Itālija
Itālijas virtuves ēdieni ir vienkārši, bet tie tiek gatavoti no kvalitatīvām un svaigām izejvielām. Piemēram pasta, bez kuras nav iedomājam Itālijas virtuve, tiek pagatavo svaiga, nevis veikalā nopirkts iepakojuma ar makaroniem. Itāļu dzīvē ēdienam ir ļoti liela nozīme, tādēļ arī Itālijai tipisko ēdienu saraksts nav no tiem īsākajiem – pica, jūras veltes, risoto, prošuto šķiņķis un kā nu bez saldajiem ēdieniem – tiramisu, cannoli, panna cotta un saldējums (gelato). Itālijas garšu raksturo baziliks, olīvas, safrāns, tomāti, maize, melnās trifeles un pākšaugi.
Gruzija
Gruzijas virtuve ir ar ēdieniem un garšām pārsātināta, nepietiks ar vienu viesošanās reizi, lai nogaršotu visus tradicionālos ēdienus. Gruzīnu virtuve un tās ēst gatavošanas tradīcijas ir vienas no senākajām pasaulē. Daži no tipiskākajiem Gruzijas virtuves ēdieniem - Hinkali (ar gaļu un zaļumiem pildītas klimpas), ass harčo (zupa ar gaļu un rīsiem), lavašs, tkemali mērce, adžika, suluguni siers, hačapuri (pīrāgveidīga maize ar brinzas vai suluguni sieru). No saldajiem ēdieniem vērts pieminēt gozinaki ( gatavots no medū karamelizētiem riekstiem).
Turcija
Turku nacionālajā virtuvē paliekošas pēdas ir atstājusi Osmaņu impērija, līdz ar to šajā virtuvē ir sajaukušās Centrālāzijas, Tuvo austrumu un Balkānu virtuves. Galvenās sastāvdaļas, kas tiek izmantotas turku virtuvē ir: pipari, tomāti, cepta jēra gaļa, jogurta mērces un baklažāni. Daži no tradicionālajiem ēdieniem – kebabs, baklava (kārtainās mīklas saldums ar sasmalcinātiem riekstiem, cukursīrupu vai medu), kukurūza, anšovi, mezze (uzkodu plate), manti (mazi pelmenīši ar jēra vai liellopa gaļu).
Spānija
Spāņu virtuve ir ļoti daudzveidīga, jo to ietekmējuši klimatiskie apstākļi, vēsture un pašu dzīves veids, var teikt, ka tā ir vairāku nacionālu virtuvju kopums. Paelja (gatavota īpašā panna no rīsiem, safrāna un olīveļļas, pasniegta ar gaļu, dārzeņiem vai zivīm) tradicionāls Valensijas ēdiens, gaspačo zupu, Čurros (kraukšķīgs, salds cepums, ko pārkaisa ar pūdercukuru vai ēd ar kausētu šokolādi), tapas (nelielas uzkodas, gan aukstas, gan siltas).