cb@cb.lv | Tallinas iela 30
Kalnciema iela 116, Rīga

Vidusjūras pērle – Kipra. Pārgājiens Kiprā gar jūru un kalnos GARANTĒTS

trip-pic
6. - 13. novembris
8 dienas | Kipra
Pēdējā iespēja!
Palikušas 4 vietas!
Valoda - latviešu
Balt-Go
no 855 € Rezervēt
Pieaugušajam 855 €

Ceļojuma programma

Kipras sala tiek dēvēta par Vidusjūras pērli. Un tie noteikti nav tikai tukši vārdi, jo sala ir viena no maģiskākajām vietām Vidusjūrā. Sākot ar lieliskiem laikapstākļiem, dabu, interesantu vēsturi, vēstures pieminekļu dažādību un beidzot ar kultūras tradīcijām. Saulainākā no Vidusjūras salām, jo saulaino dienu šeit ir vairāk nekā jebkur citur Vidusjūrā – 340. Sala sadalīta divās daļās. Viena ir pasaulē atzītā un Eiropas Savienībā iekļautā dienviddaļa, kur galvenokārt dzīvo Kipras grieķi, savukārt otra ir Kipras ziemeļu daļa, kas ir pasaulē neatzīta valsts, ko pamatā dzīvo Kipras turki.

1.diena
trešdiena, 6.novembris

Tikšanās lidostā Rīga pretim airBaltic reģistrācijas galdiņam pl. 5.15 un izlidošana pl 7.15. Pl. 12.25 ielidošana Kiprā, Larnakas lidostā.

  • Iesildīšanās pārgājiens turpat Larnakā. Netālu no lidostas ir Larnakas interesantākā dabas apskates vieta – Sāls ezers. Saskaņā ar leģendu slāpju mocītais svētais Lācars kādam cilvēkam lūdzis vīnogu ķekaru. Tas atteicies, sacīdams, ka grozā nav vīnogas, bet tikai sāls… Par šiem meliem Lācars teicis: "Par šiem meliem tev būs tikai sāls ezers, nevis vīna dārzs". Ziemā uz ezeru lido rozā flamingo bari.
  • Brauciens uz Kipras galvaspilsētu Nikosiju. Tā ir vienīgā galvaspilsēta pasaulē, ko sadala robeža. Vienā pilsētā ir divas valstis – Grieķija un Turcijas. Apmeklēsim Kipras arheoloģijas muzeju un pēc tam dosimies pa Ledras gājēju ielu nedaudz ielūkoties turku pusē.
  • Brauciens uz Pafu (Πάφος), iekārtošanās naktsmītnē uz 7 naktīm, atpūta pēc pārbrauciena.

Vakara pastaiga pa piekrastes promenādi šurpu turpu. Baudām visu, kas pa ceļam.

2.dienaceturtdiena, 7.novembris

Brokastis gatavojam apartamentos vai pēc pašu izvēles ēdam kādā vietējā kafejnīcā.

  • Pārgājiens – no Koraļļu līča līdz Jūras alai. Taka ved gar jūras krastu. Savdabīga vieta, lieliski skati uz klinšaino krastu, kur izskalotas skaistas alas. Iespēja pavisam tuvu aplūkot kuģa Edro III Kuģis 2011. gada oktobrī uzskrēja uz akmeņiem netālu no Pafas. Kravas kuģis avarēja spēcīga vēja un sliktu laikapstākļu dēļ. Bet, paskatoties uz kalnu pusi, redzēsiet banānu plantācijas.

Brauciens ar sabiedrisko transportu turp, arī atpakaļ!

3.diena piektdiena, 8.novembris

Brokastis gatavojam apartamentos vai pēc pašu izvēles ēdam kādā vietējā kafejnīcā.

  • Pārgājiens – vīna taka: Pano Panagia – Chrysorrogiatissa klosteris. Izpētīsim šo 10,5 km garo apļveida taku netālu no Pano Panagia Pafā. Tā tiek uzskatīta par vidēji sarežģītu maršrutu, kura veikšana aizņem vidēji 4 h. Taka ved cauri vīna dārziem, pa ceļam paveras plašs skats uz augstajiem Trodosu kalniem. Kad gar kapel Profitis Ilias nonāksim lejā, aplūkosim vienu no vecākajiem klosteriem uz salas – Chrysorrogiatissa, kas veltīts "Zelta granātābola Dievmātes" godam, un to 1152. gadā izveidoja mūks Ignatios.

Transfērs uz un no par papildu maksu (20 EUR), ja būs 15 braucēji/gājēji pa Vīna taku!

4.dienasestdiena, 9.novembris

Brokastis gatavojam apartamentos vai pēc pašu izvēles ēdam kādā vietējā kafejnīcā.

  • Jūras klinšu krasta pārgājiens – Pissouri 10 km garo taku netālu no Pissouri Limasolā. Parasti to uzskata par vidēji sarežģītu maršrutu, un tā veikšana vidēji aizņem 4 h. Ļoti skaists maršruts Kipras dienvidos, iespaidīgā baltā ainavā, pateicoties kaļķakmens veidojumu klātbūtnei. Vertikālās baltās klintis veido mežonīgu ainavu ar skaistu skatu uz jūru, bet to slāņi rada iespaidu, ka ir uzbūvēta dabiska siena ar skatu uz jūru. Takas sākas no Pissouri pludmales un virzās uz rietumiem, no kurienes tā atgriežas sākumpunktā. Lietus gadījumā dosimies citā pārgājienā uz Avakas aizu.

Brauciens ar sabiedrisko transportu turp un atpakaļ!


5.diena – svētdiena, 10.novembris

Brokastis gatavojam apartamentos vai pēc pašu izvēles ēdam kādā vietējā kafejnīcā.

  • Pārgājiens kalnos – Trodosos Olimpa kalna pakājē. Pa ceļam izlocīsim kājas īsā izgājienā pa Kalnu kazu taku uz Kikkos klosteri, kas ir bagātākais Kiprā. Skaisti panorāmas skati uz apkārtējiem kalnainajiem apvidiem. Tad sekos pārbrauciens uz Olimpa kalna pakāji un pārgājiens ap kalnu, 1952 metrus augstu virsotni Kipras salā.

Transfērs turp un šurp par papildu maksu (30 EUR), ja būs 15 braucēji/gājēji!

6.diena – pirmdiena, 11.novembris

Brokastis gatavojam apartamentos vai pēc pašu izvēles ēdam kādā vietējā kafejnīcā.

  • Atpūtas diena pie jūras un/vai pastaiga Pafā, kur viss ir par sauli, smiltīm un jūru. Senajos laikos bija divas Pafas: Jaunā un Vecā. Mūsdienās apdzīvota ir Jaunā Pafa. Tiek uzskatīts, ka netālu no Vecās Pafas piedzima Afrodīte. Pateicoties šim mītam, Pafa kļuva par populārāko un nozīmīgāko Afrodītes kulta vietu senajā pasaulē. Gan grieķu, gan romiešu laikos tā bija salas galvaspilsēta.

7.diena – otrdiena, 12.novembris

Brokastis gatavojam apartamentos vai pēc pašu izvēles ēdam kādā vietējā kafejnīcā.

  • Pārgājiens pa Afrodītes taku. No Afrodītes pirtīm līdz Soteris kalna virsotnei un lejup pa otru pusi, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz Polisas līci – 8 km. Tie, kuriem kājas vēl nav nogurušas, ir iespēja izstaigāt arī Adonisa taku, kas pagarinās pārgājienu par 5 km. Viens no svarīgākajiem apskates objektiem tajā ir Loutra tis Afroditis (Afrodītes pirtis). Leģenda vēsta, ka tur savulaik peldējusies mīlestības un skaistuma dieviete. Tiek uzskatīts, ka Pyrgos tis Rigainas (Karalienes tornis) drupas bijušas viduslaiku klostera daļa. Blakus drupām aug 500 gadus vecs ozols. Takas malā ir divas strūklakas: viena pie Pyrgos tis Rigainas drupām, otra - starp Afrodītes un Kakoskali vannām.

Transfērs turp un šurp 30 eiro, ja būs 15 braucēji/gājēji!

8.diena – trešdiena, 13.novembris

Pl. 7.00 izbraucam uz lidostu. Atvadas no Kipras. Pl. 11.55 lidojums no Kipras. Pl. 16.15 ielidošana Rīgas lidostā..

Maģisku iespaidu pilni atgriežamies mājās!

Cenā iekļauts:

  • tiešais lidojums Rīga – Larnaka – Rīga ar aviokompāniju ariBaltic;
  • rokas bagāža līdz 8 kg un nododamā bagāža līdz 23 kg;
  • transfērs no lidostas līdz naktsmītnei un pēdējā dienā līdz lidostai;
  • 7 naktis trīsvietīgos vai četrvietīgos vienkāršos apartamentos;
  • ceļojuma plānošana, saskaņošana, organizēšana un informācijas sniegšana;
  • grupas vadītāja pakalpojumi latviešu valodā visu ceļojuma laiku;
  • treniņgājiens pirms pārgājiena, kura laikā iespēja uzdot jautājumus par visām neskaidrībām.

Papildu izmaksas:

  • ceļojuma apdrošināšana (cena tiks precizēta pirms brauciena). Ieteikums nokārtot bezmaksas Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK, derīga 3 gadus) – https://www.vmnvd.gov.lv/lv/evak;
  • sabiedriskais transports, viens brauciens 1,50 EUR;
  • velosipēdu noma 10 EUR dienā;
  • transfērs uz/no pārgājieniem ārpus Pafas no 20 līdz30 EUR;
  • ieejas maksas pašu izvēlētos apskates objektos;
  • brokastis apartamentos vai netālu no tiem līdz 8 EUR, pusdienas/vakariņas līdz 20 EUR;
  • personīgie izdevumi.
Pieaugušajam 855 €
trip-pic

Ja neatradāt savu ceļojumu, lūdzu, rakstiet mums - piemeklēsim īsto!

Tālrunis *