cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Jaunais gads saulainajā Marokā!

trip-pic
28. dec. - 4. jan.
8 dienas | Maroka
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Remiro travel
no 1 550 € Rezervēt
Cena 1 550 €

Ceļojuma programma

Smilšu pilis Sahāras tuksnesī, Atlasi kalni - pārejas, ielejas un aizas, un berberu ciemi... Marokas imperiālās pilsētas: Marakeša, Rabata un Fēsa. Cenā jau iekļautas arī visas ieejas maksas, 7 brokastis, 3 pusdienas un 5 vakariņas!


Grupas vadītāja: Baiba Līviņa
 

1. diena, 28.12. - sestdiena

Laiks doties ceļā!

Satikšanās Rīgas lidostā 2 h pirms lidojuma.
Lidojums ar aviokompāniju airBaltic: Rīga - Marakeša, plkst. 10:50-15:20 (5 h 30 min.).

Iepazīstam Marokas krāsas - mirdzoši zilā, zaļā un baltā...

Vakariņas viesnīcā (iekļautas cenā). Nakšņošana plānota viesnīcā Almas Hotel 3*, Marakešā.

 

2. diena, 29.12. - svētdiena

Ait Benhadū cietokšņpilsēta

Brokastis.

Dosimies ceļā uz Varzazāti. Šķērsosim Atlasu kalnu augstāko virsotni - Tizi’n Ttichka, un brauksim cauri Berberu ciemiem.

Ait Benhadū cietokšņpilsēta (UNESCO) ar tās izrobotajiem torņiem un tumši sarkanajām sienām. Pie upes redzēsim nocietinājumus, kas dekorēti ar skaistām arkām un ģeometriskām figūrām. Otrpus nocietinājumiem atrodas nelielas dzīvojamās mājiņas, kurās joprojām dzīvo berberu ģimenes. Ait Benhadū reiz bijusi zelta, sāls un vergu tirgotāju karavānu apstāšanās vieta karavānu maršrutā, kas vijies cauri Sahāras tuksnesim.
Ierašanās Varzazātē. Varzazāte jeb kā tautā tiek saukta „durvis uz tuksnesi”, no skata atgādina smilšu mājiņu pasaku valstību, tā ir populārs brīvdienu kūrorts un iecienīta filmu uzņemšanas vieta.
Vakariņas viesnīcā (iekļautas cenā). Nakšņošana viesnīcā Al Baraka Hotel 4*, Varzazātē.

 

3. diena, 30.12. - pirmdiena

Nepārspējamā Varzazāte, Skūras oāze, Todre kanjons, Tinghir pilsētiņa

Brokastis.

Varzazātes apskates ekskursija. Taourirt Kasba, kas atjaunota ar UNESCO palīdzību.

Skūras oāze ar autentisku 17. gs. kasbu. Izbaudīsim vidējo un augsto Atlasa kalnu skaistos skatus ceļā uz dateļu festivālu pilsētu Erfudu. Pa ceļam redzēsim Tinghir pilsētiņu un Todre kanjonu - ar augstām klintīm un šauru eju starp tām... Todre kanjons radies upēm „izgraužot eju” starp klintīm 40 km garumā. Pēdējie 600 m ir visiespaidīgākie - šeit eja starp klintīm ir tikai 10 m plata un cietās klints sienas gar ejas malām paceļas 160 m augstumā... Neilgas pastaigas un foto pauzes pa ceļam.

Pusdienas ceļmalas restorānā dienas gaitā (iekļautas cenā).

Brauksim cauri Dādises ielejai, kur saskatāmas majestātiskas smilšu pilis un iespaidīgi akmens veidojumi.

Ierašanās Erfudā. Iekārtošanās un gardas vakariņas (iekļautas cenā) viesnīcā. Nakšņošana viesnīcā Hotel Palm's Club 4*, Erfudā.



4. diena,
 31.12. - otrdiena

Atlasa kalni, to pārejas, ielejas un aizas...

