cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Setu zemes burvība Igaunijā. Setu tradīcijas Obinitsā, iespaidīgās Piusas alas un keramikas smalkumi. Plašs skats no Merimē skatu torņa

trip-pic
12. maijs
1 diena | Igaunija
Brīvas vietas ir pieejamas
Valoda - latviešu
Jauni Rakursi
no 41 € Rezervēt
Pamatcena 41 €

Ceļojuma programma

Ekskursijas programmā:

7:30 izbraukšana no Rīgas, pieturvietas pie Zinātņu akadēmijas.

Rīta pauze ceļā.

 

Fotopauze pie Vanavastselīnas cietokšņa.

Vastselīnas Bīskapa pils, kas tika uzbūvēta 1342. gadā, uz Tartu bīskapa zemēm un izveidojās par vienu no iespaidīgākajām celtnēm senajā Līvu zemē.

Viduslaikos pils bijusi slavena ar savu kapelā esošo krucifiksu – brīnumdarītāju, tā bija populāra svētceļojumu vieta un ar pāvesta Innocenta VI pavēli svētceļnieki ieguva viena gada un četrdesmit dienu grēku apžēlošanas laiku. Vareno pili iznīcināja Pētera I armija Ziemeļu kara laikā.

Pie pils atrodams Dzeltenais logs - simboliski atzīmēta viena no Dienvidigaunijas nozīmīgākajām un ainaviskākajām vietām.

 

Apmeklēsim Meremae skatu torni - kaut arī tas nav visai augsts, veiksmīgi izvēlētā vieta saulainā laikā ļauj saskatīt pat Pečoru zeltītos kupolus...

 

Obinica - neliels ciems, kurā apskatāmas setiem raksturīgās mājas un sētas, kā arī iekārtots setu muzejs. Paviesosimies muzejā, apskatīsim setiem raksturīgās lietas, uzzināsim visu par setu tradīcijām, uzvedību un dzīveszziņu.

(Muzeja apmeklējums vietējā gida vadībā krievu valodā - 9 - 13EUR pieaugušajiem, 7 - 11EUR skolēniem, pensionāriem, maksa atkarīga no grupas lieluma)

 

Pusdienas Obinicā. (Piedāvājums un cena tiks precizēti)

 

Piusas alu muzejs – apmeklētāju centrs. Lielākās mākslīgās baltās smilts alas Baltijā, kas veidojušās ar rokām izrokot smiltis stikla ražošanai. Rakšana pazemē tika sākta 1922. gadā un 1970. gados turpinājās atklātos karjeros. Piusas alās atrodas Austrumeiropas lielākā sikspārņu ziemošanas kolonija. Viesosimies muzejā, noskatīsimies dokumentālo filmiņu par alām un to iemītniekiem, kā arī gida pavadībā apmeklēsim muzeja alas novērošanas platformu.

(Biļete – 8 EUR pieaugušajiem, 7 EUR pensionāriem, studentiem, pusaudžiem no 14 gadu vecuma, 6 EUR 7 – 14 gadus veciem bērniem)

 

Neparasta ir arī alu apkaime - aiz apmeklētāju centra paveras neparastas smilšu kāpas, varen tālu no jūras, kur tās būtu ierasti ieraudzīt...

 

Dienas noslēgumā paviesosimies Piusas keramikas ateljē, kur saimnieko Signe un Meelis Kriguli. Te top gan visdažādākie ikdienā lietojami priekšmeti, gan īsteni mākslas darbi. Keramikas darbnīca savu mājvietu radusi vēsturiskajā Piusas dzelzceļa stacijā.

(Apmeklējums bez maksas)

 

Mājupceļš, atgriešanās Rīgā ap 21:00

 

Brauciena cena: 41 EUR

Cenā ietilpst: vieta autobusā, pavadošā gida pakalpojumi

Cenā neietilpst: ieejas maksas un vietējo gidu pakalpojumi, ēdināšanas izmaksas, citi personīgie tēriņi.

 

Dodoties ārpus Latvijas ikvienam, neatkarīgi no vecuma, līdzi nepieciešams ceļošanai derīgs dokuments - pase vai ID karte.

Pamatcena 41 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *