ramboda ūdenskritums. Šrilankas kalnainā daļa, ko dēvē par Jauno Angliju. Tējas plantācijas un fabrika, kur tēja tiek apstrādāta un sagatavota ar rokām. Pastaiga pa skaisto, kluso un dīvaino Horton Plains plato līdz vienam no salas dabas brīnumiem – Pasaules malas kraujai. Dzīvnieku vērošanas safari Jales nacionālajā parkā. Koloniālā laika pērle Galle.
4 dienu atpūta Šrilankas kūrortā pie Indijas okeāna.
Lidojums Kolombo – Rīga.




pirmdiena, 25.11.
Rīga – Istanbul
• 09.15 tikšanās Rīgas Starptautiskajā lidostā (iepretim Air Baltic birojam)
• 11.35 – 16.00 lidojums Rīga – Stambula (Turkish Airlines)
• 19.25 lidojums Stambula – Kolombo
nakts lidmašīnā

otrdiena, 26.11.
Istanbul – Colombo
• 06.10 ielidošana Kolombo
• robežas formalitātes, transfērs uz Kolombo centru un ekskursija rīta pusē
• Šrilankas modernās galvaspilsētas Kolombo apskate: debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, supermārketi un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālie sarongi, ātrie sporta auto un motorikšas. Daudz te saglabājies no angļu, holandiešu un portugāļu valdīšanas laikiem, bet Austrumu eksotika ir uz katra stūra, īpaši jau slavenajā Pettah Bazaar tirgū
• pēc ekskursijas transfērs uz viesnīcu Kolombo apkārtnē un reģistrēšanās viesnīcā
• pēcpusdienā brīvais laiks un atpūta pēc garā lidojuma
***viesnīca Kolombo apkārtnē

trešdiena, 27.11.
Colombo – Pinnawella – Dambulla
• ziloņu audzētava Pinnavela. Šī audzētava paredzēta to zilonēnu barošanai un aprūpei, kurus pametušas ziloņmātes un kuri cietuši no cilvēku nežēlības.
• Sigīrijas klints cietokšņa apskate (UNESCO). Sigīrijā atrodas nekad neieņemtās, 5. gs. celtās karaļa Kassapas pils-cietokšņa drupas, kas milzīgas granīta klints galā cienīgi un nošķirti paceļas 370 m augstumā virs apkārtējās ainavas. To mēdz dēvēt par Astoto pasaules brīnumu, Cietoksni debesīs, kā arī par Lauvas klinti, pateicoties milzīgai lauvai, kas sargāja ieeju cietoksnī!
***viesnīca Dambulas apkārtnē

ceturtdiena, 28.11.
Dambulla – Anuradhapura – Aukana – Minintale – Dambulla
• 13 m augstā un 1500 gadu senā Aukana Budas statuja tiek uzskatīta par skaistāko Šrilankā
• svētā pilsēta Anuradhapura (UNESCO) – pirmā Singālijas karaļvalsts galvaspilsēta, kura 1300 gadus bija Ceilonas salas kultūras un politiskais centrs. 993. gadā tā tika pamesta džungļu varā, bet tagad tās krāšņās drupas, pilis, klosteri un pieminekļi atkal ir pieejami ceļotājiem un svētceļniekiem. Pilsētas galvenā relikvija ir svētais Bo koks, kurš izaudzis no koka zara, zem kura Buda guvis apgaismību. Anuradhapuras Bo koks ticis iestādīts pirms 2250 gadiem un ir visenākais vēsturiskais koks pasaulē!
• Budisma šūpulis Minintale – vieta kur dzima budisms Šrilankā. Tieši šeit tika izveidota pirmā budistu svētnīca un jau vairāk nekā divus gadsimtus Minintale ir viena no nozīmīgākajām Ceilonas salas budistu svētceļojumu vietām.
***viesnīca Dambulas apkārtnē

piektdiena, 29.11.
Dambulla – Polonnaruwa – Dambulla
• Polonnaruva (UNESCO) kļuva par Ceilonas salas galvaspilsētu laikā, kad Singālijas karaļvalsts piedzīvoja savu Zelta laikmetu (11.–13. gs.). Cilindriskais Vatadage templis ar četrām ieejām, kuru priekšā atrodas pusapaļas plāksnes ar ornamentiem, Mēness akmeņi. Gal Vihara klinšu statuju komplekss, kurš parāda singāliešu akmens grebšanas mākslas augstāko meistarību.
• Dambulla (UNESCO) – klintī izcirsts budistu klosteris, slavens ar neskaitāmiem Budas tēliem, statujām un freskām. Šis klosteris atrodas mežiem apauguša kalna galā, kur sastopams liels daudzums pērtiķu, tāpēc uzkāpšana līdz klosterim solās būt aizraujoša.
***viesnīca Dambulas apkārtnē

sestdiena, 30.11.
Polonnaruwa – Kandy
• kokgriezēju darbnīcas un zīda darbnīcas apmeklējums
• Garšvielu dārzs Matalē – Ceilonas lielākā garšvielaugu kolekcija.
• Kandi (UNESCO) – karaliskā pilsēta atrodas valsts centrālajā daļā starp kalniem, te ir pēdējā Singālijas karaļa Sri Vikremaradzacinghei rezidence un spēcīgākais budisma centrs Šrilankā. Katrs viesis, kurš atbraucis uz Šrilanku, noteikti apmeklē valsts otro lielāko pilsētu Kandi, kura vilina ar singāliešu kultūru un patīkamo klimatu.
• Budas zoba templis, kurā atrodas vissvētākā Šrilankas budisma relikvija – paša Budas zobs. Stāsti par tā nokļūšanu Šrilankā, daudzajiem nolaupīšanas mēģinājumiem un brīnumiem, kas ar tā palīdzību veikti, ir patiesi aizraujoši.
***viesnīca Kandi

svētdiena, 01.12.
Kandy – Nuwara Eliya
• Peradenijas botāniskais dārzs, izveidots 1374. gadā kā Kandi karaļa prieka dārzs.
• Ramboda Falls ūdenskritums
• slavenās Ceilonas tējas plantācijas un fabrikas apmeklējums
• angļu kolonizatoru iecienītais kalnu kūrorts Nuwara Eliya tiek dēvēts par Šrilankas Mazo Angliju, pateicoties vēsajam klimatam un britu stila namiem un kotedžām, kas saglabājušās no koloniālā perioda.
***viesnīca Nuwara Eliya kalnu kūrortā

pirmdiena, 02.12.
Nuwara Eliya – Yala NP
• pastaiga pa skaisto, kluso un dīvaino Horton Plains augstkalnu plato (2134 m). Dosimies līdz vienam no salas dabas brīnumiem – Pasaules malai, vietai kur beidzas plato un seko 1000 metru liels kritiens, ko pavada elpu aizraujoši skati. Baker’s Falls ūdenskritums.
• pārbrauciens uz Jala nacionālo parku
***viesnīca pie Jalas parka (Katargamā)

otrdiena, 03.12.
Yala NP – Galle – Wadduva
• no agra rīta safari brauciens ar džipiem pa Jala nacionālo parku, vērojot Šrilankas dzīvniekus un putnus. Jalas parks ir kā patvērums salas putnu un dzīvnieku valstij, kuras slavenākie iemītnieki ir savvaļas ziloņi, bifeļi, krokodili, pērtiķi, brieži un leopardi.
• garš pārbrauciens uz Galle
• koloniālā Galles Forta apskate (UNESCO). Jau viduslaikos arābi, Galles ostu izveidoja par nozīmīgu tirdzniecības centru Āzijā. Tiem sekoja portugāļu, holandiešu un britu kolonizatori, kuri Galles pozīcijas nostiprināja un izveidoja to par nocietinātu ostas pilsētu.
• Wadduva kūrorta zona lepojas saviem garajiem smilšu liedagiem - dzeltenas smiltis, Indijas okeāna viļņi un garas slaidas palmas....
****viesnīca Vaduvas kūrorta zonā

trešdiena, 04.12.– svētdiena, 08.12.
Wadduva
• 5 atpūtas dienas Wadduva kūrortā pie Indijas okeāna
Par papildu samaksu iespējamas ekskursijas un ūdens aktivitātes (piem., ekskursija uz Udawalawe ziloņu nacionālo parku, laivas brauciens uz Garšvielu salu un Sidharaija džungļu rezervātu (UNESCO) – reti sastopamu tropisko lietus mežu, kuru nav skārusi civilizācija)
****viesnīca Vaduva kūrorta zonā

pirmdiena, 09.12.
Wadduva – Istanbul – Rīga
• ļoti agrā rītā transfērs uz Kolombo lidostu
• 07.40 – 14.15 lidojums Kolombo – Stambula
• 15.45 – 18.00 lidojums Stambula – Rīga

Piemaksa, ja vēlaties vienvietīgu numuru viesnīcās – EUR 550

Ceļazīmes cenā ietilpst
Lidojums Rīga – Stambula – Kolombo un Kolombo – Stambula – Rīga (ekonomiskā klase, 30 kg nododamā bagāža, ēdināšana); lidostu nodokļi; transporta pakalpojumi (tūristu autobuss) ceļojuma laikā; nakšņošana (13 naktis): *** un ****viesnīcās, divvietīgos numuros ar WC/dušu, ar brokastīm (12) un vakariņām (13); ieejas maksa ceļojuma programmā minētajos apskates objektos; IMPRO grupas vadītāja un vietējo gidu pakalpojumi; veselības apdrošināšana; Šrilankas vīzas izmaksas

Ceļazīmes cena neietilpst
Pusdienas, dzērieni ēdienreižu laikā; personīgie izdevumi; ieejas maksa pasākumos un objektos, kuri nav minēti programmā; kameras/fotoaparātu maksas apskates objektos; dzeramnaudas un tamlīdzīgi maksājumi atbilstoši konkrētās valsts tradīcijām un tūrisma industrijas prasībām. Klientam jārēķinās, ka dzeramnaudas veidos papildu izmaksas vismaz 70 USD apmērā, kas jāsamaksā tiešajiem pakalpojumu sniedzējiem Šrilankā

Pieteikšanās ceļojumam
Avansa iemaksa - EUR 500
Otrā iemaksa līdz 25.07. - EUR 900
Pilna summa līdz 25.09. 
• ja minētās iemaksas nav izdarītas laikus, IMPRO patur tiesības jūsu rezervāciju anulēt, iepriekš par to nebrīdinot

Atteikšanās no ceļojuma
Atteikšanās datums līdz 25.07. zaudētā summa EUR 250, pēc 25.07. EUR 800, pēc 25.09. visa summa.
• iemaksāto summu līdz 25.10. iespējams pāradresēt citai personai, kura vēlas doties minētajā ceļojumā

Grupas sapulce
06. novembrī 18.30 Rīgas Latviešu biedrības namā (pulcēšanās vestibilā)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti un vīzas
• Latvijas Republikas pilsoņiem un nepilsoņiem ir jānoformē Šrilankas elektroniskā vīza (ETA) pirms ceļojuma!
• LR pilsoņa un nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2007.gada 19.novembra un ir derīga vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās datuma. Šrilankas vīzai nepieciešamie dokumenti: IMPRO birojā jāiesniedz ceļošanai derīga pases kopija līdz 27.10.!
BĀZES CENA 2 250 €
SGL piemaksa 550 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *