cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga
  • Brīvdienas uz salas

Neatkarīgi no tā, vai vēlaties doties uz kādu no salām, lai baudītu pilnvērtīgu atpūtu, laiskojoties liedagā ar kokosriekstu rokās, vai tieši pretēji – kārojat piedzīvot asākas izjūtas, tverot salu burvību ar auto. Okeānos un jūrās ir ļoti daudz salu, kas ir izcils galamērķis ekostiskākas atpūtas baudīšanai kopā ar visu ģimeni.

Esam apkopojuši dažas no iecienītākajām salām, kurās baudīt skaistu un neaizmirstamu atvaļinājumu. Lai arī, iespējams, sākotnēji var šķist, ka ceļojums uz salu ir visai dārgs prieks, patiesībā dažkārt tas pat ir izdevīgāk, nekā apmesties kādā kūrortā. Katra sala piedāvā ko unikālu un īpašu – pārsteidzošus savvaļas dzīvniekus un dabu, vēsturiskus objektus un autentisku ceļojumu vietējo kultūrā.

Dominika, Karības

Ja par galamērķi izvēlaties Karības, galvenais šo salu nesajaukt ar Dominikānas Republiku, jo tā ir Dominikas Sadraudzība, un ir absolūta dabas pērle. Starp citu, šajā salā uzņemta slavenā filma “Karību jūras pirāti”. Dominika var lepoties ar ļoti bagātu floru un faunu. Lai aizsargātu šo vērtību, izveidoti plaši nacionālie parki. Ainava ir neticami skaista – kalni, lietus meži, kuros mājo krāsaini papagaiļi, ūdenskritumi, melno smilšu pludmales, vulkāniskie ezeri, vairāk nekā 360 upes un strauti, līči, delfīni, reti sastopami putni, gardi augļi un vēsturisks forts, kas saglabājies no 18. gs. Sala saviem viesiem piedāvā pastaigas pa lietus mežu dabas takām draudzīgu gidu pavadībā, niršanu vietējo instruktoru pavadībā, atpūtu pludmalē ar iespēju peldēties Šampanieša līcī. Unikālo sajūtu par peldēšanos it kā šampanietī rada no gultnē esošie burbulīši. Vietējie iedzīvotāju ar lepnumu Karības sauc par “dabas salu.”


Raja Ampat, Indonēzija

“Raja Ampat” tulkojumā nozīmē “Četri karaļi” – no četrām salām tiek veidots arhipelāgs. Jau pati nokļūšana līdz salai ir īsts piedzīvojums. Nonākot galamērķī, jūsu acu priekšā atklāsies zemūdens nirēju paradīze. Atvadieties no sava mobilā telefona signāla, jo tas tur nav izcils. Tā vietā paņemiet niršanas masku un dodieties iepazīt neskartās dzelmes skaistumu. Taču, ja ūdens pasaule jūs neuzrunā, dodieties ekskursijā pa salu – elpu aizraujošie dabasskati, kā arī tur mītošie dzīvnieki un putni radīs neaizmirstamas emocijas. Apkārt salai plešas teju caurspīdīgs okeāns. Pašu salu ieskauj tropu meži, kalni un mazu salu labirints – viss piedzīvojumiem un iespaidiem bagātai atpūtai.

Rotnestas sala, Austrālija

Rotnestas sala atrodas netālu no Pērtas salas un ir viena no neskartākajiem dabas stūrīšiem Klusajā okeānā. Tur neieraudzīsiet nevienu pašu automašīnu, tikai velosipēdus, kas būs arī jūsu transportlīdzeklis, ar kuru ērti apceļot un iepazīt šo unikālo salu. Rotnestas sala ir pazīstama ar savām skaistajām balto smilšu pludmalēm, un tur tādu ir vairāk nekā 50. Tās apskalo kristāltīrs ūdens, un visapkārt valda tropiska noskaņa. Salas lielākā vērtība ir zvēriņš, kura purniņu vienmēr rotā smaids – Kvoka jeb īsastes ķengurs šo vietu sauc par savām mājām. Tieši šie dzīvnieki nereti tiek dēvēti par pasaulē laimīgākajiem. Ja esat jūras velšu cienītājs, šī sala ir īstā vieta, kurp doties, lai baudītu patiesi autentiskas delikateses.



Madeira, Portugāle

Madeira – vulkāniskā pērle Atlantijas okeānā. Ne velti to mēdz dēvēt par “mūžīgā pavasara salu”, jo tur visu cauru gadu valda subtropu klimats. Sala ir slavena ar vienu no skaistākajiem un krāšņākajiem botāniskajiem dārziem pasaulē. Esot tur, katrs ceļotājs atradīs sev tīkamāko nodarbi – vai tā būtu zvilnēšana pludmalē, pārgājiens pa dabas takām, tematisko dārzu un parku apmeklējums, viesošanās citās tuvējās salās, tradicionālo ēdienu baudīšana, alu un vulkānu iepazīšana, vai mierīga pastaiga pa ziedošo Funšalu. Madeiras viesiem skaistus mirkļus sagādās neatkārtojamie saullēkti un saulrieti.



Nisyros sala, Grieķija

Sala ir pazīstama ar aktīvu vulkānu un apmēram tūkstots iedzīvotājiem. Dodoties ekskursijā pa krāteri, redzēsiet burbuļojošus sēra izgarojumus, kas acu priekšā paceļas no vulkāna plaisām. Grieķijas salas ir lieliska vieta, kur gūt atelpu no ikdienas steigas un ļauties pilnvērtīgai atvaļinājuma baudīšanai. Tradicionālo un tik pazīstamo Grieķijas noskaņu rada baltie ciemati, kas izvietojušies ap vulkāna krāteri, zilā krāsa namu elementos, pie ēkām piekārtie puķu podi, gaišās ielas un, protams, vietējo iedzīvotāju viesmīlība.

Monsenmišela, Francija

Izbijušais klosteris, taču tagad viens no slavenākajiem tūristu apskates objektiem visā Normandijā vai pat Francijā. Tieši tik tūristu iecienīta ir Monsenmišelas sala. Kad ūdens līmenis ir zems, salu var sasniegt ar kājām vai autobusu, bet, kad tas paceļas – Monsenmišela atkal kļūst pilnībā izolēta no cietzemes. Šai salai noteikti vajadzētu būt ikviena ceļotāja sarakstā. Nonākot tur, varēsiet izstaigāt abatiju, novērtēt arhitektūru, izpētīt mājas un veikalus, kā arī pārlaist nakti kādā no viesnīcām.

Lofotu salas, Norvēģija

Lofotu salu arhipelāgs, neatkarīgi no tā, vai vērojat ziemeļblāzmu, dodaties kalnos, vai iepazīstat vikingu vēsturi kādā no tuvējiem muzejiem, nodrošina izdevušās brīvdienas. Siltajā sezonā velosipēds ir lielisks pārvietošanas veids, lai apskatītu mazos zvejnieku ciematiņus, kas pazīstami ar krāsainajām koka mājiņām, savukārt ziema ir piemērota brīnišķīgu ziemeļblāzmu vērošanai. Lofotu salas sniedz iespēju izbaudīt mierīgas brīvdienas un relaksēties no darbpilnās ikdienas. Pateicoties siltajai Golfa straumei, Lofotu salās allaž valda patīkams klimats.


Aruba

Aruba ir pazīstama ar savām skaistajām pludmalēm un palmām, kas rindojās gar tām, krāšņiem kazino un rosīgo kruīzu kuģu ostu, bet piecu minūšu braucienā no visa iepriekš minētā atradīsiet neskartu dabu, kas aicina doties neaizmirstamā piedzīvojumā. Lai arī sala nav no lielākajām, tomēr tā nekādā ziņā neliks garlaikoties. Var baudīt atpūtu vietējās pludmalēs (smilšu vai klinšainās), nodoties snorkelēšanai vai niršanai starp nogrimušiem kuģiem un lidmašīnām, jogot uz SUP dēļiem, iesaistīties vēl kādās citās sportiskās aktivitātes vai vienkārši laiskoties saulītē. Arikok nacionālais parks arī piedāvā daudz dažādas aktivitātes, sākot no vēsturisku alu gleznu apskatīšanas un beidzot ar kaktusu dārziem, kuros rosās kazas un ēzelīši. Kultūras notikumu ziņā nozīmīgākais ir Arubas karnevāls, kas ik gadu norisinās no janvāra līdz martam. Tad ielas kļūst pārpilnas ar krāsainos tērpos ģērbtiem vietējiem iedzīvotājiem, visapkārt dzirdama tērauda bungu rīboņa un simfoniskā orķestra skaņas.

 

Filipīnas

Filipīnas ir daudzu sapnis. Zeltainās pludmales, kristāldzidrais ūdens un krāšņie dabasskati garantēs lielisku atpūtu un neaizmirstamus piedzīvojumus. Esot tur, jums būs iespēja izbaudīt laisku zvilnēšanu baltajās pludmales smiltīs, aplūkot krāšņu zemūdens faunu, pabūt pie Pagsanjan ūdenskritumiem, apskatīt vēsturiskas celtnes un to iespaidīgo arhitektūru, pastaigāties pa dabas takām un iepazīt kontrastiem bagāto galvaspilsēta Manilu. Lielākā daļa filipīniešu brīvi runā angļu valodā, tādēļ, esot ceļojumā, nevajadzētu būt lielām saziņas problēmām.

Havaju salas

Havaju salas ir valdzinošs galamērķis laiskas un neaizmirstamas atpūtas baudīšanai. Patīkamais klimats, eksotika, neparastā kultūra un draudzīgi vietējie iedzīvotāji ir vieni no galvenajiem faktoriem, kāpēc tūristu vidū šī vieta ir tik iecienīta.

Ja jūsu sirdij tuva ir dabas daudzveidība, tad ceļojums uz Havaju salām patiesi pārsteigs. Saules pielietās pludmales, krāšņā zemūdens pasaule, snorkelēšana kopā ar bruņurupučiem, ekskursija uz šokolādes kafijas un vaniļas fermu un vēl daudz citas aktivitātes – piedzīvojumi jūs jau gaida!

Azoru salas

Portugālei piederošs arhipelāgs Atlantijas okeāna vidū, kas sastāv no deviņām dažādām salām. Ja tīkojat pēc patīkama klimata, iesakām doties uz Santamariju, ja vēlaties baudīt dabas daudzveidību Sanmigela neliks vilties, bet, ja saistošāka šķiet vulkānu apskatīšana, tad pareizā izvēle būs Pico sala.

Sanmigela ir populārākā no Azoru salām, kas bagāta ar skaistiem ezeriem, smilšaninām pludmalēm, plašiem līdzenumiem un daudz govīm. Arhitektūras un māsklas baudītāji priekšroku dod Terceira jeb Trešajai (tulk. no portugāļu valodas) salai, jo tieši tur var sajust īstu vēstures elpu, kas caurvij ēkas, kapelas un ieliņas.


Fēru jeb Farēru salas

Fēru salas ir izvietojušās starp Norvēģu jūru un Atlantijas okeāna ziemeļu daļu. Mēdz sacīt, ka uz salas dzīvojot vispacietīgākie cilvēki pasaulē, taču tā nav vienīgā unikālā pazīme. Fēru salās ir tik mainīgs klimats, ka paredzēt laikapstākļus ir teju neiespējami, tādēļ tās dēvē par “Varbūt” zemi. To ainava ir krāšņa – kalni, krāčainas upes, fjordi, plašas ielejas, kurās gadu gaitā izveidojušās pilsētiņas. Fēru salās nav rāpuļu un abinieku, toties ir daudz zaķu. Ja jūs saista ornitoloģija, Mikinesas sala būs īstā vieta, kur doties. Tur mājo ap 230 dažādu sugu putni. Savukārt mākslas un mūzikas cienītāji izvēlas Torshavnu, kur notiekot paši labākie džeza mūzikas festivāli visā Skandināvijā.

Kanārijas

Kanāriju salas atrodas Atlantijas okeānā. Tās veido 13 lielākas vulkāniskas izcelsmes salas, kas gadu gaitā tās kļuvušas par tūristu iecienītu galamērķi – patīkami laikapstākļi, krāšņā kultūra un gleznainas ainavas itin visur, kur vien paveras acu skatiens.

Tenerife ir lielākā no Kanāriju salām, kas var lepoties ar vulkānu Teidi – augstāko virsotni visā Spānijā. Tā pārsteigs ar rosīgu pilsētas dzīvi, daudzveidīgām izklaides iespējām un kūrortiem, kas izvietoti gar skaistajām pludmalēm.

Otrs populārākais galamērķis ir Grankanārija – trešā lielākā sala Kanāriju arhipelāgā. Tā tiek dēvēta par “mazo kontinentu”, jo tur ir dažādas klimatiskās joslas un ļoti daudzveidīga flora un fauna.

Neatkarīgi no tā, ko izvēlēsieties par savu galamērķi, visas Spānijas salas ir apskates vērtas, jo ceļojums uz Kanāriju salām neliks vilties.


Seišelas

Seišelu salas ir vieta, kur nodoties nesteidzīgas un pilnvērtīgas atpūtas baudīšanai pie Indijas okeāna. Tā ir tropu paradīze, kas priecē ar elpu aizraujošām ainavām, koraļļu rifiem un, iespējams, pasaulē skaistākajām pludmalēm. Ceļojums uz Seišelu salām ir piemērots visai ģimenei, īpaši jaunlaulātajiem – medumēneša baudīšanai.


Maldīvas

Maldīvu salas atrodas Indijas okeāna vidū, un ir brīnišķīgs galamērķis ikvienam atpūtas baudītājam – arī tiem, kuriem patīk izpētīt daudzveidīgo zemūdens pasauli. Patīkami tropiskais klimats, teju baltās smilšu pludmales, tirkīzzilais ūdens ir tas, kas visspilgtāk raksturo Maldīvas. Ceļojums uz Maldīvu salām sniegs neaizmirstamas emocijas. Uzturieties bungalo tipa namiņos, kas izvietoti virs ūdens, nododieties relaksējošām SPA procedūrām un izsmalcinātu ēdienu baudīšanai. 


Maurīcija

Maurīcija ir salu valsts, kas arī atrodas Indijas okeānā – aptuveni 900 km attālumā no Madagaskaras. Tā tiek dēvēta par “Paradīzes salu”. Ja vēlaties baudīt luksus kvalitātes atpūtu, patīkamus laikapstākļus, dabas daudzveidību un vietējo viesmīlību, tad ceļojums uz Maurīciju salām ir īstā izvēle.


Ālandu salas

Ālandu salas atrodas tepat Baltijas jūrā – starp Zviedriju un Somiju. Miers, klusums un sakopta vide ir raksturīgas šai salu grupai. Tās noteikti patiks gan dabas mīļotājiem, gan vēstures un mākslas cienītājiem.

Salas ir brīnišķīgs galamērķis, kur nodoties kvalitatīvas un nesteidzīgas atpūtas baudīšanai. Krāšņā dabas daudzveidība, kultūra un izklaides iespējas ļaus aizmirst par ikdienas rūpēm. Aplūkojiet mūsu piedāvājumu un rezervējiet savu sapņu ceļojumu jau tagad!