Brokastis.
Turpināsim ceļu uz Mideltu cauri pārsteidzoši skaistajiem Atlasu kalniem, šķērsosim Tiz Ntalgham pāreju un Ziz aizu... Nepārspējami skaistā Ziz ieleja un foto pauzes pa ceļam.

Azrou - berberu apmetnes, kas atrodas Marokas lielākā ciedru meža vidū... šeit, iespējams, redzēsim arī berberu pērtiķus! Ierašanās Fesā..
Vakariņas viesnīcā (iekļautas cenā). Nakšņošana viesnīcā Hotel Fes inn 4*, Fēsā. 2 naktis vienā viesnīcā!

 

5. diena, 01.01. - trešdiena

Senā Fēsa

Brokastis.

Fēsa - visvecākā Marokas pilsēta, kas bijusi Marokas galvaspilsēta vairāk nekā 400 gadu garumā. Tagad tā ir Marokas iedvesmas, reliģijas un kulinārijas centrs. Tajā atrodami Marokas arhitektūras visiespaidīgākie veikumi. Fēsas autentiskā vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. To veido ap 9000 šauru ieliņu labirints, no kurām daudzas tikai tik platas, lai pa tām varētu pārvietoties ēzelis vai mūlis, kas ir vienīgie pārvietošanās līdzekļi vecpilsētā! Nejjarin strūklaka, mauru arhitektūras pērles, populārā, krāšņā miecētava un pārbagātais tirgus, keramika un agaves zīds...
Pusdienas vietējā restorānā ar marokāņu virtuvi (iekļautas cenā). Nakšņošana viesnīcā Hotel Fes inn 4*, Fēsā.


6. diena,
 02.01. - ceturtdiena

Fēsa, Meknēsa, Rabata, Kasablanka

Brokastis. Tālāk dosimies uz Kasablanku. Pa ceļam pauze Meknēsā - Marokas Versaļā. 16. gs. galvaspilsēta, kuras valdnieks bija Moulay Ismail.

Rabata - Marokas karalistes galvaspilsēta un oficiālā viņa majestātes karaļa Hassana II rezidence. Iepazīsim skaisto piekrastes pilsētu. Hasana tornis un Udayas cietoksnis.

Pusdienas vietējā restorānā Rabatā (iekļautas cenā). Pārbrauciens uz Kasablanku.

Kasablanka ir milzīga, moderna metropole ar vairāk nekā 3 miljoniem iedzīvotāju, tā lepojas ar visattīstītākās pilsētas Ziemeļāfrikā statusu. Kasablankas iepazīšanas ekskursija. Hasana II mošeja, kas ir vissvarīgākais apskates objekts Kasablankā un paceļas virs okeānam atkarotas zemes. Tās izmērs ir elpu aizraujošs - mošeja lepojas ar pasaulē garāko minaretu (210 m) un iespēju uzņemt vairāk kā 100.000 ticīgo. Nakšņošana viesnīcā Relax Hotel Casa voyageurs 3*, Kasablankā.


7. diena,
 03.01. - piektdiena

Marakeša

Brokastis. Brauciens uz Marakešu. Marakeša ir eksotiska pilsēta ar izteikti tradicionālu dzīvesveidu, esot šeit, rodas sajūta, ka esi tālu prom no realitātes un visas pārējās pasaules. Rozā sarkanīgās pilsētas sienas uz balto Atlasa kalnu fona, skaņas, ko rada bungu rīboņa, dziedātāju balsis, tirgotāju skaļie atlaižu solījumi, un smarža, kas virmo gaisā no gatavotās pārtikas un svaigi plūktajiem apelsīniem... tas viss rada savdabīgu ansambli, kas apbur ikvienu.

Marakešas apskates ekskursija - Koutoubia mošeja, Bahia pils un austrumu tirgus ar tā neskaitāmajām bodītēm un šaurajām ieliņām starp tām. Mažorela dārzs - gandrīz piecus hektārus liels dārzs, kurā apskatāmi reti augi no pieciem kontinentiem, ainavu papildina Marokai raksturīgie zilie akcenti un kobalta zilā art deco villa.

Džema El Fnā (UNESCO) - vecpilsētas galvenais laukums. Galvenais laukums kalpo kā tikšanās vieta jau kopš 14. gs. un ir populārs ar dažnedažādiem nelieliem priekšnesumiem, kas tur notiek pastāvīgi - dziedātāji, pasaku stāstītāji, čūsku dīdītāji, dziednieki un faķīri piesaista garāmgājēju uzmanību. Pēcpusdienā līdz ar apelsīnu sulu tirgotāju nozušanu, laukumā parādās dažādas lauku virtuvītes, piepildot gaisu ar ēdienu un garšvielu smaržu.

Atvadu vakariņas Paliais Sebban restorānā (iekļautas cenā).

Nakšņošana plānota viesnīcā Almas Hotel 3*, Marakešā

 

8. diena, 04.01. - sestdiena

Marakeša - Rīga

Brokastis. Brīvs rīts pēdējo suvenīru iegādei un atpūtai Marakešā.

Transfērs uz lidostu. Lidojums: Marakeša - Rīga, plkst. 16:15-22:30 (5 h 15 min.).

 

Cenā iekļauts:

  • lidojums ar aviokompāniju airBaltic: Rīga-Marakeša-Rīga (ekonomiskā klase). Ēdināšana un dzērieni lidojumu laikā tiek piedāvāti par papildu maksu;
  • nododamā bagāža - 23 kg personai, rokas bagāža - 8 kg;
  • programmā visi paredzētie pārbraucieni un ekskursijas;
  • grupas vadītāja (latviešu val.) un vietējā gida pakalpojumi visa ceļojuma garumā;
  • 7 naktis labās 3-4* viesnīcās Marokā (visas ar centrālu atrašanās vietu);
  • 7 brokastis, 3 pusdienas, 5 vakariņas;
  • visas ieejas maksas objektos, kas paredzētas programmā.

 

Iespējamie papildu izdevumi:

  • pārējās ēdienreizes, dzērieni ēdienreižu laikā;
  • dzeramnaudas vietējam gidam un šoferim, ~ 3 EUR dienā no personas;
  • ceļojumu veselības apdrošināšana uz brauciena laiku, BTA optimālā programma*: 15.86 EUR - pers. līdz 64 g. / 31.71 EUR - pers. no 65-74 g.;
  • piemaksa par vienvietīgu numuriņu: 210 EUR; Ja persona vēlas dzīvot vienvietīgā numuriņā vai, ja ceļojumā nepiesakās cits braucējs ar ko varētu dalīt divvietīgu numuriņu.

Papildu izdevumu cenas var mainīties.

 

*Ceļojuma veselības apdrošināšana ir obligāta! Ja klients neizvēlas pievienot ceļojuma apdrošināšanu kā papildu pakalpojumu, iegādājoties ceļojumu no Remiro travel, tad klientam ir pienākums to noformēt pašam citā apdrošināšanas kompānijā un atsūtīt ceļojumu apdrošināšanas polises numuru Remiro travel.

 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2007. gada 19. novembra un ir derīga vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās.
  • Nepilngadīgajiem (līdz 18 gadu vecumam), ceļojot ar vismaz vienu no vecākiem, ceļojumā līdzi jābūt pasei un dzimšanas apliecībai (vai notariāli apstiprinātai tās kopijai) vai ieraksts par radniecību vecāka pasē. Ceļojot bez vecākiem, papildus jābūt viena vecāka notariāli apstiprinātai pilnvarai.

! Latvijas nepilsoņiem nepieciešama vīza ieceļošanai Marokā!

 

Ceļojuma pasūtīšana, maksāšanas kārtība:

  • Pieteikums ceļojumam, norādot precīzus braucēju datus: vārds, uzvārds un atsūtot uz e-pastu ceļojumam nepieciešamos datus: personas kods, pases numurs un derīguma termiņš;
  • veikt 200 EUR personai rezervācijas maksu - avansa iemaksu (jāveic 3 dienu laikā);
  • otrā iemaksa 500 EUR personai jāveic līdz 15.08.2024.;
  • pilnīgs norēķins jāveic līdz 15.10.2024.
  • Savstarpēji raktiski vienojoties, minētie ceļojuma samaksas noteikumi var būt arī citādi.
  • Ja ceļojuma maksa netiek veikta līdz maksāšanas kārtībā norādītajiem datumiem, Remiro travel ir tiesības anulēt rezervāciju iepriekš par to nebrīdinot.

 

 

Atteikšanās no ceļojuma:

Ceļotājs jebkurā brīdī pirms kompleksā tūrisma pakalpojuma sākuma var izbeigt kompleksā tūrisma pakalpojuma līgumu, samaksājot sekojošu līguma izbeigšanas maksu:

•   atsakoties no ceļojuma, tiek ieturēta rezervācijas maksa;

•   ja līdz brauciena sākumam atlikušas 100-75 dienas, tiek ieturēti 50% no ceļojuma summas;
•   ja 75-45 dienas, tiek ieturēti 75% no ceļojuma summas;
•   ja līdz braucienam atlikušas mazāk kā 45 dienas, tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas.

 

Iemaksāto naudas summu ir iespējams pāradresēt citai personai, kura vēlas doties šajā ceļojumā. Vārda maiņa iespējama: līdz 30 dienām pirms ceļojuma: bezmaksas; 30-10 dienas pirms ceļojuma: 100 EUR; 10-3 dienas pirms ceļojuma: 150 EUR; 3 dienas pirms ceļojuma: nav iespējama.

 

Papildu informācija:

  • Remiro travel ir tiesīgs mainīt dienu kārtību un ekskursiju secību ceļojumā.
  • Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru. Remiro travel piedāvā iespēju piemeklēt istabas biedru/i.
  • Viesnīcu nosaukumi minēti plānotie, iespējamas nelielas izmaiņas neatkarīgu apstākļu dēļ.
  • Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem (nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju vai aviokompānijas reisa kavēšanās rezultātā).
  • Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
  • Ceļojuma cena var palielināties LR likuma “Par PVN” izmaiņu gadījumā, kā arī saistībā ar ceļu vai lidostu nodokļu, degvielas cenu sadārdzinājumu  un ASV dolāru kursa pieaugumu.
  • Minimālais dalībnieku skaits, kas nepieciešams kompleksā pakalpojuma sniegšanai ir 15 dalībnieki. Grupā plānoti 15-30 dalībnieki.
  • Ceļojuma veselības apdrošināšana ir obligāta. Ja klients neizvēlas pievienot ceļojuma apdrošināšanu kā papildu pakalpojumu, iegādājoties ceļojumu no Remiro travel, tad klientam ir pienākums to noformēt pašam citā apdrošināšanas kompānijā- šajā gadījumā Remiro travel neuzņemas atbildību par medicīniskajām vai citām izmaksām, ja tādas radīsies klientam ceļojuma laikā.
  • Ceļojums nav piemērots personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām (ratiņkrēslā). Personām, kuras pārvietošanās spējas ir ierobežotas fizisku vai mentālu problēmu, kā arī vecuma dēļ, un kuras stāvoklis prasa papildu palīdzību.
  • Remiro travel informē, ka ceļojuma laikā var tikt veikta fotografēšana un / vai filmēšana atbilstoši datu apstrādes prasībām, neidentificējot konkrētas personas. Iegūtie materiāli var tikt publicēti plašsaziņas līdzekļos, sociālajos tīklos ar mērķi informēt sabiedrību par notiekošo ceļojumu!
  • Programma sastādīta saskaņā ar LR Ministru kabineta noteikumiem nr. 380.
  • Ceļojumu izpilda tūrisma operators Remiro travel.
Cena 1 550 €
Med. apdrošināšana līdz 64 g. 15.86 €
Med. apdrošināšana no 65-74 g. 31.71 €
Piemaksa par vienvietīgu numuriņu 210 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *